Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 21 paź 2017, 11:07


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 11 paź 2016, 15:51 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 wrz 2016, 17:56
Posty: 18
Lokalizacja: Kraków
KamilCK pisze:
Jak narazie mam dwa modele dalekiego latania...
Dzięki za odpowiedź. To mnie uspokoiłeś. Przeczytałem wcześniej taką opinię: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/35964- ... yta%C5%84/ i mnie zaniepokoiła.

Napisz jeszcze, proszę, jakie są wymiary okienek na serwa w tym modelu. Zastanawiam się czy, jeżeli dajemy mocniejsze serwa na ogon (DS939MG) to czy jednocześnie nie założyć mocniejszych serw na lotki (DS238MG)?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 paź 2016, 16:01 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 641
Lokalizacja: Kielce
Będę robił foto relację z montażu serw w skrzydła to zobaczysz jaki jest otwór i co musiałem przerobić.
myślę że jeszcze Dziś i się uda jak nie to jutro na pewno
I serwa w lotki wklejone na UHU POR
Tu przymiarka większych serw turnigy
Obrazek
I twierdzę że są sporo za duże i trzeba by sporo wycinać pianki i wystawały by bo są też sporo grubsze
Obrazek
A tu serwa corony 939mg troszkę mniejsze ale na pewno wystarcza
Obrazek
A tu już wklejone i luz który był został zapelniony pianką EPP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 paź 2016, 10:40 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 wrz 2016, 17:56
Posty: 18
Lokalizacja: Kraków
Dzięki za relację, chociaż nadal nie wiem jakie są rozmiary tych wnęk. Zaryzykuję te większe serwa - Corona DS238MG, które są rozmiarowo pomiędzy tymi, które pokazywałeś.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 paź 2016, 11:33 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 641
Lokalizacja: Kielce
Będę w domu to dokładne wymiary Ci podam ale według mnie nie ma potrzeby zakładać większe serwa bo nie ma takiej siły co by odziałoływała na nie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 paź 2016, 20:02 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 641
Lokalizacja: Kielce
A dziś talon dostał źródło zasilania serw i AP
Obrazek
Taka mała elektrownia żeby przypadkiem prądu nie brakło

I jeszcze pantilt czeka na montaż

Obrazek

A tu już w całej okazałości

Obrazek

Obrazek

A i autopilot też znalazłem się już na miejscu

Obrazek


Ostatnio zmieniony sobota 15 paź 2016, 19:59 przez KamilCK, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 paź 2016, 20:40 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 lip 2015, 08:04
Posty: 51
Lokalizacja: Ostrów Wlkp
skrzydla wklejasz na stale czy zostawiasz wersje montazowa ???


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 paź 2016, 20:44 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 641
Lokalizacja: Kielce
Zostawiam wersjie montażowe bo będę przedłużki dokładał tylko zastanawiam się ile cm ale myślę że dam około 60cm przedłużek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 15 paź 2016, 19:46 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 641
Lokalizacja: Kielce
Jako że producen zrobił miejsce na wzmocnienie lotek to i to wykorzystałem

Obrazek

Dalej Talon dostał już miejsce na Pantilta

Obrazek

Obrazek

I za kopółką

Obrazek

A i swoje miejsce osobny bec też dostał

Obrazek

I autopilot te już na miejscu

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 paź 2016, 22:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 cze 2015, 16:33
Posty: 268
Lokalizacja: Białystok
Kamil, jak tam model? :) oblatany?

_________________
Pozdrawiam,
Daniel


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 paź 2016, 15:35 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 641
Lokalizacja: Kielce
Niestety nie miałem czasu ale model już czeka na oblot.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 gru 2016, 20:26 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 cze 2014, 14:28
Posty: 77
Lokalizacja: Szczecin
Cześć i jak tam model oblatany? Bo filmu nie widać. Ile prądu potrzeba do lotu poziomego?
Można talonem poszybować troszeczkę czy raczej trzeba ciąć powietrze? :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 10 gru 2016, 11:15 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 641
Lokalizacja: Kielce
Jeszcze nie oblatany bo pogoda kiepska a bez silnika to siezko szybowac ten model raczej nie szybuje. Do poziomego lotu to okolo 6/8A przy 4s


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 17 maja 2017, 10:32 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 641
Lokalizacja: Kielce
Pracę nieznaczne ruszyły do przodu przyszły przedłużki do skrzydeł ale nie oryginał 15cm tylko 30cm na stronę czyli 60cm do całości doszło
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 21 maja 2017, 13:16 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 lut 2017, 13:36
Posty: 17
Lokalizacja: Tychy
Oblot już był ?

_________________
Pozdrawiam
250 w budowie .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 21 maja 2017, 14:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1914
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Pilotek,

proponuję bardziej merytoryczne posty, bo odnoszę wrażenie, że próbujesz nabić posty do giełdy.

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: smootny i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.