Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 19 wrz 2018, 14:30


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 24 kwie 2017, 13:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 paź 2011, 06:55
Posty: 569
Lokalizacja: Racibórz
mój według wagi kuchennej niecałe 700g

_________________
Quad, Ranger EX na Pitlabie, S800, Taranis X9E i kupa różnych innych gratów ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 24 kwie 2017, 20:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2610
Lokalizacja: Warszawa
Kurczę, nie podoba mi się to, że dając tylko kamerę płytkową, muszę pchać ołów na dziób :evil:
Z pakietem 3s 2200 też wyjdzie ciut poniżej 700 g.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 24 kwie 2017, 21:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 paź 2011, 06:55
Posty: 569
Lokalizacja: Racibórz
no niestety model zaprojektowany typowo pod kamere..

_________________
Quad, Ranger EX na Pitlabie, S800, Taranis X9E i kupa różnych innych gratów ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 24 kwie 2017, 22:36 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 23:18
Posty: 517
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Właśnie mi się to podoba. Bo na rynku jest parę latających skrzydeł, tylko że przy nich trzeba kombinować z sensownym umieszczeniem kamery hd. A kamera w kształcie gopro praktycznie nie daje możliwości zamontowania jej w aerodynamiczny sposób. A tu proszę, seryjne, proste i eleganckie rozwiązanie :) wszystko zależy od punku widzenia ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 kwie 2017, 08:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 paź 2011, 06:55
Posty: 569
Lokalizacja: Racibórz
Mi też się to oczywiście podoba ! to najlepszy model pod tym względem. Generalnie jestem bardzo zadowolony, startowanie mam opanowane teraz uczę się szybko i nisko latać :) Panowie polecam 4s ! wsadziłem wczoraj na próbę 3s i myślałem że umrę z nudów ;)

_________________
Quad, Ranger EX na Pitlabie, S800, Taranis X9E i kupa różnych innych gratów ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 kwie 2017, 11:05 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 23:18
Posty: 517
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Jaki masz zestaw napędowy? Ja latam na 4s, esc 30A, racerstar br2205s i śmigle 5x4.5 BN dwie łopaty. Zastanawia mnie wrzucenie tam śmigła 6x4.5 ale za to z normalną końcówką. Te bullnosy zapewniają duży ciąg, ale są całkowicie niewydajne. No i jest jeszcze kwestia prędkości strumienia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 kwie 2017, 17:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 paź 2011, 06:55
Posty: 569
Lokalizacja: Racibórz
mam emaxa 2300kv i tez 5x4,5 BN bo takie mi zostały z 250ki... ale bede testował zwykłe 5 i jeszcze mam jakies 5,5 ale to dopiero jak zamontuje OSD

_________________
Quad, Ranger EX na Pitlabie, S800, Taranis X9E i kupa różnych innych gratów ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 06 sie 2017, 20:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:00
Posty: 2839
Lokalizacja: Kartuzy
OK - mogę w końcu napisać, że model lata :-)
"W końcu" - bo poczatki były trudne - przede wszystkim z powodu nie do końca dobrego ustawienia iNava.
Dopiero w Konarzynach kolega Marbalon - jak nikt doświadczony w konfiguracji iNava (na KFC) - kliknął tu i tam a następnie rzucił w magiczny sposób, potem potrymował i potjunował i model lata.
Lata szybko (udało się wyciagnąć 174km/h z wiatrem) i trzeba go dobrze rzucić. Czy trafi do "ulubionych"? - czas pokaże.

Krótki filmik z jednego z testowych lotów:


_________________
pozdrawiam
Krzysztof
http://www.fly.kartuzy.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 wrz 2017, 18:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
W zwiazku z promo S800 na BG skusilem sie :)
Pytanko do Kolegow ile ma przednia "dziura" na kamerke?
Czy wejdzie moze runcam2 hd jako FPV i nagrywanie?
Kamrka ma chyba 66mm + wtyk microusb, chyba trzeba bedzie "podciac" tu i owdzie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 10 wrz 2017, 14:15 
Offline

Rejestracja: niedziela 26 lut 2012, 21:23
Posty: 628
Lokalizacja: Warszawa
[quote="krall"
Lata szybko (udało się wyciagnąć 174km/h z wiatrem) i trzeba go dobrze rzucić. Czy trafi do "ulubionych"? - czas pokaże.[/quote]

rakieettaaa ... wolę spokojniejsze latanie ...

_________________
Skrzydła .... 600 mm .... 820 mm .... 2000 mm ... :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 10 wrz 2017, 18:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:00
Posty: 2839
Lokalizacja: Kartuzy
Masz na myśli długość kamerki - te 66mm?
Jeśli tak to słabo - tam jest ok 45mm od przodu modelu do przestrzeni "ładunkowej".
Oczywiście wszystko się da - bo np jeśli pakiet wstawisz wzdłuż na max do przodu już od przodu modelu to możesz wjechać z kamerą głębiej.
Lub sam pakiet nie zajmie całej szerokości... itp itd. Pokombinować można :-)

_________________
pozdrawiam
Krzysztof
http://www.fly.kartuzy.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 10 wrz 2017, 19:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
krall pisze:
Masz na myśli długość kamerki - te 66mm?
Jeśli tak to słabo - tam jest ok 45mm od przodu modelu do przestrzeni "ładunkowej".
Oczywiście wszystko się da - bo np jeśli pakiet wstawisz wzdłuż na max do przodu już od przodu modelu to możesz wjechać z kamerą głębiej.
Lub sam pakiet nie zajmie całej szerokości... itp itd. Pokombinować można :-)


Tak tak 66mm + gniazdo katowe microusb.
Hmm no nic musze pokombinowac moze zrobie "przebicie" do przestrzeni ladunkowej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 18:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1862
krall pisze:
PiotrSz pisze:
Silnik inruner ?

tak jest


Jaki to silnik?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 19:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3200
Lokalizacja: Olsztyn
maxiiii pisze:
Jaki to silnik?

krall pisze:
Silnik Mega Acn 16/15/4 (2300KV, 76g)

:-)

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 wrz 2017, 08:05 
Offline

Rejestracja: niedziela 26 lut 2012, 21:23
Posty: 628
Lokalizacja: Warszawa
krall widzę że latasz na video 1.2 ghz. Jakiej mocy masz nadajnik ? nie grzeje Ci się za mocno ?

Druga sprawa jakim klejem posklejać ten modelik nie ukrywam że skłaniam się ku Uhu Por bo modelik taki fajnie elastyczny :) ???

_________________
Skrzydła .... 600 mm .... 820 mm .... 2000 mm ... :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.