Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 22 kwie 2018, 23:07


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2033 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 30 mar 2018, 21:56 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2018, 21:15
Posty: 17
Lokalizacja: Płoniawy-Bramura
Podłączam kamerę pod kompa to widzi kartę więc raczej kamera działa tylko tyle, że dron nie widzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 mar 2018, 22:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11137
Lokalizacja: Mikoszewo
Skup się zatem na odgruzowaniu złącza...
BTW - to że komp widzi kartę to tylko świadczy że działa funkcja czytnika. Jak ci woda nalazła na przetwornik to nawet jak kopter w końcu zobaczy kamerę, możesz mieć konkretny problem z jakością obrazu. To samo tyczy się pracy gimbala jako takiego.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 05:47 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2018, 21:15
Posty: 17
Lokalizacja: Płoniawy-Bramura
Eh to narobiłem bałaganu! Nie cały miesiąc spokojnego latania, a za chciało mi się grzebać w ustawieniach szybkości lotu itp gr.

Żebym to ja się znał na tym yh. Na razie suszy się. Gimbal, bateria w ryżu, nie mam na obecną chwilę innego rozwiązania. Sam dron też leży na parapecie nad grzejnikiem. Wszystko działa tylko najdroższa rzecz czyli gimbal NIE! Nie wiem czy opłaca mi się kupować drugi, gdyby ten nie wstał, 1000 zł gr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 05:53 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 383


Ryż magicznie ci nie pomoże. Nawet jak zadziała to jakimś cudem to rdza poprawi. Kąpiel w izopropanolu.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 06:13 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2018, 21:15
Posty: 17
Lokalizacja: Płoniawy-Bramura
Gdzie ja kupię ten izopropanol? I czy wszystko muszę na drobny mak rozebrać, rozlutować, czy wystarczy pędzelek i jazda. Silniki też myć?

Edytuj posty!

Wiem, że nie powinienem tego robić ale podłączyłem gimbal no i dron kamerę widzi ale po włączeniu zaczyna wariować. Kręci się, drga itp. Obraz na telefonie jest ale widać drgania, czasem ustawi się dobrze a czasem nie. Mam wrażenie jakby patrzyła bardziej w górę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 08:17 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 383


Skoro wiedziałeś że nie powinieneś, to szukaj nowego gimbala.

PS. W chińskiej instrukcji tego modelu znalazłem też zapis że nie powinno się latać szybciej niż 10m/s z gimbalem. Prawdopodobnie gimbal jest za słaby na takie przyspieszenia i wstrząsy.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 09:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11137
Lokalizacja: Mikoszewo
lukasz_lu pisze:
Wiem, że nie powinienem tego robić ale

To po cholerę zrobiłeś? Była szansa na ratunek a teraz ją zmniejszyłeś. Jak Rika napisał - ryż sobie odpuść. Na YT możesz sobie znaleźć filmik jak to jest z tym ryżem i jego skutecznością w odniesieniu do utopionych fonów.
lukasz_lu pisze:
Gdzie ja kupię ten izopropanol?

http://bfy.tw/HPA3

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 11:47 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2018, 21:15
Posty: 17
Lokalizacja: Płoniawy-Bramura
Oki kładę drona i gimbal z kamerą przy pochłaniaczu wilgoci, poleży kilka dni i zobaczę reakcję gimbala. Po wysuszeniu wczoraj drona, z początku głupiał ale w końcu ruszył, znalazł satelity, połączył się z aplikacją, mogłem startować bo silniki ruszyły ale ze względu na brak śmigieł tylko w miejscu. Więc dron jako dron może będzie oki. Gorzej z tym gimbalem.

Jestem wkur dlatego chciałem sprawdzić reakcje gimbala z dronem. To że dziś widzi go dron to jakaś nadzieja jest, a że wariuje to należy faktycznie odczekać. Najwyżej zostaje kupno nowego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 12:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11137
Lokalizacja: Mikoszewo
Odżałuj i kup litra IPA. Naprawdę nieźle wybiera wilgoć a sam jest nieszkodliwy dla elektroniki i dość szybko odparowuje.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 12:10 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 383


Bez wymycia tego to trzeba być odważnym żeby później tym latać ;]

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 12:20 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2018, 21:15
Posty: 17
Lokalizacja: Płoniawy-Bramura
Ale zanim przyjdzie kurierem to nie będzie za późno? Bo raczej nie kupię u siebie. I czy wystarczy pędzelkiem nanieść czy wszystko rozebrać. Najgorszy gimbal, od cholery tych śrubek, mocowań


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 12:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11137
Lokalizacja: Mikoszewo
lukasz_lu pisze:
Ale zanim przyjdzie kurierem to nie będzie za późno?

Biorąc pod uwagę święta faktycznie trochę późno ale lepiej późno niż wcale.
lukasz_lu pisze:
I czy wystarczy pędzelkiem nanieść czy wszystko rozebrać.

Ja bym wypruł każdą możliwą elektronikę i utopił w misce z IPA

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 16:03 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2018, 21:15
Posty: 17
Lokalizacja: Płoniawy-Bramura
Oki zakupiłem litr tego alkoholu IPA, pewnie pod koniec tygodnia będzie. Mam nadzieję że za później na kąpiel nie będzie.


Skup się zatem na odgruzowaniu złącza...BTW

To złącze odpowiada za gimbal?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 17:41 
Offline

Rejestracja: sobota 17 lut 2018, 16:43
Posty: 2
Mam pytanie jak obejrzeć nagrane filmy z karty co jest w gimbalu?
Podłączam kabel do gimbala potem do złącza usb w tv i tv nic nie widzi.
Dodam ze jak podłączę tak pod kompa to od razy widać „dysk” z karta pamięci


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 18:06 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 383


Wyciąg kartę pamięci i podłącz do urządzenia odtwarzajacego.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2033 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.