Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 15 gru 2017, 05:14


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1270 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 12 paź 2017, 19:45 
Offline

Rejestracja: piątek 08 wrz 2017, 11:02
Posty: 4
Ściągałem bezpośrednio z karty (raczej to nie ma znaczenia - plik to plik :)). Telefon jeszcze był wstanie odtworzyć pierwsze 2 sekundy filmu, ale nic poza tym. Trochę szkoda bo byłoby widowiskowo :D
Nie ubolewam ponieważ udało mi się naprawić a i człowiek ma nauczkę na przyszłość. Dzisiaj zrobiłem próbny oblot i wszystko jest ok - mimo, że wiało dziś okrutnie to jednak dron dzielnie sobie radził. Nawet udało mi się fajną fotkę zrobić ;)

https://zapodaj.net/images/e42633e464f46.jpg


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 paź 2017, 21:50 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 22:04
Posty: 43
Lokalizacja: Makow
Fotka naprawdę niezła:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 paź 2017, 22:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7371
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Pozwolę sobie poprawić, bo aż w oczy kole ;-)

https://drive.google.com/file/d/0ByI8Jd ... sp=sharing

Oczywiście nie chodzi o podpis autora zdjęcia, ale siłą rzeczy został ucięty ;-)

Zdjęcie fajne, ale dla mnie trochę "przeciągnięte", ale musze przyznać, że kamerę ma dobrej jakości.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 paź 2017, 07:42 
Offline

Rejestracja: piątek 08 wrz 2017, 11:02
Posty: 4
Prawda! Zapomniałem o tym felernym horyzoncie. Dzięki ;)
Zgadzam się - fotka trochę przeciągnięta (machane na szybko z RAW-a) stąd ziarno, ale mimo wszystko kamera jest naprawdę niezła jak za sprzęt w tej cenie :)
Najbardziej jestem rad, że po takim strzale jaki mój dron przeżył - wszystko jest ok po sklejeniu gimbala i lekkim poprawianiu obudowy jednego z ramion.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 paź 2017, 11:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 05 kwie 2016, 07:58
Posty: 131
Lokalizacja: Toruń
Bo ja kiedyś wyłączyłem drona przed wyłączeniem nagrywania i również miałem uszkodzony plik, którego nie mogłem odtworzyć. A po crashu podłączyłem kamerkę bezpośrednio pod usb żeby sprawdzić czy żyje, no i pokazały się pliki. Przegrałem z kamery i ostatni dało się odczytać bez problemu, chociaż również wyłączyłem drona wcześniej bo już miałem NO CAM w aplikacji. Dlatego pomyślałem, że może to robi jakaś różnice. Zdjęcie super, co to za duża aglomeracja? Gdzieś na Śląsku? Widzę, że również problem horyzontu masz. Czy nie masz minimalnie większego kąta po sklejeniu ramienia? Ja u siebie mam chyba z 3 stopnie większy teraz. Zastanawiałem się czy to może wpływać na trzymanie horyzontu. Z tym drzewem to miałeś dokładnie to samo przeżycie co ja :) Tak samo podszedłem do tematu. Jest lekcja, sprzęt działa - wyciągamy wnioski i latamy dalej ;) Ile miałeś kilometrów wylatanych przy crashu? Ja miałem 80 :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 paź 2017, 19:31 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 wrz 2017, 02:05
Posty: 29
Myslicie, ze w najblizszych dniach moga byc jakies przeceny na midrone ? Aktualnie jest w cenie 385 (z kodem ktory daje niby na 380, ale ze nie moze byc dostarczony do polski... to zbija cene do 385 ;))

Zastanawiam sie czy lykac czy wykazac jeszcze troche cierpliwosci i zamowic :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 paź 2017, 19:58 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 22:04
Posty: 43
Lokalizacja: Makow
Za 385 zł to bym brał, to całkiem niezła okazja.


Ps. Miło by było jak byś podał walutę!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 paź 2017, 20:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 05 kwie 2016, 07:58
Posty: 131
Lokalizacja: Toruń
jendrush pisze:
Za 385 zł to bym brał, to całkiem niezła okazja.


Ps. Miło by było jak byś podał walutę!


Całe oszczędności bym w to wpuścił jakby było w PLN - ciężko wyobrazić sobie lepszą inwestycję ;) A na poważnie dobra cena - domyślnie chodzi o dolary. Z tego co kojarzę najtaniej był po 365$ - ale nie wiadomo czy znowu zejdą tak nisko. Ciekawe czy inżynierkowie w Chinach pracują już nad v2.0?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 paź 2017, 20:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7371
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
lelusz pisze:
Myslicie, ze w najblizszych dniach moga byc jakies przeceny na midrone ? Aktualnie jest w cenie 385 (z kodem ktory daje niby na 380, ale ze nie moze byc dostarczony do polski... to zbija cene do 385 ;))

Zastanawiam sie czy lykac czy wykazac jeszcze troche cierpliwosci i zamowic :)

Skąd i z jakim kodem?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 paź 2017, 20:49 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1087
Lokalizacja: Cieszyn
JankeS_Toruń pisze:
jendrush pisze:
Za 385 zł to bym brał, to całkiem niezła okazja.


Ps. Miło by było jak byś podał walutę!


Całe oszczędności bym w to wpuścił jakby było w PLN - ciężko wyobrazić sobie lepszą inwestycję ;) A na poważnie dobra cena - domyślnie chodzi o dolary. Z tego co kojarzę najtaniej był po 365$ - ale nie wiadomo czy znowu zejdą tak nisko. Ciekawe czy inżynierkowie w Chinach pracują już nad v2.0?

Chyba raczej 3.0, bo wersja 4k to była 2.0 :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 paź 2017, 20:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 05 kwie 2016, 07:58
Posty: 131
Lokalizacja: Toruń
Faktycznie tak na to patrząc to można dać 3.0 ;) Mam nadzieję, że prędzej czy później będzie kolejna rozwojowa wersja, bo jeśli zaczęli z takiego pułapu to co może być dalej :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 paź 2017, 00:06 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 wrz 2017, 02:05
Posty: 29
Adrián pisze:
lelusz pisze:
Myslicie, ze w najblizszych dniach moga byc jakies przeceny na midrone ? Aktualnie jest w cenie 385 (z kodem ktory daje niby na 380, ale ze nie moze byc dostarczony do polski... to zbija cene do 385 ;))

Zastanawiam sie czy lykac czy wykazac jeszcze troche cierpliwosci i zamowic :)

Skąd i z jakim kodem?


Gearbest
chinska wtyczka - Mi4KCN
wtyczka USA - Mi4KUS

wstepnie powinno zbic do 380 baksow ale po podaniu kodu wyskakuje info, ze ten przedmiot nie jest dostarczany do Polski... a cena wskakuje na 385 :-)

Jednak poprawka. Po przejsciu do checkoutu wskakuje ponownie cena standardowa, tzn taka jak bez kodu. Troche sie pospieszylem z tym fajnym newsem, wczoraj nie zapuszczalem sie tak daleko - tzn nie przechodzilem do podsumowania.

A bedac w temacie zamawiania - czy przy priority line jest sens brac ubezpieczenie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 paź 2017, 07:24 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 195


Jeśli PayPal to nie ma sensu, jeśli inna płatność twoje ryzyko twoje pieniądze

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 paź 2017, 18:53 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1087
Lokalizacja: Cieszyn
lelusz pisze:
Gearbest
chinska wtyczka - Mi4KCN
wtyczka USA - Mi4KUS

wstepnie powinno zbic do 380 baksow ale po podaniu kodu wyskakuje info, ze ten przedmiot nie jest dostarczany do Polski... a cena wskakuje na 385 :-)

Kodem PLGB101302 zbijasz bez problemu wersję z chińską wtyczką do 379.99$.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 paź 2017, 12:29 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 wrz 2017, 02:05
Posty: 29
rika2017 pisze:
Jeśli PayPal to nie ma sensu, jeśli inna płatność twoje ryzyko twoje pieniądze

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka


Rozumiem. A jeszcze mam takie pytanko bo w paypalu jestem zielony troche. Jesli zdecyduje sie na platnosc PP to jest tam taka opcja, zeby na PP przewalutowalo i przelalo mi dokladnie taka kwote jaka potrzebuje na zakup ? Chodzi mi o to, ze mam na koncie PP 0zl. Robie zakupy za 389,79usd i dokladnie taka kwote z konta bankowego przeleje mi na PP po czym zrobie zakup i na PP zostanie mi 0 zł :-)

skazi pisze:
lelusz pisze:
Gearbest
chinska wtyczka - Mi4KCN
wtyczka USA - Mi4KUS

wstepnie powinno zbic do 380 baksow ale po podaniu kodu wyskakuje info, ze ten przedmiot nie jest dostarczany do Polski... a cena wskakuje na 385 :-)

Kodem PLGB101302 zbijasz bez problemu wersję z chińską wtyczką do 379.99$.



Dzieki! :]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1270 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.