Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 19 sty 2018, 12:21

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: niedziela 07 wrz 2014, 12:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 cze 2014, 12:16
Posty: 12
Lokalizacja: Warszawa
Mi już przyszedł drugi egzemplarz. Myślałem najpierw, żeby latać tym nowym, bo stary już był przezemnie (i liczne kraksy) mocno wymęczony... Ale, zamówiłem też duży komplet części zamiennych -powymieniałem co było połamane, założyłem lżejszy wał główny, razem z tym krótszym flybarem i jest extra. Bawiłem się też w dodanie oświetlenia, efekt widoczny w Avatarze. problem polega na tym, że mimo tego, że v911 to fajny helikopterek, jest za słaby na jakiekolwiek przeróbki :/ Po wrzuceniu większego aku (WLToys 200mAh) i całego oświetlenia (2x dioda migająca 3v, trochę kabelków z kabla internetowego (super cienkie) i koszyczka z baterią 2032) lata mocno tak sobie. Już sam aku 200mAh robi sporą różnicę w porównaniu do 175mAh, które miałem z RTF. Nie wiem czy nie zamówić paczki właśnie 175mAh, a 200 sprzedać po kosztach, mają wylatane jakieś 2-3 loty każdy.

Jeżeli ktoś jest masochistą, to wrzucam moje filmowe wypociny z latania v911 ;P

https://www.youtube.com/channel/UCHINGG ... n541qGC4og


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 18 wrz 2014, 19:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 wrz 2014, 15:24
Posty: 36
Lokalizacja: ~Poznań
Mógłby ktoś polecić jakiś lepszy flybar, bo już trzy oryginalne złamałem :) ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 19 wrz 2014, 15:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 cze 2014, 12:16
Posty: 12
Lokalizacja: Warszawa
Flybar będzie się wyginał i łamał przy każdym większym krecie. Na BG jest zestaw za dyche -karbonowy wał, 2x krótki flybar (jest mała różnica w zachowaniu bzyka) + swashplate, jakiś lepszy niż fabryczny podobno, choć ja różnicy nie widzę (nawet w budowie). Krótszy flybar będzie mniej pękał, ale będzie się tak samo wyginał, co jednak można poprawić paluchami ;P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 19 wrz 2014, 16:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 wrz 2014, 15:24
Posty: 36
Lokalizacja: ~Poznań
A jest jakiś dobry klej, który pozwoliłby to skleić ? Co prawda wiem, że to niezbyt dobry pomysł kleić obracające się elementy, ale chwilowo nie mam czym latać :) Kropelka zdaje egzamin tylko do pierwszego lekkiego "stuknięcia" np. przy krzywym lądowaniu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 18 sty 2015, 13:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 08 maja 2012, 13:00
Posty: 115
Lokalizacja: Ruda Śląska
max333 pisze:

Jeszcze jedno pytanie odnośnie płytki sterującej .Jest na niej oznaczenie REV.07 na jednym i drugim linku i data 2012 rok ,Mój heli zakupiony w lutym tego roku ma REV.09 i data 2013.
Czy te przychodzące (zakupione teraz) na BG jakie mają oznaczenia ?
(Może w linkach są stare fotki ).
I czy są różnice w płytkach z oznaczeniem REV.07 i REV.09

Dzięki za pomoc.


Witam ja też zamówiłem nową płytkę przyszła w zaszłym tygodniu i odnośnie oznaczenia ma REV 11 rok 2013.12.30

Mój V911 V2 miał dziwne zachowania losowo pozwalał się łączyć z apką TR9
i bywało tak że wylatało się 3 aku a bywało że nie dało rady nawet jednego wykończyć bo nie gadał z nadajnikiem.
I co dziwne dzieje się to na 2 szt V1 iV2 dokładnie takie same objawy.

_________________
Honey Bee 2, V911, PIONEERek 1400, inne latadła


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 lut 2015, 15:51 
Offline

Rejestracja: środa 11 lut 2015, 08:27
Posty: 2
Panowie,mam maly problem. Po wylataniu dwoch bateryjek wszystko bylo ok, az do ponownego naladowania akumulatorow. Podlaczylem akumulatorek i heli zaczal obracac sie w/g wlasnej osi w prawo (patrzac od tylu). Po zdjeciu kabiny zauwazylem ze smiglo na ogonie kreci sie bardzo wolno lub wcale.Na polowie gazu, serwa zarowno prawe i lewe na zmiane ,zmieniaja pozycje gora dol doslownie z szybkoscia jak popychacze w silniku spalinowym,na full gaz serwa sa stabilne, baterie rozladowuje w ciagu kilkunastu sekund a kabelki ktore przechodza do silnika w ogonie sa bardzo cieple. Bardzo dziwna sprawa ,bo nie mialem powaznego kreta i nie wiem co o tym sadzic. Moze ktos pomoc?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 lut 2015, 09:56 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 lut 2015, 09:32
Posty: 1
Witam

latam sobie juz od dłuższego czasu tym helikopterem po domu i mam takie pytanie.
Jaka aparaturę byście polecili do niego?
Tak wiem turnigy 9x :) - ale tak sie zastanawiam czy nie będzie to strzelanie z armaty do wróbla.

Przypuszczalnie nigdy nie będę sie przesiadał na większe czy lepsze sprzęty. Nie sadze bym latał na świeżym powietrzu czy kupował coś innego. To całe modelarstwo to dość droga impreza a nieszczególnie interesuje mnie topienie góry kasy w hobby któremu oddaje sie sporadycznie i raczej bez szans przerodzenia sie w bardziej gorący związek :) Owszem fajne to jest ale raczej nie na tyle by poświęcać temu wiecej czasu i kasy.
Jedyne to może jakiś mikro helikopter 6 kanałowy do latania po domu. Ale to i tak pieśń odległej przyszłości. Wiem ile kosztuje serwisowanie 911 i jak sobie pomyśle ile bedzie kosztować serwisowanie 6kanałowca to jednak wole wziaść na wstrzymanie :)

No i pytanie czy warto sie zainteresować jakimiś innymi (tańszymi) aparaturami do sterowania tym helikopterem?
Wgrywać alternatywego softu nie będę. Przerabiać też nie.
Chciałbym poprostu coś precyzyjniejszego - obecna oryginalna aparatura wydaje mi sie iż działa dość skokowo.
Jedyne co bym chciał to ewentualnie ustawianie krzywych czułości.

No i nie wiem czy maja one możliwość przedefiniowania funkcji - starowanie wirnikiem ogonowym bym sobie chętnie zbindował pod prawą manetką - być może to kwestia braku precyzji obecnej aparatury ale domyśle ustawienie nie bardzo mi nie pasuje.

Np. taka TGY-i6 bedzie ok? Na HK kosztuje 43€ - jakieś 10€ mniej niż 9x.
Czy poza tymi 3 kanałami i wsparciem społeczności trace coś jeszcze?
BTW - czemu na HK kosztuje w przeliczeniu 220zł podczas gdy na banggood.com (flysky) - 330?

Albo Turnigy 5X 5Ch Mini? Nie ma wyświetlacza ale wydaje sie ze do trymowania ma "analogowe" suwaki co mi osobiście wydaje sie być bardzo fajnym rozwiązaniem.

albo może jakieś inne pomysły?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 kwie 2015, 10:34 
Offline

Rejestracja: środa 01 kwie 2015, 22:43
Posty: 9
Trafiłem przypadkiem jeszcze na ten temat, który mnie trochę zainteresował. Wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli źle doczytałem...
Zamówiłem model do nauki fpv, polecany model v949, a jak przeczytałem, jest szansa że ta aparatura podejdzie też do v911? Czy są potrzebne jakieś przeróbki?

Kiedyś kupiłem polecaną do nauki heli Lamę v4 - jednak to dziadostwo mnie tylko zniechęciło, gdyż mimo dołożenia dużo $ model i tak prawie nie latał na zewnątrz - wystarczył prawie niewyczuwalny wiaterek i dwa wirniki nie mogły go pokonać :/ mimo że dokupiłem silniki xtreme, przedłużyłem wał (a i tak łopaty potrafią walnąć o siebie) przedłużałem ramiona od serw, żeby model bardziej żywo reagował na zadany kierunek - jednak na nic to wszystko, siedzi na półce od dwóch lat, bo latanie po domu mnie nie interesuje.

Tu jednak jest szansa z v911 która jak widziałem na filmach, przy delikatnym wiaterku dzielnie sobie radzi, co rodzi nadzieję, że za ok. 100zł dokupię model i zgra mi się z już kupioną aparaturą v949. Mylę się w czymś?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 kwie 2015, 11:03 
Offline

Rejestracja: piątek 13 lut 2015, 22:55
Posty: 74
V911 jest malutki. Mam Symę F3 i co prawda lata na zewnątrz ale z takim maleństwem nie jest to przyjemne. Odlecisz na 20m i nie zobaczysz gdzie jest tył gdzie przód. Z tego powodu kupiłem V913 i jest dużo lepiej. Model sporo waży i podmuchy nie są mu groźne. Do tego pod spodem podwieszony jest Mobius :)

_________________
DJI PHANTOM 3 STD
Heli V913
Heli Syma F3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 kwie 2015, 23:23 
Offline

Rejestracja: środa 01 kwie 2015, 22:43
Posty: 9
Adam1203 ale ja nie mam zamiaru na 20m odlecieć :) Wystarczy promień 10m - Lama wcale nie latała :) Najważniejsze dla mnie, to aparatura z v949 binduje się z heli v911?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 kwie 2015, 16:35 
Offline

Rejestracja: piątek 13 lut 2015, 22:55
Posty: 74
Aparatury modeli tych samych producentów powinny współpracować, sprawdziłem: radyjko quada binduje się z heli i odwrotnie. (V686g vs V913)

_________________
DJI PHANTOM 3 STD
Heli V913
Heli Syma F3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 kwie 2015, 17:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 08 maja 2012, 13:00
Posty: 115
Lokalizacja: Ruda Śląska
Ja może z innej beczki
ostatnio moje V911 zaliczyła bliskie spotkanie z żyrandolem i został zerwany kabelek prowadzący do silniczka ogonowego
udało się go naprawić ale po kolejnek kraksie już naprawa jest niemożliwa:(
więc pytanie z czego zastosować nowe przewody do silniczka na ogonie wszystkie co przyszły mi do głowy są
zdecydowanie za grube - macie jakieś propozycje ?

_________________
Honey Bee 2, V911, PIONEERek 1400, inne latadła


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 kwie 2015, 17:42 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1018
Lokalizacja: Łódź
Rufi pisze:
Ja może z innej beczki
ostatnio moje V911 zaliczyła bliskie spotkanie z żyrandolem i został zerwany kabelek prowadzący do silniczka ogonowego
udało się go naprawić ale po kolejnek kraksie już naprawa jest niemożliwa:(
więc pytanie z czego zastosować nowe przewody do silniczka na ogonie wszystkie co przyszły mi do głowy są
zdecydowanie za grube - macie jakieś propozycje ?

Może kynar?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 kwie 2015, 19:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 08 maja 2012, 13:00
Posty: 115
Lokalizacja: Ruda Śląska
dzięki za podpowiedz potrzebuję zaledwie 30 cm (2 żyły) a znalazłem w sklepach po 50 m :shock:
chyba że przeoczyłem coś . Jakieś propozycje z okolic Katowic - Zabrza ?
może ktoś odsprzeda cały metr :lol:
Edit: Alledrogo wyszło z pomocą ma na metry :)

_________________
Honey Bee 2, V911, PIONEERek 1400, inne latadła


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 03 cze 2015, 19:41 
Offline

Rejestracja: środa 03 cze 2015, 19:32
Posty: 1
Witam, mam pytanie odnosnie nowego helikoptera V911-1
Chodzi o kontroloer i pierwszy lot. W filmiku widać, że poruszając dżoistikiem na sam dół, te kreseczki na ekranie nie schodza na sam dół, przez co helikopter w ogole nie zaczał latac .



bardzo prosze o pomoc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: holand123 i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.