Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 20 paź 2017, 20:55


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 19 lip 2016, 23:30 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 lip 2015, 21:43
Posty: 21
Witam, kupiłem model beta 1400, przyszedł z rozpiętymi wtyczkami przy odbiorniku
(oryginalna aparatura i odbiornik)
Podłączyłem wszystko oprócz serwa które steruje tylnym sterem kierunku (prawo/lewo)
i nie mam pojęcia gdzie to podłączyć. mam już zajęte 4 kanały a gdzieś to podłączyć muszę
Może mi ktoś pomóc, jakiś schemat podłaczenia lub instrukcja
wydaje się to proste a jednak nie wiem :-(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lip 2016, 23:34 
Offline

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 16:51
Posty: 160
Lokalizacja: Wałbrzych
podlacz do ch4 w odbiorniku
ch1 aile lotki na skrzydłach
ch2 elev ster wysokości (góra dół)
ch3 thro gaz (kabel z regulatora)
ch4 rudd ster kierunku na ogonie
ch5 gear dodatkowe podwozie, raczej nie potrzebujesz tego chyba ze nie masz kabla Y do lotek (wtedy ustawia sie miksowanie w apce)
ch1 i ch2 w niektorych aparaturach są zamienione miejscami, więc upewnij się że dobrze Ci rozpisałem

_________________
T-Rex 450 Pro
RadJet (out of service)
Bixler 2
S500@APM2.6
S550@PX4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lip 2016, 23:42 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 lip 2015, 21:43
Posty: 21
Tak podłączyłem, dziwne wydawało mi się to że mam skręt na manetce gazu ale widocznie muszę się z tym oswoić
tak jest oryginalne? czy wogóle tego nie używać?
ps. czym różni się beta ch1 od ch2?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 20 lip 2016, 07:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4088
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
A co to jest: "beta ch1 od ch2" :roll:

A lotki podłączasz do odbiornika za pomocą kabelka "Y"

Obrazek

Misiek2000 pisze:
dziwne wydawało mi się to że mam skręt na manetce gazu

Jest to normalne ustawienie w Mode2

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Advanced... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.