Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 28 lut 2017, 08:44


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
Post: wtorek 11 paź 2016, 15:51 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 wrz 2016, 17:56
Posty: 18
Lokalizacja: Kraków
KamilCK pisze:
Jak narazie mam dwa modele dalekiego latania...
Dzięki za odpowiedź. To mnie uspokoiłeś. Przeczytałem wcześniej taką opinię: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/35964- ... yta%C5%84/ i mnie zaniepokoiła.

Napisz jeszcze, proszę, jakie są wymiary okienek na serwa w tym modelu. Zastanawiam się czy, jeżeli dajemy mocniejsze serwa na ogon (DS939MG) to czy jednocześnie nie założyć mocniejszych serw na lotki (DS238MG)?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 paź 2016, 16:01 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 616
Lokalizacja: Kielce
Będę robił foto relację z montażu serw w skrzydła to zobaczysz jaki jest otwór i co musiałem przerobić.
myślę że jeszcze Dziś i się uda jak nie to jutro na pewno
I serwa w lotki wklejone na UHU POR
Tu przymiarka większych serw turnigy
Obrazek
I twierdzę że są sporo za duże i trzeba by sporo wycinać pianki i wystawały by bo są też sporo grubsze
Obrazek
A tu serwa corony 939mg troszkę mniejsze ale na pewno wystarcza
Obrazek
A tu już wklejone i luz który był został zapelniony pianką EPP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 paź 2016, 10:40 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 wrz 2016, 17:56
Posty: 18
Lokalizacja: Kraków
Dzięki za relację, chociaż nadal nie wiem jakie są rozmiary tych wnęk. Zaryzykuję te większe serwa - Corona DS238MG, które są rozmiarowo pomiędzy tymi, które pokazywałeś.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 paź 2016, 11:33 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 616
Lokalizacja: Kielce
Będę w domu to dokładne wymiary Ci podam ale według mnie nie ma potrzeby zakładać większe serwa bo nie ma takiej siły co by odziałoływała na nie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 paź 2016, 20:02 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 616
Lokalizacja: Kielce
A dziś talon dostał źródło zasilania serw i AP
Obrazek
Taka mała elektrownia żeby przypadkiem prądu nie brakło

I jeszcze pantilt czeka na montaż

Obrazek

A tu już w całej okazałości

Obrazek

Obrazek

A i autopilot też znalazłem się już na miejscu

Obrazek


Ostatnio zmieniony sobota 15 paź 2016, 19:59 przez KamilCK, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 paź 2016, 20:40 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 lip 2015, 08:04
Posty: 45
Lokalizacja: Ostrów Wlkp
skrzydla wklejasz na stale czy zostawiasz wersje montazowa ???


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 paź 2016, 20:44 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 616
Lokalizacja: Kielce
Zostawiam wersjie montażowe bo będę przedłużki dokładał tylko zastanawiam się ile cm ale myślę że dam około 60cm przedłużek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 15 paź 2016, 19:46 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 616
Lokalizacja: Kielce
Jako że producen zrobił miejsce na wzmocnienie lotek to i to wykorzystałem

Obrazek

Dalej Talon dostał już miejsce na Pantilta

Obrazek

Obrazek

I za kopółką

Obrazek

A i swoje miejsce osobny bec też dostał

Obrazek

I autopilot te już na miejscu

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 paź 2016, 22:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 cze 2015, 16:33
Posty: 241
Lokalizacja: Białystok
Kamil, jak tam model? :) oblatany?

_________________
Pozdrawiam,
Daniel

Sky Cruise 2400 - DragonLink v3, AP+OSD by Zbig&Pitlab, Lawmate 1W


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 paź 2016, 15:35 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 616
Lokalizacja: Kielce
Niestety nie miałem czasu ale model już czeka na oblot.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 gru 2016, 20:26 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 cze 2014, 14:28
Posty: 64
Lokalizacja: Szczecin
Cześć i jak tam model oblatany? Bo filmu nie widać. Ile prądu potrzeba do lotu poziomego?
Można talonem poszybować troszeczkę czy raczej trzeba ciąć powietrze? :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 10 gru 2016, 11:15 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 616
Lokalizacja: Kielce
Jeszcze nie oblatany bo pogoda kiepska a bez silnika to siezko szybowac ten model raczej nie szybuje. Do poziomego lotu to okolo 6/8A przy 4s


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.