Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 15 lis 2018, 05:47


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 562 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38
Autor Wiadomość
Post: wtorek 02 paź 2018, 13:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1726
Lokalizacja: Gdynia
Tanner pisze:
Widziałem temat na drones polska, odważny jesteś :mrgreen:
Czemu manetkami, lotier nie trzyma pozycji aż tak? Jaki czas maksymalny takiego "lotu"? ;-)


loiter owszem trzyma, ale cały czas staram się mieć nad nim kontrolę - więc lekkie poprawki i najważnejsza "wajha" - gaz - jak zaczyna za bardzo wiać - wolę wylądować i wzbić się za 5 min ;)
czas lotu dłużej niż z gimbalem - spokojnie 20 min jest (gimbal z NEXem waży spokojnie 1kg)

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 paź 2018, 11:39 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 41
Lokalizacja: Gdańsk
takie pytanie bo nie wiem czy nie doczytalem czy nie pisales o tym. gimbala zasilasz z osobnego pakietu czy ze swojego glownego?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 paź 2018, 22:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1726
Lokalizacja: Gdynia
Wania pisze:
takie pytanie bo nie wiem czy nie doczytalem czy nie pisales o tym. gimbala zasilasz z osobnego pakietu czy ze swojego glownego?


Zasilam z głównego pakietu 6S, (alexmos mozna zasikac 6s, storma tylko 4s).
Nie widze zadnego sensownego powodu aby dokładać tak wiele wagi jak kolejny pakiet - moze ktoś ma inne zdanie, to z chęcią poznam jakąś przyczynę

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 lis 2018, 17:40 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 41
Lokalizacja: Gdańsk
uwazam dokladnie jak Ty tylko nie znalazlem tej informacji a gimbal dosc spory i mocne silniki ma, dlatego bylem ciekaw czy go nie zasilasz osobnym pakietem. wazyles go moze bez kamery?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 lis 2018, 18:17 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 603
Lokalizacja: Kraków
Osobny pakiet w gimbalu ma sens jeśli nie masz slipringa a chcesz miec nielimitowany YAW. Lub jeśli przetwornica w gimbalu czy innych akcesoriach które na nim zawiesisz "sieje" i nie chcesz aby dostawał to pix czy osprzęt fpv :-)

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 lis 2018, 19:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1369
Lokalizacja: Lubelskie
Jak sieje to się filtr montuje, a nie pakiet dodatkowy :-)

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 lis 2018, 19:22 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 603
Lokalizacja: Kraków
Racja, dlatego napisałem to dopiero jako drugi argument :-D

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 562 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.