Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 22 kwie 2018, 05:55


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2033 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 136  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 28 gru 2017, 09:12 
Offline

Rejestracja: piątek 28 lip 2017, 16:28
Posty: 7
dechaaa pisze:
dechaaa pisze:
Witajcie Panowie
Mi Drone to moja pierwsza maszyna do latania i jestem zielony w temacie, proszę więc o wyrozumiałość. Sprzęt dotarł z Chin i wczoraj odbyłem pierwszy lot. Wszystko odbyło się bez problemów do momentu wyłączenia silnika. Od wczoraj próbuje odpalić maszynę i silnik nie startuje. Wszystko połączone i 10 razy sprawdzone. Jest komunikat że mogę startować, kompas ok, GPS 19 satelit, joystick na v i nic. Gdzie szukać przyczyny?


Jak powyżej. Sprawdziłem już wszystko co możliwe i mimo komunikatu "could take off" nie mogę odpalić silników.
YDXJ1047.jpg

Nie działa tez autostart z aplikacji ani z joya.
YDXJ1048.jpg

Próbowałem z kamerą i bez, zmieniałem tryby na ATTI, włączałem/wyłączałem Beginner mode i nic. Kompas skalibrowany, brak komunikatów o błędzie kompasu.Nie przełączyłem w tryb RTH, bateria sprawdzona w apce.
YDXJ1052.jpg

Na sterowaniu świecą się białe światełka, czyli gotowy do startu
YDXJ1057.jpg


Sterowanie działa, bo kamera się porusza, i mogę pozmieniać parametry:
https://youtu.be/OtZhOw-124k
Filmik z próby startu tutaj:
https://youtu.be/LHDrN6zVH64
Znalazłem na forum fimi, że taki problem nie tylko ja mam:
http://forum.fimi.com/thread-137-1-3.html

Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Czy jakieś rady poza napisaniem na support?


Ja mam dokładnie to samo - przedwczoraj przestał latać - poleciałem, wylądowałem i już drugi raz nie chciał odpalić silników. Kalibracje restarty nic nie pomogły.
Napisałem do Supportu ale na razie cisza.
Coraz bardziej wkurza mnie ten model.

Jak tylko uda mi się go uruchomic to pójdzie na sprzedaż za dużo takich "wpadek" nie bede sie siłował, najpierw problem z jakością video ale przynajmniej latał a teraz to. Szkoda kasy może za 2 lata bedzie już na tyle dopracowany że będzie nadawał się do użytku.

Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 12:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 27 maja 2014, 15:04
Posty: 81
Lokalizacja: Kluczbork
AdamG pisze:
dechaaa pisze:
dechaaa pisze:
Witajcie Panowie
Mi Drone to moja pierwsza maszyna do latania i jestem zielony w temacie, proszę więc o wyrozumiałość. Sprzęt dotarł z Chin i wczoraj odbyłem pierwszy lot. Wszystko odbyło się bez problemów do momentu wyłączenia silnika. Od wczoraj próbuje odpalić maszynę i silnik nie startuje. Wszystko połączone i 10 razy sprawdzone. Jest komunikat że mogę startować, kompas ok, GPS 19 satelit, joystick na v i nic. Gdzie szukać przyczyny?


Jak powyżej. Sprawdziłem już wszystko co możliwe i mimo komunikatu "could take off" nie mogę odpalić silników.
YDXJ1047.jpg

Nie działa tez autostart z aplikacji ani z joya.
YDXJ1048.jpg

Próbowałem z kamerą i bez, zmieniałem tryby na ATTI, włączałem/wyłączałem Beginner mode i nic. Kompas skalibrowany, brak komunikatów o błędzie kompasu.Nie przełączyłem w tryb RTH, bateria sprawdzona w apce.
YDXJ1052.jpg

Na sterowaniu świecą się białe światełka, czyli gotowy do startu
YDXJ1057.jpg


Sterowanie działa, bo kamera się porusza, i mogę pozmieniać parametry:
https://youtu.be/OtZhOw-124k
Filmik z próby startu tutaj:
https://youtu.be/LHDrN6zVH64
Znalazłem na forum fimi, że taki problem nie tylko ja mam:
http://forum.fimi.com/thread-137-1-3.html

Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Czy jakieś rady poza napisaniem na support?


Ja mam dokładnie to samo - przedwczoraj przestał latać - poleciałem, wylądowałem i już drugi raz nie chciał odpalić silników. Kalibracje restarty nic nie pomogły.
Napisałem do Supportu ale na razie cisza.
Coraz bardziej wkurza mnie ten model.

Jak tylko uda mi się go uruchomic to pójdzie na sprzedaż za dużo takich "wpadek" nie bede sie siłował, najpierw problem z jakością video ale przynajmniej latał a teraz to. Szkoda kasy może za 2 lata bedzie już na tyle dopracowany że będzie nadawał się do użytku.

Adam



Ja miałem problem z aktualizacją kamerki na iphone, zrobiłem to przy użyciu samsunga, teraz działa mi zarówno na nim jak na iphonie
latałem już ze 20 razy, i zawsze poleciał, tylko kompas lubi świrować i nieraz trzeba się naprzestawiac dronka aby wystartował
na dalszych odległościach i wysokościach testuję RTH i spisuje się znakomicie
ja jestem z midronka na prawdę zadowolony,

a zdjęcia ? w miarę... nie wiem czy to kwestia ustawień ale nie są jak dla mnie najlepsze,
za to VIDEO - super
a więc skoro VIDEO super to zdjęcia chyba jednak kwestia ustawień, pytałem ostatnio ale nikt nie odpowiedział: oryginały z kamerki:

http://visitdoctor.kylos.pl/1.jpg

http://visitdoctor.kylos.pl/2.jpg

http://visitdoctor.kylos.pl/3.jpg

_________________
MiDronek ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 17:52 
Offline

Rejestracja: wtorek 28 lis 2017, 21:33
Posty: 33
Lokalizacja: Białystok
Teraz to nie wiem czy cieszyć sie z tego że kupiłem midrona czy raczej bać że będę miał problemy jak wy. Zamówiony z GB idzie już 32 dni i wcale nie śpieszno mu do Polski. Naprawdę prawie każdy ma z nim problem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 19:08 
Offline

Rejestracja: sobota 21 paź 2017, 17:38
Posty: 15
Na razie mój i kolegi bezproblemowo :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 19:24 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 383


marek025 pisze:
Teraz to nie wiem czy cieszyć sie z tego że kupiłem midrona czy raczej bać że będę miał problemy jak wy. Zamówiony z GB idzie już 32 dni i wcale nie śpieszno mu do Polski. Naprawdę prawie każdy ma z nim problem?
Do tej ceny nie jest zły. Lecz są większe i mniejsze problemy. Dji też mają problemy, potrafią doleciec, cykliczna wymiana taśmy 3d w phantomie 4

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 19:38 
Offline

Rejestracja: sobota 16 gru 2017, 20:48
Posty: 13
Lokalizacja: Legnica
AdamG pisze:
dechaaa pisze:
dechaaa pisze:
Witajcie Panowie
Mi Drone to moja pierwsza maszyna do latania i jestem zielony w temacie, proszę więc o wyrozumiałość. Sprzęt dotarł z Chin i wczoraj odbyłem pierwszy lot. Wszystko odbyło się bez problemów do momentu wyłączenia silnika. Od wczoraj próbuje odpalić maszynę i silnik nie startuje. Wszystko połączone i 10 razy sprawdzone. Jest komunikat że mogę startować, kompas ok, GPS 19 satelit, joystick na v i nic. Gdzie szukać przyczyny?


Jak powyżej. Sprawdziłem już wszystko co możliwe i mimo komunikatu "could take off" nie mogę odpalić silników.
YDXJ1047.jpg

Nie działa tez autostart z aplikacji ani z joya.
YDXJ1048.jpg

Próbowałem z kamerą i bez, zmieniałem tryby na ATTI, włączałem/wyłączałem Beginner mode i nic. Kompas skalibrowany, brak komunikatów o błędzie kompasu.Nie przełączyłem w tryb RTH, bateria sprawdzona w apce.
YDXJ1052.jpg

Na sterowaniu świecą się białe światełka, czyli gotowy do startu
YDXJ1057.jpg


Sterowanie działa, bo kamera się porusza, i mogę pozmieniać parametry:
https://youtu.be/OtZhOw-124k
Filmik z próby startu tutaj:
https://youtu.be/LHDrN6zVH64
Znalazłem na forum fimi, że taki problem nie tylko ja mam:
http://forum.fimi.com/thread-137-1-3.html

Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Czy jakieś rady poza napisaniem na support?


Ja mam dokładnie to samo - przedwczoraj przestał latać - poleciałem, wylądowałem i już drugi raz nie chciał odpalić silników. Kalibracje restarty nic nie pomogły.
Napisałem do Supportu ale na razie cisza.
Coraz bardziej wkurza mnie ten model.

Jak tylko uda mi się go uruchomic to pójdzie na sprzedaż za dużo takich "wpadek" nie bede sie siłował, najpierw problem z jakością video ale przynajmniej latał a teraz to. Szkoda kasy może za 2 lata bedzie już na tyle dopracowany że będzie nadawał się do użytku.

No to mój problem (chyba?) rozwiązany. Dostałem dziś kolejna aktualizacje, oczywiście ja zainstalowałem i silniki odpaliły :) Było ciemno więc już nie polatałem. Jutro sprawdzę i dam znać czy wszystko ok. Przyznam że suport zadziałał błyskawicznie. Ale nie pisałem na ogólnego maila tylko znalazłem maila bezpośrednio do gościa który się zajmuję tym problemem: kuangjinfang@fimi.cn. Adam pisz na tego maila


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 20:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 27 maja 2014, 15:04
Posty: 81
Lokalizacja: Kluczbork
U mnie działa nie ma żadnych problemów.

Kumpel próbował na 3 telefonach go odpalić - zacina nadal komórki - wszystkie. Nawet upgrade do andorida 6z 4 nie pomógł o dziwo.... . Na dodatek, na moim IPHONIE 6 zaczął latać a on wymienia komórki i nie działa. Gość od miesiąca ma drona i jeszcze ani razu nim nie poleciał... tylko ja 3 minuty - bo mi odpalił. To jest dopiero rzeź.... napisał do supportu. Dziwna mega akcja. Twarde resety różnych telefonów - wszystkich jakie miał. Co najmniej jakby dron nie chciał z nim latać.... i co zrobić ?.

_________________
MiDronek ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 21:59 
Offline

Rejestracja: piątek 28 lip 2017, 16:28
Posty: 7
dechaaa pisze:

Ja mam dokładnie to samo - przedwczoraj przestał latać - poleciałem, wylądowałem i już drugi raz nie chciał odpalić silników. Kalibracje restarty nic nie pomogły.
Napisałem do Supportu ale na razie cisza.
Coraz bardziej wkurza mnie ten model.

Jak tylko uda mi się go uruchomic to pójdzie na sprzedaż za dużo takich "wpadek" nie bede sie siłował, najpierw problem z jakością video ale przynajmniej latał a teraz to. Szkoda kasy może za 2 lata bedzie już na tyle dopracowany że będzie nadawał się do użytku.

No to mój problem (chyba?) rozwiązany. Dostałem dziś kolejna aktualizacje, oczywiście ja zainstalowałem i silniki odpaliły :) Było ciemno więc już nie polatałem. Jutro sprawdzę i dam znać czy wszystko ok. Przyznam że suport zadziałał błyskawicznie. Ale nie pisałem na ogólnego maila tylko znalazłem maila bezpośrednio do gościa który się zajmuję tym problemem: kuangjinfang@fimi.cn. Adam pisz na tego maila


Dostałem odpowiedź z supprtu i tak samo jak u Ciebie "System failed to inicialize....." czyli czekam na kolejną paczkę softu

Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 22:30 
Offline

Rejestracja: sobota 16 gru 2017, 20:48
Posty: 13
Lokalizacja: Legnica
Dron wystartował,to trza coś dokupić.
Widzieliście gdzieś ostatnio dobre ceny na baterie?
[wymoderowano - od ofert handlowych jest odpowiedni dział]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 22:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16381
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
dechaaa pisze:
Ale nie pisałem na ogólnego maila tylko znalazłem maila bezpośrednio do gościa który się zajmuję tym problemem: kuangjinfang@fimi.cn. Adam pisz na tego maila

Ten mail się w naszym wątku przewinął wiele razy. To jest jeden i ten sam gość który obsługuje oba maile :-) tyle że na tego "z imienia i nazwiska" rzeczywiście odpisuje szybciej niż na oficjalny.
Tak więc jak widać support w sprawach technicznych raczej zawsze pomaga. W sprawach handlowo-logistyczno-reklamacyjnych - z kolei nigdy, znaczy zawsze jest ta sama odpowiedź :skontaktuj się ze sklepem. W sumie to normalne, zazwyczaj towar reklamujemy w sklepie a nie u producenta.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 29 gru 2017, 16:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 17 wrz 2015, 16:21
Posty: 16
Panowie :roll: jest problem.
Prosba o pomoc bo na razie suuport nie odpowiada ale moze ktos z Was juz go rozwiazal. Moze ewentualnie podesle dzialajace oprogramowanie.

Nie mam polaczenia z gimbalem i nie moge nim sterowac.
Midrone kupiony miesiac temu, wylatane 3 razy, krecone i robione zdjecia i nagle, bez wypadku dron stracil polaczenie z gimbalem, O ile obraz z kamery jest przekazywany to brak reakcji na sterowanie gimbalem.

Robione kilka razy
- parowanie RC
- kalibrowanie RC
- wgrywanie firmware 1077
- rozne karty SD

karta SD: szybka 32gb do 4K
telefon: Iphone 6

Na poczatku oprogramowanie bylo:
miDrone 1.2.8.10604
camera: 1077
gimbal: 2028
servo: 1101


Obecnie camera/gimbal/servo – N/A

Prosze pomózcie. Bede BARDZO wdzieczny :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 29 gru 2017, 19:54 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 wrz 2017, 02:05
Posty: 50
A probowales najzwyczajniej w swiecie go wypiac i wpiac ponownie ?;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 gru 2017, 00:35 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 383


Latalem dziś w śniegu z samego rana, kamera znikła. Po 3h obraz i połączenie wróciło

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 gru 2017, 01:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 17 wrz 2015, 16:21
Posty: 16
lelusz pisze:
A probowales najzwyczajniej w swiecie go wypiac i wpiac ponownie ?;)

Wypijałem i wpinałem wielokrotnie

Ogólnie robilem następująco:
-Uruchamiałem drona i kontroler
-Włączałem aplikacje
-Parowałem i kalibrowaniem Rc bez gimbala z kamera
-Potem Dołączalem kamerę z gimbalem (raz przy wyłączonym dronie, raz przy włączonym, często umieszczałem wewnątrz karte sd z firmware 1077 i tez ze starszymi wersjami)

Tylko raz podczas tych prób zareagował poprawnie i prawidłowo wszystko działało

Panowie, moze cos robię zle wiec mnie poprawcie.
:roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 gru 2017, 12:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16381
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
szampoon pisze:
Tylko raz podczas tych prób zareagował poprawnie i prawidłowo wszystko działało
Czyli problem jest czysto mechaniczny - brak kontaktu elektrycznego.
Obstawiam złączkę która siedzi w kadłubie, do której wpina się cąły gimbal z kamerą. Znajdź w tym wątku jak to opisałem, tak koło czerwca.

Edicao: dokładnie z 30 czerwca :-) ---> viewtopic.php?p=522450#p522450

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2033 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 136  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.