Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 14 paź 2019, 09:49


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 29 gru 2018, 10:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9111
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Dokładnie, bez filmu szkoda zachodu.
Pokaż jak pracują lotki gdy używasz pitch, na filmie aparatura i lotki.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 11:56 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 339
Lokalizacja: W-wa
Adrián pisze:
Dokładnie, bez filmu szkoda zachodu.
Pokaż jak pracują lotki gdy używasz pitch, na filmie aparatura i lotki.


I pokaż jak pracują lotki jak ruszasz modelem trzymając go w ręku

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 12:18 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 195
https://youtu.be/0wKXJd19ITo tutaj filmik z lotkami, martwi mnie tak mały wychył. Lotki nie ruszają się jak ruszam modelem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 12:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9111
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jak masz ustawiony manual to nie będzie stabilizacji. Masz dobrze ustawione tryby lotu?

Wychyly nawet za duże.
Jeśli obie lotki prawa i lewa w pitch pracuje tak samo, to jest dobrze.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 13:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 339
Lokalizacja: W-wa
Może powodem gleby jest brak stabilizacji, za duże wychyły i umiejętności pilota? To wtedy tak wygląda jak by nie dało się nic zrobić.

Włącz jakiś tryb ze stabilizacją i zobacz wtedy - tylko nagraj film wcześniej jeszcze raz i z oboma lotkami

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 13:20 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 195
Ustawiłem manual, horizon, angle ale po włączeniu nic się nie stabilizuje


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 14:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9111
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To coś źle robisz. Nie oglądaj filmów na yt tylko zobacz do wiki i ustaw jak należy.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 15:32 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 195
https://youtu.be/9SQ3ETtZfVY tutaj praca lotek
https://youtu.be/WiUgAwOG2HI tutaj praca stabilizacji


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 17:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9111
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Wyglada ok. Jaka wyszła waga z pakietem, gotowy do lotu i jaki tam masz?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 17:59 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 339
Lokalizacja: W-wa
Adrián pisze:
Wyglada ok.


Aż nieprawdopodobne, że się obraca i spada.

A pokaż zdjęcia ze środka, FC masz dobrze przymocowany?

_________________
Helikoptery


Ostatnio zmieniony sobota 29 gru 2018, 18:05 przez wojtekr, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 18:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9111
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Czy dobrze ustawione w gui i czy obracales fc?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 18:21 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 195
Waga to równo 1kg. Pakiety z quada tzn multistar 1400mah 4s i graphene 4s 1300mah. Fc obrócone


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 19:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9111
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
1kg?? :shock:
To nie wierzę, że SC jest poprawny w takim klocku.

Mój z fpv i kamera runcam hd 2 z fc, gotowy do lotu z baterią 3s 1500 ważył 555g

FC obrócone, a w gui też obrócone?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 19:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 195
tak obrócone sprawdzę jeszcze na innej wadze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 19:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9111
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To już lepiej.

To włącz stabilizację i sprawdź czy poleci.

Może przez większe wychyły lotek i start w manualu nieogarnąłeś i stąd takie kwiatki przy starcie.

Reszta wygląda ok, więc tylko tutaj szukałbym problemu.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.