Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 24 maja 2018, 11:14


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 491 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 29 sie 2017, 08:22 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 423
Lokalizacja: Kraków
A w czym do kręcenia filmów jest lepsze lustro od bezlusterkowca? :)

kuczy, i jak, są już jakieś nagrania? :) ps. też mam alexmosa ale za radą bardziej doświadczonych przesiadam się na storma, czekam tylko na chwilę wolnego czasu i zdam relację.

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/1855@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 sie 2017, 09:36 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 16:37
Posty: 32
Lokalizacja: Polska Mazury
Tanner pisze:
A w czym do kręcenia filmów jest lepsze lustro od bezlusterkowca? :)


Pewnie parę powodów by się znalazło, chociażby gama profesjonalnych obiektywów, matryca, często efekt końcowy...
Oczywiście nie mówię, że bezlusterkowce są złe.

_________________
_____________________________________________________________________
"Dobrym słowem można długo żyć. Dlatego dawaj je ludziom, gdy na to zasłużą.
Bo potrzebują ludzkiej akceptacji. Bo bez niej trudno jest żyć." -M.Maliński


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 sie 2017, 13:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1594
Lokalizacja: Gdynia
Tanner pisze:
kuczy, i jak, są już jakieś nagrania? :) ps. też mam alexmosa ale za radą bardziej doświadczonych przesiadam się na storma, czekam tylko na chwilę wolnego czasu i zdam relację.


Tak, są nagrania - jako, że z kolegą przybora, rozmawiamy na Messengerze to on już widział a na forum pokazuję tutaj.....
Może mi napiszesz coś na temat tego dlaczego warto zrezygnować z alexmosa ? - dawno dawno temu miałem CNC-Gimbal z Chin do kamer goprowych na Srotmie i wiem, że nieźle z nim walczyłem - ale fakt - nie chodziło o kontroler ale o dumperki ;) Ten gimbal jest pożyczony (jak chyba pisałem) był po przejściach, musiałem go wyprostować, dokupić nowy czujnik położenia... - ale udało się go przywrócić do życia

Co do Alexmosa - zrobiłem tak jak na tym filmie na poprzedniej stronie wątku, później delikatna poprawka jeszcze w domu. jak spojrzycie na tamte zdjęcia - gimbal jest przyczepiony "na sztywno" - bo te 4 gumeczki trzymające rurki 10mm raczej wibracji nie niweluję. i proszę wziąć pod uwagę ten fakt przy ocenie filmu:


Od razu powiem - widać, że oś YAW koptera mam do poprawki jeśli chodzi o PIDy... gimbal tarota miał 3 osie i mi to niwelował w jakiś sposób - tutaj dokładnie to widać.
Było wideło - to teraz jedno zdjęcie, w trzech odsłonach:

miniaturka:
Pierwszy lot NEXa-small.jpg
Pierwszy lot NEXa-small.jpg [ 317.62 KiB | Przeglądany 1278 razy ]


plik ARW, czyli "RAW" z matrycy bez jakiejkolwiek przeróbki lub kompresji:
https://drive.google.com/open?id=0B911u ... XBJbkNNLTA

plik JPG już po moim grzebaniu w LightRoomie - ale bez korekcji "beczkowatości" oraz winiety:
https://drive.google.com/open?id=0B911u ... lNqbTZIQjg

plik JPG taki sam jak powyżej, ale włączona automatyczna korekcja obiektywu - LightRoom ma gotowy profil tego szkła:
https://drive.google.com/open?id=0B911u ... kdLU1FHenc


No i tak to wygląda. Czekam na konwerter HDMI-AV, dlatego kamera patrzy "na wprost" i nią nie operuję w trakcie lotu bo strzelałem na ślepo - to miał być test czy i jak kopter w ogóle poleci. - Poleciał jak widzieliście ;)
Nie komentuję zdjęć i filmów, poczekam na Wasze reakcje - nie szczędzcie sobie wytykania tego co mogę poprawić bo to mi się przyda.

przybora, Wiesz.... - osobiście wydaje mi się, że jak na amatora który póki co na zdjęciach z drona zarobił raz (robiąc stronę www dla własnego szefa) - nie muszę mieć lepszego sprzętu od NEXa. W sensie- jak pisałeś - wymagało by to zmiany konstrukcji na Hexę albo X8. Wiem, mam 4 silniki, X8 jest w zasięgu ręki, ale póki co chyba spróbuję dojść do ładu z PIDami i nacieszyć się tym co mam.

14 Czerwca minął rok od mojego pierwszego wpisu w temacie Tarota.
Rozpoczynając tą budowę pojęcia nie miałem jakie ostatecznie będą silniki, śmigła, bateria, ba - zmienił się nawet FC :D :D kamerka, gimbal, teraz nex na innym gimbalu.... - szok w trampkach po prostu - ale działa ;)

Na koniec powiem, że robiąc te zdjęcia i filmy jakie widzicie miałem stanowczo za bliskie spotkania z wielkim Dzikiem i stadkiem małych przebiegających koło mnie jakieś 15m !!!! - dron w powietrzu, ja nieruchomo... ale w końcu popatrzał popatrzał i poszedł.... - może chciał zapytac o konfigurację drona ???? tego już się nie dowiem :D

czekam na wasze wrażenia z filmu i zdjęć !!!

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 wrz 2017, 17:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 mar 2016, 08:56
Posty: 82
Lokalizacja: Toszek
No Kuczy, ładne zmiany!

Zdjęcia wyśmienite :) Dobra robota!
Czekam, aż przerobisz maszynkę na X8

Trzymam kciuki! Powodzenia :)

_________________
Relacja budowy mojej hexy Tarot 800: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36640


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 17 wrz 2017, 22:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1594
Lokalizacja: Gdynia
Saures, dzięki dzięki.... - w sobotę przejechałem się koło Teatru Muzycznego w Gdyni - i niestety zauwazyłem, że mój tarot trochę myszkuje w YAW więc postaram się go dokładniej wypidować... - przez to, że gimbal ma 2 osie - niestety niszczy to film, no natomiast do zjęć nie mam pretensji:

TeatrSmall.jpg
TeatrSmall.jpg [ 308.21 KiB | Przeglądany 1130 razy ]


Oryginał (1:1)
https://drive.google.com/file/d/0B911u0 ... 05bEE/view


Idąć za poradą ludzi mądrzejszych ode mnie w kwestii fotografii - ustawiłem program "priorytet przysłony" i samą przysłonę na wartość 8 - dzięki czemu cała klatka jest ostra.
Konwerter HDMI jest już zamocowany, wyzwalanie działa. Mam podgląd, aczkolwiek Nex oprócz podglądu obrazu dodaje jeszcze po prawej stronie czarny pas z namalowanym przyciskiem "menu" - ten pas wykorzystałem i zamieściłem tam większość informacji OSD drona

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 wrz 2017, 08:15 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 599
właśnie, że zdjęcia są nie ostre
jakby blurem pociągnięte, może to wina wiatru albo drgań...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 wrz 2017, 20:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1594
Lokalizacja: Gdynia
tombstone, tylko tak podpytam bo dla mnie to wazne:
Mówisz o zdjeciu - ktore klikasz na forum (to, które widac w poście), czy o zdjeciu z linka, który jest odnośnikiem do GoogleDrive?

- plik widoczny w poście, z racji ograniczeń administracji forum ma tylko 1000px szerokosci.
- link z googleDrive na PC otwiera mi sie ok, na wbudowanej przegladarce Huawei beznadziejnie, a na Chromie na Androida znow OK....

Także jeśli byłbyś skłonny napisać mi co oceniasz to bardzo by mi to pomogło

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 13:42 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 16:37
Posty: 32
Lokalizacja: Polska Mazury
A według mnie jest OK, można je bardziej wyostrzyć ale wg mojej oceny tak wychodzi z puszki. Andrzeju czym bardziej przymykasz przesłonę tym bardziej wszystko będzie ostre.

_________________
_____________________________________________________________________
"Dobrym słowem można długo żyć. Dlatego dawaj je ludziom, gdy na to zasłużą.
Bo potrzebują ludzkiej akceptacji. Bo bez niej trudno jest żyć." -M.Maliński


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 16:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 22:54
Posty: 1706
Lokalizacja: Góry Świętokrzyskie
Moim zdaniem też są OK. Wystarczy obejrzeń oryginalne pliki w pełnej rozdzielczości i zwrócić uwagę na szczegóły - np. znaki drogowe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 18:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1594
Lokalizacja: Gdynia
przybora, fragles, Dzięki Panowie bo już zacząłem się umawiać do okulisty :D
a na serio - tak obraz jest rozmazany na brzegach - to wina...... dość widocznego "rybiego oka". taki mam obiektyw jaki był sprzedany w kicie i wprowadza on pewne zniekształcenia:

teatr1.JPG
teatr1.JPG [ 231.22 KiB | Przeglądany 942 razy ]
teatr2.JPG
teatr2.JPG [ 236.49 KiB | Przeglądany 942 razy ]


LightRoom ma swój preset na ten obiektyw i łądnie prostuje, ale nie ma siły - rogi obrazu tracą.
Natomiast nie mogę się zgodzić z tym że jest pociągnięte blurem - chyba, że porównany z droższym sprzętem - zależy kto do czego przyzwyczajony.

przybora, właśnie pierwsze zdjęcia jakie w ogóle robiłem były z przysłoną maxymalnie otwartą, co skutkowało rozmyciami tła a tutaj specjalnie dla przetestowania ustawiłem f=8 (priorytet przysłony) - ISO i czas migawki pozostawiłem automatyce

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 paź 2017, 17:36 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 423
Lokalizacja: Kraków
kuczy, jeszcze nie odpaliłem storma32 u siebie ale po wstępnych zabawach z konfiguracją widzę już plusy względem alexmosa :D

1. wyjście IR - lutujesz leda IR, w gui wybierasz jaki masz aparat i już sterowanie z głowy - nie trzeba mieć tego bajeru w konwerterze av
2. można podłaczyć sbus i w gui ustawić który kanał co ma robić - więc nie trzeba ciągnąć X przewodów
3. wyjście pwm - podłaczasz SBUS, 3 albo 4 kanały używasz na sterowanie, a jeszcze jeden wyciągasz z płytki jako pwm i możesz użyć do migawki aparatu (o ile nie użyłeś jeszcze IR)
4. komunikacja z pixem przez MAVLink - znowu - lecą tylko 2 kabelki tx/rx i całe sterowanie jest już obsługiwane przez pixa, mapujesz kanały i działa. Dodatkowo masz do dyspozycji patrzenie w jeden punkt, śledzenie itd.

Póki co to te elementy bardzo mi się spodobały, zobaczymy jak będzie jak odpalę go w końcu ;)

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/1855@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 paź 2017, 20:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1594
Lokalizacja: Gdynia
Tanner, Bardzo ciekawe to co piszesz... na pewno rozważę opcję Storma podczas zakupu gimbala. Na razie sezon na latanie chyba na dobre się kończy, więc jest czas na zbieranie pomysłów i funduszy :)

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 25 sty 2018, 00:21 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 25 gru 2017, 16:21
Posty: 23
Lokalizacja: Rzeszów
Witam witam. Choroba mnie dopadła, więc ogrom wolnego czasu i tak czytam sobie fora :) Gratulacje projektu :)
Tak wgl, to coś tu cicho ostatnim czasem :shock: Mam nadzieję, że to przez gromadzenie pomysłów i funduszy, a nie z zapomnienia :)

Mam pytanie, czy wiesz może jak wygląda sprawa spadków napięć na li-polach. O ile maksymalnie powinno ono spaść pod obciążeniem.
Mam problem ze swoim pakietem, prawdopodobnie nadaje się on na śmietnik. Alarm ustawiony na 3.3V. Po włączeniu się alarmu i wylądowaniu
po chwili na pakiecie nadal po 3,9-3,8 V/cela. Oczywiscie to napięcie "robi się takie" po minięciu dość znaczącej chwili.

Drugie pytanie odnośnie regli. Te racingowe regle działały z apm'em? :shock: :shock: Ludzie często piszą, że apmy pixy nie lubią współpracować z silabsem, a raczej wolą procesory atmela :D Po tym jak je chwalisz, sam rozważam czy nie wrzucić ich do apm'a.

I po trzecie coś tu czytałem o stormie32. Miałem ogromne problemy z jego kalibracją. Pierwszym rozwiązaniem było odnalezienie odpowiedniej wersji softu. Mi akurat zadziałało na dość starej wersji. A drugim problemem była kalibracja IMU. Rozwiązaniem
okazało sie nawinięcie kilku "zwojów" kabelków od IMU na pierścień ferrytowy :) Możliwe że ktoś się męczy, więc może się mu to przyda :)

POZDRAWIAM SERDECZNIE :) (Wiosna coraz bliżej :D)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 26 sty 2018, 22:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1594
Lokalizacja: Gdynia
Witam.

Cisza bo sporo się dzieje, ale niestety na ziemi. Ale od początku:

1. Jak juz wiecie, mam NEXa 5R - zakupiony został z firmowym kit-obiektywem, który ma zoom, ale przez to jest też trochę ciemny (f3,5- F5,6) - Nadaje się do zdjęć w dzień, w nocy też sobie radzi, ale słabiej. Poniżej trzy nocne fotki Gdyni:

ObrazekObrazekObrazek

niezależnie od waszej oceny dodam, że zdjęcia wybrałem trzy a zrobiłem chyba z 60.... tu powodem był ciemny obiektyw, autofocus który słabo działa wieczorem, oraz to, ze mój kopter pływał w Yaw.

2. Biorąc pod uwagę powyższe zakupiłem nowy obiektyw: MEIKE 35mm f=1,7:
Obrazek
- Jeśli ktoś zauważył - jest to "Pełen manual" - czyli ostrość ustawiam na ziemi ręcznie (z drona to zawsze na nieskończoność) przysłonę również - a NEXa ustawiam w tryb "Priorytet przysłony" - i wtedy aparat ma możliwość ustawienia sobie czasu naświetlania (ew ISO w auto, ale to też wolę na ziemi ustawić).

3. Stwierdziłem, ze zdradzę swoje zasady moralne i raz jedyny spróbuję AutoTuna na oś YAW (problem pływania w tej osi) - i tu przyznam, że ArduCopter się sprawdził - Oś Yaw jest najbardziej problematyczna do tuningowania, a im większy dron tym ciężej ręcznie, więc ok... od tamtego momentu dopuszczam Autotuna na Yaw (pozostałe osie też zrobiłem, ale różnic pomiędzy moim tuningiem a auto nie było dużych :P )
Jak zacząłem grzebać w PIDach to pogrzebałem za dużo i...................

4. Wyszedłem wieczorem sprawdzić nowy obiektyw, i tuz po starcie tarot z powodu mojego mieszania w PIDach stracił stabilność, i niestety podczas lądowania (wszystko było na wysokości do 1m więc spoko) - przewrócił się do przodu z włączonymi jeszcze silnikami.
Straty: Wyłamane jedno mocowanie nogi podwozia, porycowane śmigła, jedno wyszczerbione i to na szczęście tyle.

5. Korzystając z drukarki 3D w mojej pracy naprawiłem mechanizm nóżek - mała przeróbka w sumie nie ma co pokazywać, po prostu zamieniłem boczne wypustki (które się właśnie ułamały) na małe zaślepki z druku i nogi teraz obracają się na metalowej ośce... - ważne, że działa.

6. Stwierdziłem, że jak juz mam drona rozebranego to zrobię coś na co nigdy nie miałem sił ani chęci - telemetria na apce.
Podczas testowania telemetrii.............. pojawił się błąd: "Check BRD_TYPE: Baro: unable to initialise driver"
NOSZ KURRRRRR!@#$%^
No jasne.... mało mi kłopotów, padło mi baro !!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

No i się zaczęło szukanie.... :cry: barometr MS5611 - NIE MA ! - w sklepach są tylko gotowe moduły dla Arduino, są w Farnell'u za... 80zł !!! - ale jak nie mam firmy, to zapomnij o zakupach w farnellu... - no świetnie.... - uparłem się, aby kupic nowe nie śmigane, nie lutowane nigdy baro... - bo to już druga awaria, więc coś nie teges.... Nie chciałem kupować z Chin z powodu możliwości wtopy z jakimś zamiennikiem.
no i znalazłem - WE FRANCJI ! :D - na Ebayu za 40zł / szt:
https://pl.aliexpress.com/item/3-Axis-A ... autifyAB=0
Kupiłem od razu dwa (jeden w zapasie - a kwota za dwa taka sama jak w Farnellu za jeden) - tak w ogóle polecam sprzedającego - ma sporo fajnych rzeczy do dronów - ale to tak przy okazji.

7. Dziś wymieniłem barometr i jednocześnie (jak ktoą ma klona pixa to pewnie kojarzty) mod typu rezystor rozładowujący 3,3V, które zasila właśnie barometr (bez rezystora czasami pojawia się error przy zmianie baterii) - więc wg opisu moda - było tam 220 Ohm co ciągnęło w sumie ok 15mA więc sporo jak na mini-stabilizatorek - nie wiem czy to było przyczyną padania baro - ale zmeniłem go na 510 Ohm (taki miałem pod ręką) no i zobaczymy.

8. Zakupiłem cały nowy komplet łopat Tarota - więc mam nowe łopaty, złożyłem pixa, popodłączałem, skalibrowałem, telemetria jakoś działa (jeszcze nie tak jakbym chciał ale to już pikuś).

9. Wczoraj, udało mi się zakupić poprzez grupę Drones Polska gimbal do NEXa !!!! (ten który mam ma 2-osie i tak naprawdę, jest użyczony od znajomego- a teraz będę miał swój 3-osiowy):
gimb.jpg
gimb.jpg [ 81.24 KiB | Przeglądany 464 razy ]


Tanner - Tak właśnie myślę, żeby zakupić do niego Storm32 BGC NC - co ty na to ?

No i tak to u mnie się działo.... - w sumie kurcze sporo, ale nic nie latałem jak widać, więc nie sądziłem, że może to kogoś zainteresować.... Póki mamy zimę, to loty są dość kłopotliwe ze względu na mega kondensację pary wodnej - jak z mrozu wróciłem do domu, a żona jeszcze gotowała obiad - to cały dron był mokry... więc szczerze mówiąc - szkoda mi sprzętu. Baterie w Storage i czekamy na lepsze dni - a w między czasie mam nad czym jeszcze pracować (telemetria, gimbal)

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Ostatnio zmieniony czwartek 01 lut 2018, 19:28 przez kuczy, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 sty 2018, 21:38 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 423
Lokalizacja: Kraków
Ah współczuję wywrotki przy lądowaniu... dobrze, że tylko takie straty! A swoją drogą z ciekawości, jaką masz długość i rozstaw płóz oraz wysokość między ziemią a dolnym CP? Z ciekawości chciałbym porównać do mojego. Ciekawa sprawa z baro, pisałeś o tym w innym temacie, nie wiedziałem, że są awaryjne w jakiś sposób, oby już było ok.

Masz jakieś fotki z ziemi z obiektywu nowego? 1.7 to już super, ciekawe jaka jakość. Ja też zawsze latam na manualu ustawionym na ziemi, do filmowania nie ma sensu mieć nic automatycznego, nie chcemy, aby cokolwiek "goniło" podczas ujęcia. Chyba, że do fotek - to faktycznie auto jest spoko.

Gimbal spoko na początek, wygląda ok, tak jak popularny DYS, jakie rozmiary silników? Lub firma/model ogólnie, obejrzę sobie :) Jaka waga całości? Wibroizolator jakiś będziesz musiał sobie zrobić na pewno, choćby z kilkunastu gumowych dumperów. Wersja NT jest faktycznie bieżącą, jest jeszcze T-storm który potrafi korzystać z enkoderów na silnikach, jeśli byś je miał, ale cieżko o pcb, odpowiednie silniki i projekt ogólnie jeszcze świeży jest. StormaNT kupiłem na banggood, w zestawie jest jeden dodatkowy IMU, drugi jest wbudowany w płytkę, ale Twój gimbal jest zrobiony tak, że można płytkę kontrolera mieć nad YAW - czyli nie potrzebujesz kupować kolejnego IMU.

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/1855@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 491 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 33  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.