Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 28 maja 2017, 03:55


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: sobota 13 maja 2017, 16:36 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 150
Uriel pisze:
tripod controller TL8X002

A silniki masz te TL65B43, one nie potrzebują tego sterownika, a tylko sygnału PWM do sterowania.
Ten sterownik jest do podwozia z dużych kopterów do sterowania bezpośrednio silników, pewnie odwraca zasilanie +- na -+.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 maja 2017, 05:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 cze 2015, 21:38
Posty: 48
Lokalizacja: Narvik
Witaj Lech55 :), już rozwiązałem swój problem. Silniki mam TL65B45 , do tych silników według strony Tarot-rc.com sugerują ten kontroler TL8X002. Jak już pisałem problem rozwiązany przekopałem połowę Google zmarnowałem całe popołudnie przed kompem ale jest, jest to bardzo prosty zabieg szkoda tylko że tarot nie załącza żadnej instrukcji . Tu jest link dla potomnych jeżeli będzie ktoś miał takie problemy jak ja :
https://www.youtube.com/watch?v=8rWmsYVpVe4
Gość wyczerpująco omawia problem failsafe, tutaj na forum jest naprawdę fontanna wiedzy...
Dzisiaj będę chciał polecieć próbnie. :-D
Jeszcze mam takie pytanie co do naza v2 , Thrttle bardzo mnie martwi silniki reagują po połowie potencjometru i tylko dwie kreski podnoszę do góry i już jest max obrotów podobnie na dół, silniki się zatrzymują jak chcę lecieć pitch i roll to dość za mało chyba, w cc3d miałem większe pole do popisu z przepustnicą, czy tak ma być?, małe mam doświadczenie ale na moje oko to tak nie może działać.

P.S
Czy ktoś mi może pomóc ?, kalibrowałem na polu kompas pozycja w poziomie zakończyła się powodzeniem ale w pionie cały czas pali się czerwone światło po zatoczeniu okręgu nie wiem co jest przyczyną może ktoś miał podobny problem z naza, wcześniej robiłem próby w domu z kalibracją i było to samo myślałem że to może w budynku jest słaby sygnał , ale wyszedłem na zewnątrz i to samo :/

Tutaj jest filmik z tym co mi się dzieje , raz miga czerwone trzy razy , a czasami robi sie takie coś :/
https://youtu.be/kN81SJm_sSU
Na tym filmie mam podobne problemy z kalibracją
https://www.youtube.com/watch?v=TbkLUQ_CgRE

_________________
Speed Racer QAV250, Turnigy TGY9x, Hubsan , 650 w budowie , Phantom2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 maja 2017, 13:13 
Offline

Rejestracja: piątek 27 mar 2015, 11:37
Posty: 172
NAZA ma być nosem do ziemi a nie bokiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 maja 2017, 16:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 9980
Lokalizacja: Mikoszewo
Uriel pisze:
Jeszcze mam takie pytanie co do naza v2 , Thrttle bardzo mnie martwi silniki reagują po połowie potencjometru

Oj nie lubisz instrukcji, co? Oczywiście że będą reagowały dopiero w połowie zakresu bo w Atti i GPS tak właśnie mają reagować a o Manual cię nie podejrzewam.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 maja 2017, 16:41 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 209
Lokalizacja: Kraków
Przestań, dużo ludzi jest szczęśliwych bo mają zwis na 50% throttle :)

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 19 maja 2017, 20:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 cze 2015, 21:38
Posty: 48
Lokalizacja: Narvik
Tanner pisze:
Przestań, dużo ludzi jest szczęśliwych bo mają zwis na 50% throttle :)

No jeżeli tak ma być to oki :)
Gotowy do próbnego lotu :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_________________
Speed Racer QAV250, Turnigy TGY9x, Hubsan , 650 w budowie , Phantom2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 maja 2017, 05:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 cze 2015, 21:38
Posty: 48
Lokalizacja: Narvik
Mój pierwszy lot :)

Dzisiaj pierwsze kadry filmu :), trochę żelek jest nie wiem czy to wina śmigieł.

Mam pytanie do was po oddaleniu się kopter-a FPv traci sygnał ciężko coś zobaczyć, co byście radzili czy lepiej oddzielne zasilanie czy coś innego wymyślić

_________________
Speed Racer QAV250, Turnigy TGY9x, Hubsan , 650 w budowie , Phantom2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.