Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 17 paź 2018, 17:57


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 27 gru 2017, 12:59 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 567
Lokalizacja: Kraków
Co to za układ sterujący do aparatu? Też mam RXa i przerabiałem ten ciężki temat, w końcu kupiłem pilot na kablu z migawką/video/zoom, do tego arduino i jeden kanał PWM z odbiornika.

Miałem ten gimbal walkery, masa nie do przebicia, super sprawa, już z aparatem lekko ponad 500g. Obecnie mam tzw DYS 3-axis NEX gimbal z wymienionym silnikiem YAW na większy aby użyć slipringa, niestety waga tego typu sprzetów to 500-600g w górę, chyba że chcesz porwać się na zupełnie swoją konstrukcję z rurek.

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 gru 2017, 14:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 mar 2016, 08:56
Posty: 92
Lokalizacja: Toszek
Tanner, Układ kupiłem na stronie Getles. Jest to model 181L dla modeli RX mk3 i 4. Krótki kabelek z wtykiem Multi, zakończony 9 pinami. Działa rewelacyjnie, ale koszt z przesyłką około 500zł :(
Ale mam to co chciałem i co długo szukałem. Pomysł z arduino też dobry. Nie pomyślałem o tym :P

Czyli miałem ten sam gimbal co ja i byłeś zadowolony? Ja bym go nie polecił. Sam kabelek Micro HDMI - Micro HDMI mi się uszkodził i musiałem z Chin zamawiać nowy inny, ponieważ ciężko dostać taki.
Widzę, że masz ciekawą X8. Poczytam sobie. Dziękuję.

_________________
Relacja budowy mojej hexy Tarot 800: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36640


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 gru 2017, 17:59 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 567
Lokalizacja: Kraków
O to widziałem Twój układ i ich stronkę własnie jak szukałem na necie o multiterminalu i jak to ugryźć - niestety nie znalazłem nic, nawet wtyczkę jest mega cieżko kupić, straszny problem jest z tymi aparatami :D Wziąłem w końcu FOTGA RMVS1 jako bazę do sterowania za chyba 25 usd i 2 miesiące czekania, wrzucę do mojego tematu aktualizację na ten temat :)

Jak masz wyjście wideo, w standardowym kontolerze walkery chyba był konwerter na AV a jak zmieniłes na storma32 to musiałes dołożyć swój? Jakbyś zmieniał gimbala, to tutaj jest kolejny minus, w aparacie gniazdo microhdmi jest "do góry nogami" i tak standardowy konwerter na AV nie dość ze wystaje do góry to jeszcze zasłania gniazdo multi. U mnie sprowadziło się do kolejnych 2 miesiące czekania na przedłużacz microdhmi 30 cm i dopiero do niego wpinam konwerter.

Szczerze mówiąc to jak go miałem, to nie miałem jeszcze apratu, kupiłem go okazyjnie na licytacji na ebayu i sprzedałem praktycznie od razu. Miałem cichą nadzieję na YAW 360 st. ale oczywiście go tam nie ma, dlatego zostałem przy DYSie, zmieniłem tylko aparat z nex-a na rx100m4, ale po tym co piszesz, to cieszę się, że tak wyszło :)

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 29 gru 2017, 11:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 mar 2016, 08:56
Posty: 92
Lokalizacja: Toszek
W gimblau Walkera G3-S jest konwerter micro HDMI - AV. Storm32 nie ma nic wspólnego z wideo, ponieważ wykorzystuje konwerter z gimbala a kabel z obrazem idzie bezpośrednio do nadajnika obrazu.
Zmieniając gimbal wykorzystałbym konwerter Walkera który jest na tym gimbalu.
Niestety oryginalnie nie ma YAW 360*, ale po zmienie na Storm32 już go mam :)

_________________
Relacja budowy mojej hexy Tarot 800: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36640


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 gru 2017, 12:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 mar 2016, 08:56
Posty: 92
Lokalizacja: Toszek
Budowa przedłużacza Micro HDMI - Micro HDMI

Zamówiłem z Chin przedłużacz, ponieważ zależy mi na dobrym wyglądzie:
ObrazekObrazek

Dopłaciłem to szybszej przesyłki, a przez ten postanowiłem drugi raz podjąć się własnej budowy przedłużacza.
Na Polskich sklepach nie znalazłem odpowiedniego przedłużacza, więc wychodzi na to, że to coś nietypowego.
Oryginalny przedłużacz dołączony do gimbala jest kiepskiej jakości i się "złamał".

Kupiłem więc inne przejściówki i wykorzystałem same wtyki i cieńkie przewody.
Wcześniej próbowałem lutować grubsze i niestety nie wyszło to :)

Zamówiłem na Allegro dwie sztuki:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

Dziś mimo ładnej pogody, wieje wiatr i chciałbym wypróbować w locie moduł migawki i zrobić pierwsze w locie zdjęcia w RAW, ale po podłączeniu spalił się jeden ESC. Nie mam pojęcia czemu :D

_________________
Relacja budowy mojej hexy Tarot 800: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36640


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 05 sty 2018, 16:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 mar 2016, 08:56
Posty: 92
Lokalizacja: Toszek
Dziś zamówiłem nowe ESC firmy Hobbywing. Model X-Rotor 40A
Obrazek

Sugerowałem się bardzo dobrymi opiniami.
Wiem, że 40A to dużo, ale z tej serii widzę, że jest wersja 20A i 40A.
Hobbywing posiada ciekawą serię ESC "Skywaler", ale na 4S jest minimum opcja 50A. Pewnie są bardziej przeznaczone do samolotów.
Mam nadzieję, że po zmianie ESC, dron nie będzie już się chwiał :)

Poza tym bardzo szybko (5dni) przyleciały i przyjechały do mnie przedłużacze Micro HDMI.
Czas dostawy szybszy niż deklarowano (7-14dni).
Obrazek

_________________
Relacja budowy mojej hexy Tarot 800: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36640


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 05 sty 2018, 21:21 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 567
Lokalizacja: Kraków
Skąd zamawiałeś przedłużacze? Fajny czas dostawy :) Co miałeś nie tak z esc nie tak?

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 sty 2018, 12:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 mar 2016, 08:56
Posty: 92
Lokalizacja: Toszek
Przedłużacze z Aliexpress:
https://de.aliexpress.com/item/CYFPV-Mi ... 47381.html

Sprzedawca ma końcówki do wyboru i taśmy różnej długości. Sam sobie możesz skonfigurować.

Cza dostawy krótki ,ale dopłaciłem do przesyłki "premium" za 86,00zł.
Polecam jakość jest bardzo dobra. Z resztą nie ma co wybrzydzać bo wiesz jak ciężko o ten przedłużacz :P

ESC mam aktualnie EMAX 30A w których nie jestem w stanie zmienić oprogramowania i podejrzewam, że mają różne softy, przez to dron chwieje się.
Na drugiej stronie tego tematu jest filmik i tam widać to zachowanie.


Aktualizacja 10.01.2018
Przyjechała paczka z Holandii:
Obrazek

- 8 sztuk ESC
- Karta programująca
- Hub do ESC

Dodatkowo z Polski zamówiłem:
Obrazek
- Konektory GOLD 3,5mm
- Złącza nieiskrzące XT90 (ponieważ moje ulubione Lipo fabrycznie ma takie).
- Złączki 8 pin które wykorzystam do podłączenia gimbali w przyszłości.
ESC chcę podłączać na tych konektorach 3,5mm. Są osoby przeciw temu (np. Kuczy :P ), ale zależy mi żeby ESC można było szybko wymienić bez lutowania.

Ogólnie wiem, że dodatkowe Gold piny to dodatkowa waga (zważyłem wszystkie 45g), ale zyskam możliwość szybkiej wymiany ESC.


ESC
Obrazek
Poprzednio EMAX:
Obrazek

Teraz Hobbywing:
Obrazek

Znowu troche gram więcej, ale myślałem, że będą więcej ważyć i ogólnie gabarytowo większe.


Plan:
- Wymienić ESC na Hobbywing, wraz ze zmianą podłączenia ich.
- Lot testowy na nowych ESC.
- Przygotować gimbal Walkera i aparat do robienia zdjęć w locie.
- Wymienić złącza na XT90.
- Zaprojektować uniwersalne gniazdo mocowania gimbali (przyda się ktoś z frezarką CNC) + uniwersalna wtyczka.

Dalsze plany:
- Zmiana kontrolera lotu na lepszy
- Zaprojektowanie i wykonanie nowych mocować składanych ramion.
- Zbudowanie nowego gimbala pod mojego kompakta Sony, aby umożliwił bez problemu filmowanie.
- Zaprojektowanie i wykonanie dedykowanej walizki pod całość.

_________________
Relacja budowy mojej hexy Tarot 800: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36640


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 sty 2018, 16:22 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 567
Lokalizacja: Kraków
Wszedłem na Twój temat żeby ukraść linka do końcówek HDMI a tu proszę, aktualizacja :)

Też mam goldy 3.5mm - akurat tylko między silnikami a ESC i planuję się ich pozbyć kiedyś przy okazji, w sumie to nie rozłączałem ich odkąd je założyłem, ale jak potrzebujesz przekładać ESC w razie czego to jak najbardziej. Miałem tylko taki problem że były różnie spasowane, losowe niektóre pary były bardzo luźne i dobierałem inne sztuki aby ciaśniej siedziało. Daj znać jak efekty po wymianie esc, teraz musi być dobrze, a jak nie, to po flashu i kalibracji będziesz mógł wykluczyć esc.

O jakim kontrolerze myślisz na przyszłość? Odnośnie walizki, znalazłem i zapisałem sobie ostatnio coś takiego - http://laserem.pl/ciecie-gabki/

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 sty 2018, 19:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1722
Lokalizacja: Gdynia
Tanner pisze:
O jakim kontrolerze myślisz na przyszłość?

O to samo chciałem spytać - stawiam, ze chodzi o pichawka ;)

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 sty 2018, 11:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 mar 2016, 08:56
Posty: 92
Lokalizacja: Toszek
Tanner, No widzisz :) Dzieje się u mnie, a u Ciebie cisza :P
Miałem kiedyś goldy, ale teraz buduję moją hexę pod zlecenia i z doświadczenia wiem, że ESC lubi niespodziewanie paść. Dlatego kupiłem 8 sztuk, z czego 2 sztuki będą w gotowości na wymianę na miejscu u klienta.
Moje doświadczenia z dronami powodują, że chce mieć bezpieczną maszynę która w razie awarii poradzi sobie. Stąd hexa, dwa pakiety lipo i w przyszłości kontroler lotu z kilkoma IMU.
Mam nadzieję, że po wymianie ESC maszyna będzie stabilna :)
Myślę, że luźne łączenia goldów można poprawić ściskając jeden element męskiego golda, żeby zwiększył swoją średnicę.

Za linka wielkie dzięki! Przyda się bardzo. Skrzynie jestem w stanie sam sobie zrobić, ale gąbkę ładną już nie,

Tanner, kuczy, Co do kontrolera to będe potrzebował coś co:
- posiada 2-3 IMU
- pozwoli planować trasę po punktach
- pozwoli latać wokół obiektu
- opanuje maszynę w powietrzu w razie awarii dwóch śmigieł/silników/ESC

Myślałem nad DJI A3, ale cena wysoka. Choć może warto zainwestować.
Alternatywnie DJI N3, ale coś nie jest popularne.
Kusi nowy Pixhawk, możliwościami i ceną, ale nie jestem przekonany co do tego sprzętu jeszcze.

Kiedyś miałem 2 sztuki APM 2.6 i każda miała awarię.

Aktualnie mam DJI Naza M-lite z upgradem do V2 i jestem zadowolony. Lubię tę prostotę konfiguracji, ale brakuje możliwości które wcześniej wymieniłem.
Dzięki panowie za zainteresowanie. Poradzę się Was wszystkich jak przyjdzie na to czas.

A po wczorajszym lutowaniu efekty:

ESC po przeróbce:
ObrazekObrazek

Przypomnę. Oryginalnie waga 27g:
Obrazek

Po przeróbce waga 25g:
Obrazek

Końcówki ramion przygotowane:
Obrazek

Teraz jeszcze muszę wymyśleć jak mocować ESC. Na opaskę, czy może (dziwnie) na rzep? :D

PS: Jest na forum ktoś kto odpłatnie wykonuje elementy z aluminium na frezarce CNC?



Aktualizacja 13.01.2018

Mam czas w weekend więc działam.
ESC założone. Straciło na estetyce w porównaniu do poprzednich ESC, ale zrobiłem jak najlepiej potrafiłem.
Poza tym myślę że jest tak spięte, że ciężko by było aby wtyczki się rozłączyły.
Obrazek

Obawiałem się, że będę musiał ściągać płytki mocowania silnika, żeby opaski zaciskowe przeciągnąć, ale tutaj Tarot ponownie coś dobrze wymyślił :)


Korzystając z okazji że dron jest odwrócony, zrobiłem zdjęcie spodu gdzie znajduje się hub dystrybucji prądu.
Tarot ma świetne i estetyczne rozwiązania.
Poza tym widoczny mój autorski pomysł na montaż baterii :D
Obrazek

Następnie szybka kalibracja wszystkich ESC za pomocą huba.




Aktualizacja 14.01.2018

Pracuję dalej.

Mimo wiatru, nie wytrzymałem i poszedłem przetestować maszynę.


Dla porównania na poprzednich ESC. Pogoda bezwietrzna.


Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Nawet słyszę, że silniki pracują bardziej "gładko". Wcześniej słyszałem takie jakby "suche" odgłosy, szybkie piknięcia, ale myślałem że to normalny dźwięk z silnika.
Za oknem robi się ciemno, ale widze że wiatru nie ma, to siup na dwór i jeszcze raz.
Sami zobaczcie jak teraz wisi hexa :D


Jestem niesamowicie usatysfakcjonowany. Nabrałem pewności siebie i jestem szczęśliwy :D
Wcześniej Hexa się bujała i ciągle się trzymałem wersji, że to wina braku wyważenia śmigieł/silników. Przez co na tym punkcie miałem już psychozę, że przez tydzień całe wieczory nad tym siedziałem :(

Ale już jest dobrze! Ufff... teraz można działać dalej!
Co za emocje! Wybaczcie :D

_________________
Relacja budowy mojej hexy Tarot 800: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36640


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 sty 2018, 22:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1722
Lokalizacja: Gdynia
Saures, Jestem w szoku jak szybko i naprawdę profesjonalnie idzie ta budowa !!!! - serdeczne gratulacje !
Widzę, że nie tylko ja jestem fanem składanych śmigieł ;).

montaż baterii i gimbala po środku to doskonały pomysł - u mnie zawsze przy montażu baterii muszę ją przesuwać w tył, aby wyrównała wagę NEXa.

I teraz apropos kontrolera lotu... mi właśnie wczoraj padło baro - JUŻ PO RAZ DRUGI !
- na fejsie pisałem do czego doszedłem - w skrócie chińczycy mają tańszego pixa, bo niestety robią nas trochę w bambuko, albo może lepiej - mamy tyle ile zapłaciliśmy.... - więc jeśli będziesz zastanawiał się nad Pixhawkiem 2 "CUBE" - to rozważ na prawdę kupno oryginału. (chińskiego klona cub'a jeszcze nie ma chyba ale wiesz o co mi chodzi) - szkoda byłoby takiej maszyny w razie "w"

No to teraz szczerze Ci powiem, że wyprzedziłeś mnie nieźle jeśli chodzi o drony ;)
nie będę pisał, że zazdroszczę, bo zazdrość to złe emocje... więc powiem, że po prostu jestem pełen radości podziwu i bardzo bardzo bardzo się cieszę, że taki kopter powstał, bo tak powoli... chyba następuje pewna specjalizacja - są masy ludzi kupujących RTF - i nie ma się co im dziwić - szybko i bez bólu... - ale są też osoby takie jak Ty - które idą pod prąd i widzą sens w budowie dronów wyspecjalizowanych - i tu widzę szansę na przyszłość dla Ciebie i skromnie powiem, ze dla mnie również ;)

Oby tak dalej. teraz chyba powoli trzeba myśleć nad porządnym pstrykaczem co ? - gopro to dla tego drona "pikuś"...
- oczywiście nie traktuj tego jak nacisku... powoli spokojnie mądrze i będzie zajeb.....ty dron (już jest) :)

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 sty 2018, 02:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1329
Lokalizacja: Lubelskie
kuczy pisze:
I teraz apropos kontrolera lotu... mi właśnie wczoraj padło baro - JUŻ PO RAZ DRUGI !
- na fejsie pisałem do czego doszedłem - w skrócie chińczycy mają tańszego pixa, bo niestety robią nas trochę w bambuko, albo może lepiej - mamy tyle ile zapłaciliśmy.... - więc jeśli będziesz zastanawiał się nad Pixhawkiem 2 "CUBE" - to rozważ na prawdę kupno oryginału. (chińskiego klona cub'a jeszcze nie ma chyba ale wiesz o co mi chodzi) - szkoda byłoby takiej maszyny w razie "w"


Skromnie powiem - a nie mówiłem? :-D Pisałem nie raz o tym 2.4.8..., ale nie można też popadać ze skrajności w skrajność, nie wszystkie klony są złe, mój pierwszy pix (CiRIUS) niedługo skończy 3 lata i odpukać zero problemów, a też jest tzw. klonem. Pixhack ma sporo mniej wylatanych godzin, ale tez jeszcze mnie nie zawiódł i mam nadzieję że tak zostanie :-P

Pixhawk 2 "CUBE" mnie na razie ceną przeraża i chyba na chwilę obecną nie oferuje nic co może mi dać zwykły pix + odrobinę kreatywności.

kuczy pisze:
i tu widzę szansę na przyszłość dla Ciebie i skromnie powiem, ze dla mnie również


ej, a ja? :roll:

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 sty 2018, 06:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1722
Lokalizacja: Gdynia
Głuś, no przecież, ze też ! :D :D

Głuś pisze:
Skromnie powiem - a nie mówiłem? Pisałem nie raz o tym 2.4.8...,

Tak, ale z drugirj strony:
Głuś pisze:
Pixhawk 2 "CUBE" mnie na razie ceną przeraża


- dlatego człowiek się kusi na zakup klonów...... - oczywiście przesadzać nie należy, cube jeszcze klonów nie ma, ale poprzednia wersja pixa bedzie dobra każda, ktora jest zgodna ze schematem oryginału, i wykonana poprawnie pod wzgledem kutowania itp (tu nie mam nic do zarzucenia mojemu pixowi).
Cuba tak szybko nie podrobią, o ile sie nie mylę, to tam siedzi jakiś układ intela?

Myślę jednak, ze skoro Saures, zastanawia się nad kontrolerami za 1000zl +, to już nie ma co....
Ja sam wychodzę z założenia, ze kupuję najlepsze na co mogę sobie pozwolić (więc czasami się człowiek wkurza potem na klona, a czasami jest zadowolony jak np z silników, czy ostatnio ładowarki) - wiec trzymam kciuki, ze będzie bajka ;)

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 sty 2018, 15:34 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 567
Lokalizacja: Kraków
Gratulacje, faktycznie niebo a ziemia - jest stabilnie jak skała. Kalibracja przez hub - tzn. miałeś taką złodziejkę, że wszystkie 6 esc były wpięte do jednego wyjścia z odbiornika?

Chłopaki, o co chodzi z tym padającym baro w 2.4.8? tak po prostu sam z siebie, czy jest jakaś wadliwa partia, ew. jakoś da się odróżnić wersję w której padają?
Pix2.1 wygląda naprawdę spoko, ale tak jak Głuś piszesz - ludzie podsumowują go tak, że to żaden przełom. No ale wszystkie czujniki są podwójnie/potrójnie więc chyba do zera spada ryzyko wpadki podczas lotu? Podwójny GPS można i w starym pixie zamontować, ale działa to na zasadzie, korzysta z tego który ma lepszy odczyt, czyli mamy redundancje znowu dla bezpieczeństwa a nie dla poprawienia dokładności?

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.