Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 15 paź 2019, 17:49


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 30 mar 2016, 19:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4363
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Działania z kadłubem już na finiszu.

Ogon wklejony na stałe klejem UHU Por. Serwa na ogonie otrzymały "pokrywki" z obu stron, oraz zostały polutowane z "przedłużaczami":

Obrazek Obrazek

Pólka na pakiety wklejona na UHU Plus, oraz samym klejem przytwierdziłem regulator :mrgreen:

Obrazek Obrazek

Jutro zabieram się za skrzydła :-D

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 30 mar 2016, 20:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3486
Lokalizacja: Strefa G
To jeszcze z tydzień i będzie gotowe :mrgreen: ? Jaki pakiecik planujesz ?

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 31 mar 2016, 19:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4363
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Pierwsze "odpalenie" silnika... potwór Obrazek Zapis z logera regulatora:

Obrazek

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 01 kwie 2016, 21:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2670
Lokalizacja: Warszawa
50 amperów :roll: :?:
No to nieco przegiąłeś.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 01 kwie 2016, 21:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4363
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Ano przegiąłem :mrgreen: Musze kupić "mniejsze" łopatki, bo na tych 8x5 się silnik i regulator "gotują" :shock:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 01 kwie 2016, 22:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2670
Lokalizacja: Warszawa
Ja bym dał silnik o mniejszym kv i został przy tym śmigle, lub nawet dał większe. No ale jeśli nie chcesz już zmieniać silnika, to jedyna droga.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 kwie 2016, 07:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4363
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Silnik mam zamiar kupic ten: Turnigy D2836/8 1100KV :-D Ale dopiero po 10-tym...

Nie jestem jeszcze do końca przekonany, czy mam właściwie ustawiony regulator... :roll:
Pola których nie jestem pewien, to:
Timing adance (możliwości ustawień Auto/Low/Middle/High)
Governor mode (możliwości ustawień Auto/Low/High) Nie ma możliwości wyłączenia governora :shock:
PWM rate (możliwość ustawień 8KHz/12KHz/16KHz)

Obecnie wygląda to tak:

Obrazek

Przy próbie na 50% "gazu" regulator nadal się grzeje, ale silnik już mniej...

Obrazek

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 lip 2017, 16:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4363
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Minął rok, model jeszcze nie poleciał :oops: ale silnik już wyzionął ducha. W trakcie testów, ulotnił się z niego magiczny chiński dym :shock:
Mam pytanie: Czy to możliwe aby ten silnik RC-Lipol TI 2830-8 KV 1300 3F 350W miał faktycznie 350W :roll:
Na eBay/BangGood silnik DYS2830-8 w opisach jest 275W... Komu wierzyć :roll:

Obrazek

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 lip 2017, 19:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12369
Lokalizacja: Mikoszewo
Kowal pisze:
Komu wierzyć

Ani jednemu ani drugiemu - Artu, kurde, tyle czasu na świecie i jeszcze się nie nauczyłeś że jak coś jest rusiowe to się tego nie ćka do modelu?
Jak będziesz montował badziewie to się nie wyrobisz do Konarzyn 2065 z oblotem. Chcesz to ci dam GT2215/10 - trochę ma przelatane ale jeszcze nie rzęzi. Z resztą jak nawet zacznie to łożyska nie majątek.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 lip 2017, 20:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4363
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Mam gdzieś z Rurkowego zamówienia 12szt :mrgreen: Emax GT2215/12 KV905 - Grand Turbo, tylko czy te 905kV nie będzie za mało przy zasilaniu 3S :roll:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 lip 2017, 20:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12369
Lokalizacja: Mikoszewo
Kowal pisze:
te 905kV nie będzie za mało przy zasilaniu 3S :roll:

Zależy od posiadanego śmigła. Jedenastki powinny dać wystarczające szarpnięcie.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 lip 2017, 21:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4363
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Nie da się przełożyć osi do montażu "przed wręgą" :-/ A nie zamontuję śmigła nie składanego :-x

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 lip 2017, 21:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12369
Lokalizacja: Mikoszewo
A nie masz tego adaptera nakręcanego na rotor?

Obrazek

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 lip 2017, 21:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4363
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Mam, ale już pisałem, że nie chętnie zakładał bym stałe śmigło :-/

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 lip 2017, 21:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12369
Lokalizacja: Mikoszewo
A kto ci broni zakładać składaka - wywal oryginalny stożek i ubierz łącznik bezpośrednio na oś adaptera. W najgorszym razie tracisz mocowanie kołpaka.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.