Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 20 paź 2017, 11:51


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 12 maja 2016, 18:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 06 gru 2015, 20:31
Posty: 252
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Nowy rekord

Obrazek

1250m odleglosc - nie jest zle jak na amatora - video juz bylo nienajlepszej jakosci, rssi na najwiekszej mocy 65-70 procent, wydaje mi sie ze powinno byc wieksze.

_________________
Bartek, Pelikan Beta 1400 , SC 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 maja 2016, 18:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 maja 2015, 11:33
Posty: 865
Lokalizacja: Myślenice
Nie powinno trwale śnieżyć na tej odległości i posiadanych przez Ciebie antenach.
Upewnij się że samolot wróci na AUTO i spróbuj myknąć dalej.
Jeśli anteny się ładnie i poprawnie "widzą" musi być OK. :-)
Zwróć uwagę na to iż samolot był wysoko - relacja między antenami na bank była inna
niż zakładana i ustawiona na poziomie gleby.
Trzeba to wziąć pod uwagę bo dalszy lot = większa wysokość.

Jerzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 maja 2016, 19:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 06 gru 2015, 20:31
Posty: 252
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Trwale nie sniezylo ale jakosc obrazu spadala, nawroty to w ogole szaro i na czuja przy dokonczonym nawrocie wszystko wracalo do normy, oczywiscie przy nawrocie tak daleko, bo blisko nawroty nie sprawiaja klopotu. Gps home sobie testuje jak jestem w miare blisko, troche cykam sie odpalic jak jestem dalej po ostatnim twardym ladowaniu, ale przy kolejnym locie, sprobuje na auto tak z kilometra, pozdro

_________________
Bartek, Pelikan Beta 1400 , SC 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 maja 2016, 08:54 
Offline

Rejestracja: czwartek 21 sty 2016, 17:12
Posty: 103
Lokalizacja: Toruń
jakiś czas nie śledziłem tematu a tu widzę pierwsze sukcesy i kłopoty. także GRATY !! ładne foto tej twojej betki :)
ja też mam te same antenki i nadajnik odbiornik fpv ale nie testowałem zasięgów max bo latam bez osd i gps ale wiem że przy około 0,5 km obraz jest żyleta na 100 % może sprawdź jaką masz częstotliwość na foxie ustawioną bo widziałem w kilku miejscach na forum że ludzie różne wartości podawali dla danych kanałów. taki pomysł ale jestem laikiem jak wiesz przecież :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 maja 2016, 11:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 06 gru 2015, 20:31
Posty: 252
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
sailMan pisze:
jakiś czas nie śledziłem tematu a tu widzę pierwsze sukcesy i kłopoty. także GRATY !! ładne foto tej twojej betki :)
ja też mam te same antenki i nadajnik odbiornik fpv ale nie testowałem zasięgów max bo latam bez osd i gps ale wiem że przy około 0,5 km obraz jest żyleta na 100 % może sprawdź jaką masz częstotliwość na foxie ustawioną bo widziałem w kilku miejscach na forum że ludzie różne wartości podawali dla danych kanałów. taki pomysł ale jestem laikiem jak wiesz przecież :)



Dzieki sailman narazie zostaje mi lapac doswiadczenie, nie no az takiej lipy nie ma , poprostu zwracam uwage na to ze przy nawrotach sieje , ale czytalem ze to normalne bo polozenie anteny sie wtedy zmienia. Tak to obraz ladny, tyle ze po 1km jakosc troche spada. Pozdro

_________________
Bartek, Pelikan Beta 1400 , SC 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 maja 2016, 19:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 06 gru 2015, 20:31
Posty: 252
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Śmignąłem ponad 1,5km, bylo okej , az od dwoch dni cos sie pokielbasilo - walcze ze stabilizacją, nagle samolot ucieka na lewe skrzydło i do góry - kalibrowalem akcelerometr - kalibrowalem mid pointy serw w kfctool - samolot lezy prosto i wg parametrow jest prosto - a pomimo tego ster wysokosci stara sie podciagac samolot do gory, no i kolejny problem, slychac jak rzęzi silnik na nizszych obrotach , tak jakby konczylo sie lozysko bo ma minimini luz ktory da sie wyczuc jak sie porusza nim, czarne chmury nad moją betką, pozdro

_________________
Bartek, Pelikan Beta 1400 , SC 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 maja 2016, 19:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10364
Lokalizacja: Mikoszewo
No to wymień łożyska. Wibracje mają negatywny wpływ na pracę wszelkiego rodzaju stabilizacji bo żyroskopy fogla dostają.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 maja 2016, 20:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 06 gru 2015, 20:31
Posty: 252
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
A gdyby tak wymienic silnik na mocniejszy troche - mniej by sie meczyl i moze na nizszym poziomie gazu moglbym na nim smigac i wydluzylbym lot ? Mam silnik pelikana z rtf wiec na pewno nie jest optymalny, mielibyscie moze jakies sugestie?

_________________
Bartek, Pelikan Beta 1400 , SC 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 maja 2016, 20:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10364
Lokalizacja: Mikoszewo
SuperBartek pisze:
A gdyby tak wymienic silnik na mocniejszy troche

To akurat żaden problem.

SuperBartek pisze:
mniej by sie meczyl i moze na nizszym poziomie gazu moglbym na nim smigac i wydluzylbym lot ?

Teoria sobie a praktyka pokazuje że jak jest dostępna większa moc to się z niej ustawicznie korzysta :mrgreen: więc wydłużenie czasu lotu wcale nie jest takie oczywiste.

SuperBartek pisze:
mielibyscie moze jakies sugestie?

Jak zwykle - szukajka. Oprócz Bety interesują cię tematy o EasyStar'ach, Bixlerach i SkySurfer'ach 1400. Jestem pewien że znajdziesz coś co trafi w twój gust i budżet.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 maja 2016, 21:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 06 gru 2015, 20:31
Posty: 252
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Ah te braki w magazynach :D

Natknąłem sie na taki : http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=41745

Duzo wat - tak bez szalenstw duzo skrocilby lot na baterii 2200? Regiel 40 turnigy plusha wiec powinno byc ok, czy to az za wiele na ten model?

_________________
Bartek, Pelikan Beta 1400 , SC 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 maja 2016, 22:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10364
Lokalizacja: Mikoszewo
Wbij nazwę tego motorka w forumową szukajkę - ktoś kiedyś wstawiał filmik jak ES czy inny SS na tym fajnie wywija.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 maja 2016, 22:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 cze 2015, 16:33
Posty: 268
Lokalizacja: Białystok
Ja miałem taki w pionerku. Bdb silnik do takiego modelu i klonów. Przy pełnym fpv i dobrej pogodzie dało się polatac z 30 min na pakiecie. W zasadzie to lezy na szafce i czeka na swoją kolejkę. Może dla żony złożę bixlera kiedy :-D

_________________
Pozdrawiam,
Daniel


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 maja 2016, 23:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2015, 07:41
Posty: 83
Lokalizacja: Kielce
Ja mialem ten silnik w Pionieerze 1400, tyle że dla chińczyka jest to DYS, ale parametry kropka w kropke te same. Przy bezwietrznej pogodzie i lataniu typu winda na pewną wysokość a potem powolne zniżanie się można spokojnie zrobić 30 minut a nawet myślę że jeszcze więcej ( też śmigałem na pakiecie 2200mAh). Śmigło miałem chyba do niego 6x4 APC-E a regiel 30 lub 40A + radiator wyciągniety z jakiejś elektroniki.

_________________
Pozdrawiam, Dariusz :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 maja 2016, 14:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 06 gru 2015, 20:31
Posty: 252
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
http://www.aliexpress.com/store/product ... 37429.html

taki silnik mialem w domu i go zalozylem, dzis zrobie test - co o nim sadzicie?

_________________
Bartek, Pelikan Beta 1400 , SC 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 maja 2016, 15:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2015, 07:41
Posty: 83
Lokalizacja: Kielce
Typowa chińska budżetówka. Jak trafisz na dobrą partię łożysk, to polatasz :-)

_________________
Pozdrawiam, Dariusz :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.