Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 20 lis 2019, 07:26


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 04 lis 2019, 07:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 sie 2010, 12:52
Posty: 514
Lokalizacja: Okolica Koszalina
df2 pisze:
Ben pisze:
Jeszcze nie wszystko wiem jak poustawiać ... cały czas się uczę na własnych błędach. Na tą chwilę nie jest źle i coraz bliżej finału.


A nie lepiej, zamiast uczyć się na własnych błędach, przeczytać instrukcje i zapoznać się z tutorialami?..


Spotkałeś taki tutorial ... podrzuć linka, chętnie skorzystam ;-)

_________________
pozdrawiam
Ben


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 04 lis 2019, 08:13 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 439
Lokalizacja: Biała Podlasla
Wiki inava. Na początek powinno wystarczyć. Jest tam krok po kroku opisane co zrobic dla wielowirnikowca a co dla platowca.

Wiesz, jeśli Tobie się nie chce poszukać, to mi tym bardziej nie chce się podawać gotowcow leżących na wierzchu na yt czy dostępnych po chwilce w wyszukiwarce np Google :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 04 lis 2019, 08:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 sie 2010, 12:52
Posty: 514
Lokalizacja: Okolica Koszalina
df2 pisze:
Wiki inava. Na początek powinno wystarczyć. Jest tam krok po kroku opisane co zrobic dla wielowirnikowca a co dla platowca.

Wiesz, jeśli Tobie się nie chce poszukać, to mi tym bardziej nie chce się podawać gotowcow leżących na wierzchu na yt czy dostępnych po chwilce w wyszukiwarce np Google :)


Spodziewałem się takiej odpowiedzi :lol: no comment

EDIT

Konfiguracji ciąg dalszy:


Konfig_8.jpg
Konfig_8.jpg [ 202.37 KiB | Przeglądany 387 razy ]

_________________
pozdrawiam
Ben
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 lis 2019, 15:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 sie 2010, 12:52
Posty: 514
Lokalizacja: Okolica Koszalina
Wyedytowałem pierwszy post bo zacząłem rozglądać się za innym kontrolerem, co wybiorę jeszcze nie wiem :roll:

Model miał być z kontrolerem KFC32F3 ... niestety ale nie zastosuję go gdyż, nie spełnia mojego "widzi mi się". Z podstawową konfiguracją dałem sobie radę, ze sterowaniem kamerką już nie. Serwo MILCZAŁO jak zaklęte. Kilka dni walczyłem żeby "odpalić" pan tilta lub gimbala w konfiguracji koptera X. Cofnąłem się z oprogramowaniem do wersji 1.9.1 gdzie jest jeszcze opcja "gimbal sevo" i dalej cisza. Tak z czystej ciekawości zamiast koptera skonfigurowałem latające skrzydło a później model klasyczny i ... raptem serwo a nawet serwa pan tilta OŻYŁY. Udało mi się też ustawić auto poziomowanie. Dalszego komentarza już nie będę pisał ...

_________________
pozdrawiam
Ben


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 lis 2019, 07:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3402
Lokalizacja: Olsztyn
Ben pisze:
Tak z czystej ciekawości zamiast koptera skonfigurowałem latające skrzydło a później model klasyczny i ... raptem serwo a nawet serwa pan tilta OŻYŁY.

Może dla multirotora brakuje kodu który ma być odpowiedzialny za sterowanie serwem, nikt nie przewidział że ktoś będzie chciał instalować na quadzie ruchomą kamerę właśnie na serwie ;-)

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 lis 2019, 08:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 sie 2010, 12:52
Posty: 514
Lokalizacja: Okolica Koszalina
PiotrSz pisze:
Ben pisze:
Tak z czystej ciekawości zamiast koptera skonfigurowałem latające skrzydło a później model klasyczny i ... raptem serwo a nawet serwa pan tilta OŻYŁY.

Może dla multirotora brakuje kodu który ma być odpowiedzialny za sterowanie serwem, nikt nie przewidział że ktoś będzie chciał instalować na quadzie ruchomą kamerę właśnie na serwie ;-)

Być może tak jest ... chociaż przypomina mi się rozmowa z Marcinem w Konarzynach, na moje pytanie czy da radę cosik takiego zrobić - padła odpowiedź że można pokombinować z mixerami serw. Tylko że to miksery są zblokowane, można coś tam przypisać nie można tego zapisać.

_________________
pozdrawiam
Ben


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.