Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 25 kwie 2018, 03:54


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 08 sty 2018, 09:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 437
Lokalizacja: Warszawa
Probowal ktos upchac lipo do przegrody na kamerki?
I tak planuje dac runcama na "grzbiet" i szukam pakietu ktory wejdzie.

Turnigy 2200 troche sie nie mieszcza, musialbym spopo podciac.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 sty 2018, 15:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 437
Lokalizacja: Warszawa
Hmm
No I skończyło się na okienku bo 4s nie wchodziło...
Czy tylko ja tak zrobiłem?
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 sty 2018, 15:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 09 sty 2012, 22:28
Posty: 1086
Lokalizacja: Poznań
A jak duże pakiety 4s?
Bo ja wrzucam Tattu 4s 1550mah 75c lub 4S 1800mah 45c i się mieszczą ale...podciąłem trochę klapkę od spodu i wzmocniłem taśmą .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 sty 2018, 15:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 437
Lokalizacja: Warszawa
2300 tattu udało mi się wcisnąć ale juz Xt60 się nie mieściło nijak :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 sty 2018, 17:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8101
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
MorF pisze:
Hmm
No I skończyło się na okienku bo 4s nie wchodziło...
Czy tylko ja tak zrobiłem?


Trochę lipa..
Bo całą elektronikę będziesz miał niemal na wierzchu i gps'a też bym wybebeszył z obudowy i wtopił w piankę.
Zrobiłbym nową klapkę z epp tylko wybrzuszoną i opływową jak już pakiet się faktycznie nie wcisnął, niż zostawiał taką dziurę..
Chyba, że masz zamiar latać zawsze w idealną pogodę.
Ale to moje fanaberie ;-)

Z drugiej strony, faktycznie aż tak duży pakiet Ci potrzebny? Ile chcesz latać? ponad h?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 sty 2018, 22:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 03 sty 2017, 13:48
Posty: 201
Lokalizacja: Ustroń
MorF pisze:
Hmm
No I skończyło się na okienku bo 4s nie wchodziło...
Czy tylko ja tak zrobiłem?
Obrazek

Proponuję takie rozwiązanie Obrazek

Wchodzi tattu 4s 2300mah
Projekt stl dostępny na thinginverse

_________________
Hobbyking X650F Quadcopter - Easy Star II - Skywalker 1680 - Mini talon - S800 Sky Shadow


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 lut 2018, 21:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 437
Lokalizacja: Warszawa
A jest faktycznie to drukne :)
Leci do mnie cobra 2207 2300kv, będzie mam nadzieję czym poszaleć.
Na jakich motorach latacie na 4s


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 lut 2018, 22:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 wrz 2011, 12:49
Posty: 477
Lokalizacja: B-stok
lgojniczek,
Widzę , że dipolek od rc elastyczny dyndający:) Sprawdza się, jest różnica z lub bez z zasięgiem ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 02 lut 2018, 06:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 03 sty 2017, 13:48
Posty: 201
Lokalizacja: Ustroń
szoja pisze:
lgojniczek,
Widzę , że dipolek od rc elastyczny dyndający:) Sprawdza się, jest różnica z lub bez z zasięgiem ?


Górna część sztywna dolna z linki (miękka) a czy się sprawdza? Cóż nie wyobrażam sobie latania bez anteny jak piszesz :-D a zasięg mogę tylko szacować bo nie jestem w stanie na takim pakiecie tak daleko zalecieć ale na spokojnie ponad 20km zrobi. Na 10km rssi było ponad 80% na nawrotach więc :->

_________________
Hobbyking X650F Quadcopter - Easy Star II - Skywalker 1680 - Mini talon - S800 Sky Shadow


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 09:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 437
Lokalizacja: Warszawa
U mnie wczoraj pierwszy wlasciwy oblot (z wydrukowana klapka).
Alez to szybkie skubane jest nawet na 3S bez problemu 103kmh zaraz po starcie...

Pytanko bo troche szkoda mi jednak braku filmiku przynajmniej HD z lotu a nagranie dvr z gogli to nie to samo.
Mam wolnego runcam2 ale nie wiem gdzie sensownie go umiescic. Logiczne byloby na klapce ale jednak boje sie "stracic" tej kamerki :)

Moze ktos ma jakis patencik ew do polecenia w miare tania kamerke ktora weszlaby do przednej przegrody w S800.
Wystarczy fullhd nie musi byc 4K (przegladalem dyskusje z sasiedniego watku).

Dzieki!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 09:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8101
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Montuj runcama 2. Jak klapka dobrze Ci się trzyma, to nie odpadnie.
Zamontuj na rzep i opaskę.
W z84 tak latam i nie ma problemu. Pod warunkiem, że z klapką Ci nie odpadnie :-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 10:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 437
Lokalizacja: Warszawa
Hehe no właśnie pod warunkiem że nie odpadnie :) :) :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 10:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 713
Lokalizacja: Kraków
Zawsze możesz jakąś linkę zabezpieczającą przymocować :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 10:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 437
Lokalizacja: Warszawa
volender pisze:
Zawsze możesz jakąś linkę zabezpieczającą przymocować :)

no wlasnie tak kombinuje i pytam o jakis moze sprawdzony patencik, problem ze jakby jednak odpadlo (a tak mi sie stalo z klapka z epp) to pieknie wkreca sie w smiglo :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 11:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 819
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
MorF pisze:
Moze ktos ma jakis patencik ew do polecenia w miare tania kamerke ktora weszlaby do przednej przegrody w S800.
Wystarczy fullhd nie musi byc 4K (przegladalem dyskusje z sasiedniego watku).


Może coś takiego
viewtopic.php?f=26&t=43675

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.