Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 24 cze 2018, 00:57


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: sobota 25 paź 2014, 18:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 13 cze 2011, 09:14
Posty: 1732
Lokalizacja: Jelenia Góra / Wrocław
Niebieskie Turnigy - one i tylko one :-)

_________________
Konrad


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 25 paź 2014, 18:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4230
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Są jeszcze Turnigy Heavy Duty, ale tych jeszcze :-P nie testowałem... :-)

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 25 paź 2014, 19:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3832
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Kowal pisze:
Są jeszcze Turnigy Heavy Duty, ale tych jeszcze :-P nie testowałem... :-)


Jak są takie same jak A-Spec to szkoda kasy

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 paź 2014, 10:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3277
Lokalizacja: Strefa G
Jeszcze w życiu zippy mnie nie zawiodły :shock: Na stanie mam pakiet zippy 4s 2200mAh który ma już 3 lata fakt że wchodzi do niego 2Ah ale dalej lata :-)

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 paź 2014, 10:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 22:54
Posty: 1706
Lokalizacja: Góry Świętokrzyskie
Też nie mogę narzekać na Zippy, mam 2 niebieskie i 2 żólte i wszystkie sprawują się bardzo dobrze mimo, że dostają ostro w kość :mrgreen: Może kolega trafił na jakąś trefną partię?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 paź 2014, 16:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 maja 2012, 05:15
Posty: 679
Lokalizacja: Skąd innąd
fragles pisze:
Też nie mogę narzekać na Zippy, mam 2 niebieskie i 2 żólte i wszystkie sprawują się bardzo dobrze mimo, że dostają ostro w kość :mrgreen: Może kolega trafił na jakąś trefną partię?


Powiem tak : mam zippy i turning w tkz hard case i fruwalem na nich dwa lata : slownie : dwa.

Raz jeden LiFe pakiet do radia spuchl dosc szybko - moze w 3-4 miesiace.

Pamietajmy, ze tego typu baterie nie sa szacowane na lata pracy - w zaleznosci od formy ekspolatacji - czy meczymy je duzym poborem, czy cisniemy do konca pojemnosci - producent oczekuje ze na przyszly rok zakupimy nowe.

Patrzac na to inaczej - pakiecik kosztuje 34 ... gdyby w Polsce kosztowal rowniez 34 mielibyscie zupelnie inne podejscie do wartosci cena/czas pracy. Za 34 zeta to pewnie pospiesznym do Lodzi nie dojedziesz - a tu proszzzz ile zabawy :)

Kolezka kupowal tylko "markowe" baterie - rok i dziekujemy a cena srednio 3 x ZIPPY

Mysle, ze trafilem kulawa serie - aczkolwiek jadna z nich dziala poprawnie.
Jako 3S tez sie przyda wiec tragedi nie ma.

Pozdrawiam

_________________
"Alcohol ... Because no great story starts with a salad ..."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 19 lis 2014, 15:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 20 gru 2012, 02:14
Posty: 1335
Lokalizacja: Berlin
Na dzień dzisiejszy wziąłbyś tą ramę jeszcze raz? Zastanawiam się dość poważnie, zwłaszcza, że Pixhawk działa tak zaje*iście iż się skuszę na fajny gimbal. Tylko moja rama taka upośledzona jest - cóż można wymagać za 23$, dziury jakieś ma i źle wyważona.

Niby 600$ ale za dobry gimbal z kontrolerem trzeba 300$ dać. Rama ze ścieżkami dajmy 100$ czyli przepłacamy 200$ :D

Szukam fajnej konkurencji no ale nie ma. Polecałbyś? :D

_________________
Discovery Pro :)
Zephyr ZII
RYGS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 19 lis 2014, 17:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 maja 2012, 05:15
Posty: 679
Lokalizacja: Skąd innąd
Rybskee pisze:
Na dzień dzisiejszy wziąłbyś tą ramę jeszcze raz? Zastanawiam się dość poważnie, zwłaszcza, że Pixhawk działa tak zaje*iście iż się skuszę na fajny gimbal. Tylko moja rama taka upośledzona jest - cóż można wymagać za 23$, dziury jakieś ma i źle wyważona.

Niby 600$ ale za dobry gimbal z kontrolerem trzeba 300$ dać. Rama ze ścieżkami dajmy 100$ czyli przepłacamy 200$ :D

Szukam fajnej konkurencji no ale nie ma. Polecałbyś? :D


Zdecydowanie tak.
Dodaj do listy skromne OSD, current sensor, camera switch z repozycjonowaniem OSD w zaleznosci, czy masz podglad z kamery FPV czy GoPro, RSSI ...

Ja dalem piec paczek baj de lej ...

Lecialem nim poza LOS (duzo ponad 1km ) na FrSky - sygnal byl na poziomie 99%
Nadajnik 5.8 600mW - perfekt wizja - chce powiedziec, ze calosc swietnie odfiltrowana,
mimo ze FPV zasilane z glownego pakietu.

Po tych wszystkich walkach polegajaych na odfiltrowywaniu, odzaklocaniu itp - masz model,
ktory dziala od pierwszego podejscia tak jak powinien.

A ponizej uzupelnienie TBS'a ...
Walizka jeszcze nie skonczona.

I jeszcze MUST HAVE : Discovery Pro Camera Bracket
Mozesz kupic lub poprosic kogos o wydruk

http://www.waypoint3ddesign.com/products.html



Obrazek

Obrazek

Obrazek


EDIT:
Quad nadal wymaga ostatecznego szlifu jesli chodzi o setup nazy. Z silnikami TBS 1000kv pidy sa duzo nizej niz jakiekolwiek szablony innych urzytkownikow. To samo gimbal - uchyt powyzej usunal wszelkie jello - pozostalo jeszcze dopiescic alex mosa ...


_________________
"Alcohol ... Because no great story starts with a salad ..."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 19 lis 2014, 21:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 20 gru 2012, 02:14
Posty: 1335
Lokalizacja: Berlin
Mogę wiedzieć jakim cudem dostałeś ramę za 500$? Do USA są jakieś super ceny? Ogólnie coraz przychylniej patrzę na tą ramę i gimbal. Zapewne na początku 2k15 dołączę do posiadaczy tbs discovery pro :mrgreen:

_________________
Discovery Pro :)
Zephyr ZII
RYGS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 19 lis 2014, 21:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 11:53
Posty: 1843
Lokalizacja: Poznań
Rybskee pisze:
Na dzień dzisiejszy wziąłbyś tą ramę jeszcze raz? Zastanawiam się dość poważnie, zwłaszcza, że Pixhawk działa tak zaje*iście iż się skuszę na fajny gimbal. Tylko moja rama taka upośledzona jest - cóż można wymagać za 23$, dziury jakieś ma i źle wyważona.

Niby 600$ ale za dobry gimbal z kontrolerem trzeba 300$ dać. Rama ze ścieżkami dajmy 100$ czyli przepłacamy 200$ :D

Szukam fajnej konkurencji no ale nie ma. Polecałbyś? :D


Ja już szukałem, na razie król jest jeden ;-)

_________________
Wszystko co lata, jeździ, pływa no i ... kobieta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 21 lis 2014, 19:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 05 kwie 2010, 22:19
Posty: 406
Lokalizacja: UK
Rybskee pisze:
Mogę wiedzieć jakim cudem dostałeś ramę za 500$? Do USA są jakieś super ceny? Ogólnie coraz przychylniej patrzę na tą ramę i gimbal. Zapewne na początku 2k15 dołączę do posiadaczy tbs discovery pro :mrgreen:



Ja osobiście nie kupił bym samej ramy za tak dużą kwotę. Wolał bym coś zwykłego typu :
http://www.aliexpress.com/snapshot/6278750588.html

Ale jeśli już chcesz TBS to może taniej wyszło by gdybyś np. tutaj kupił sobie same te płytki,
http://www.ebay.co.uk/itm/Team-Black-Sh ... 4187b946a8

A ramiona dobrał z tych tańszych wersji zakładając , że ramiona są takie same.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 21 lis 2014, 22:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 maja 2012, 05:15
Posty: 679
Lokalizacja: Skąd innąd
Rybskee pisze:
Mogę wiedzieć jakim cudem dostałeś ramę za 500$? Do USA są jakieś super ceny? Ogólnie coraz przychylniej patrzę na tą ramę i gimbal. Zapewne na początku 2k15 dołączę do posiadaczy tbs discovery pro :mrgreen:


Tak sie zlozylo, ze sprzedalem ZII gosciowi, ktory ma sklep ze szpejami i oddal mi za 500 (pewnie zarabiajac jeszcze ze 100)

Ale musisz bobrowac - czasem maja promocje po 20% off.

_________________
"Alcohol ... Because no great story starts with a salad ..."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 27 lis 2014, 05:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 maja 2012, 05:15
Posty: 679
Lokalizacja: Skąd innąd
Strona : getfpv.com
Coupon : BLKSALE2014
i masz 5% off - rowniez na TBS Disco

_________________
"Alcohol ... Because no great story starts with a salad ..."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 27 lis 2014, 08:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 11:53
Posty: 1843
Lokalizacja: Poznań
Ponieważ dopiero poznaję świat quadów do FPV i wszystko co z tym związane jest dla mnie nowością, mam pytanie.
Czy TBS Core to tylko rozdzielacz napięcia czy również OSD?

_________________
Wszystko co lata, jeździ, pływa no i ... kobieta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 lut 2015, 23:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 20 gru 2012, 02:14
Posty: 1335
Lokalizacja: Berlin
Cześć!

Chciałbym przedstawić moją docelową platformę kopterową czyli TBS Disco Pro.

Co by nie za dużo się produkować foteczki;
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Plusy:
- camera switch
- czujnik prądu
- OSD (prymitywne ale wystarcza, podaje napięcie, natężenie, ile zjadło i RSSI.
- ścieżki na płytkach
- dobrze odizolowany gimbal
- zaznaczony wyraźnie punkt CG

Minusy:
- cena.

Póki co nie znalazłem innych.


Ramę zamówiłem w Niemczech, cobym mógł odesłać gdyby się okazała nieadekwatna do ceny. Miałem już do czynienia z produktami TBS więc przygotowałem się na wysoką cenę i wysoką jakość. Cała rama jest dobrze przemyślana, ścieżki są tam gdzie być powinny, to samo osd czy current sensor. Po złożeniu trzyma się solidnie i pewnie. Gimbal jest bardzo dobrze odizolowany dumperami przez co ten prosty 8- bitowy Alex na prawdę daje radę. Poniższy filmik jest zrobiony na domyślnych pidach, przy bardzo mocnym wietrze i nie do końca ustawionym Pixhawkiem (podczas autotune nie było wiatru a dziś piz*ało równo).







Co jest na pokładzie;
Znane wszystkim multistary 2213 - 935 kV 200W szutka.
Regle też multistara 30A
FC to oczywiście Pixhawk (ledwo go tam upchałem, oczywiście bez obudowy)
GPS Lea 6H
Tor wideło się zmieni, teraz jest 1.2 1W Lawmate ale przejdę na 5.8 Ghz zapewne 600mW
Wcisnąłem Sony 600TVL w tej plastikowej obudowie ale weszło na prawdę na styk.
RC RX to Rangelink z monopolem od KKacpra.


Na baterii 4S 5000mAh podczas zawisu mam 14A. Czasu lotu bliżej nie znany, na razie faza testów, uzupełnię.

_________________
Discovery Pro :)
Zephyr ZII
RYGS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.