Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 17 lis 2018, 10:25


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 25 maja 2016, 07:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 cze 2015, 16:33
Posty: 291
Lokalizacja: Białystok
Ahaaaa... A nagrywarkę mam od Ciebie :mrgreen: Wczoraj rozebrałem fox'a, przylutowałem na stałe przewody zamiast wtyczki i niby jest wszystko ok. Ale chciałbym zauważyć, że sygnał dałem bezpośrednio na gogle z ominięciem nagrywarki. Czyli może coś w tym jest :-P Sprawdzę to dzisiaj. Dzięki za sugestię! ;-)

_________________
Pozdrawiam,
Daniel


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 maja 2016, 16:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 09:07
Posty: 147
Lokalizacja: Wrocław/Tarnów
Czy przewody tak poprowadzone od regla do silnika będą powodowały jakieś zakłócenia? Wykorzystałem kable które były w zestawie SC2400... Po coś one niby były ale martwi mnie czy nie wpłynie to jakoś na pracę kanapki pitlaba. Ma ktoś jakieś spostrzeżenia?
Obrazek

_________________
Sky Cruise 2400, Turnigy 9XR-Er9x, RangeLink, OSD+AP+BF+GS by Zbig & Pitlab, Fox 1.2GHz 800mW(8ch), Sony 600TVL+MOBIUS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 maja 2016, 20:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 mar 2012, 12:47
Posty: 721
Lokalizacja: Warszawa
ja mam u siebie regulator we wnece pod silnikiem. Ma tam moim zdaniem najlepsze miejsce, bo są krótkie kable do silnika, a poza tym jest doskonale chłodzony

Obrazek

_________________
Pozdrawiam Darek
ZAGI-150 , Sky Cruiser 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 maja 2016, 05:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 09:07
Posty: 147
Lokalizacja: Wrocław/Tarnów
Ok, ale w takim razie zasilanie regla ciagniesz przez kadłub, nie wiem co gorsze... hmmm. Nie chce za bardzo nacinać miejsca które zaznaczyłeś, bo osłabię konstrukcje na laczenu z ogonem. Z tego co pisali inni na forum, to jest miejsce szczególnie narażone na uszkodzenia. Obecnie regiel jest na płasko przy ścianie, a jego radiator jest wypuszczony na zewnątrz kadłuba, więc chłodzony będzie dość dobrze.

_________________
Sky Cruise 2400, Turnigy 9XR-Er9x, RangeLink, OSD+AP+BF+GS by Zbig & Pitlab, Fox 1.2GHz 800mW(8ch), Sony 600TVL+MOBIUS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 maja 2016, 05:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 mar 2012, 12:47
Posty: 721
Lokalizacja: Warszawa
Gdzieś na forum była dyskusja co lepiej przedłużać, kable zasilające w których płynie stały prąd, czy tez kable pomiędzy silnikiem i regulatorem, gdzie prąd ma zmienną charakterystykę. W tym drugim przypadku na pewno kable generują jakieś zakłócenia, a ponadto same są podatne na ich wyłapywanie. Miałem bardzo podobny pomysł do twojego, ale po przeczytaniu tej dyskusji ostatecznie zdecydowałem się na rozwiązanie jakie Ci narysowałem.
W kadłubie nic praktycznie nie trzeba nacinać, jedynie nieznacznie powiększyć otwór który o ile dobrze pamiętam , już się tam znajduje :-)

_________________
Pozdrawiam Darek
ZAGI-150 , Sky Cruiser 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 maja 2016, 06:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 09:07
Posty: 147
Lokalizacja: Wrocław/Tarnów
Wróce do domu i jeszcze raz przymierze regiel w miejsce o którym pisałeś. Jak długi masz przewód między bateriami a reglem?

_________________
Sky Cruise 2400, Turnigy 9XR-Er9x, RangeLink, OSD+AP+BF+GS by Zbig & Pitlab, Fox 1.2GHz 800mW(8ch), Sony 600TVL+MOBIUS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 maja 2016, 07:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 cze 2015, 16:33
Posty: 291
Lokalizacja: Białystok
Wydaje mi się, że pewnie podobnie jak i u mnie. Coś ok. 40-45 cm przewodu. Przewody lecą w pobliżu kanapki, oddalone są o jakieś ok. 3cm i żadnego problemu nie ma. Zero jakichkolwiek zakłóceń.

Wracając do mojego przypadku, wszystko naprawione. Video jest w kolorze, problem z RSSI rozwiązany. Czekam jeszcze na druk pantilta pod płytkową + mobius i można śmigąć :)

Coś czuję, że następny model jaki może być, będzie to typowy szybol. Śmiganie w termice strasznie wciąga... Może Fascination? :D Najchętniej to sam bym coś podłubał, ale warunków brak.

_________________
Pozdrawiam,
Daniel


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 maja 2016, 11:27 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 641
Lokalizacja: Kielce
Ja sam mam regulator Jak Darek i nie widzę żadnych zakłóceń w końcu 25km zaliczone bez żadnych problemów to też o czymś świadczy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 maja 2016, 12:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 09:07
Posty: 147
Lokalizacja: Wrocław/Tarnów
Ok dzieki za informacje, to nie kombinuje tylko robie tak jak mowicie. Kable od pakietu beda szly mniej wiecej tak jak szły do tej pory do silnika.

_________________
Sky Cruise 2400, Turnigy 9XR-Er9x, RangeLink, OSD+AP+BF+GS by Zbig & Pitlab, Fox 1.2GHz 800mW(8ch), Sony 600TVL+MOBIUS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 cze 2016, 19:11 
Offline

Rejestracja: czwartek 14 kwie 2011, 15:07
Posty: 266
Lokalizacja: Kraków
kiepuri pisze:
Cześć,

Panowie, wiecie gdzie można kupić SS2400? W abc-rc brak. Chyba przeoczyłem dzień w którym model był dostępny...

Pozdrawiam
Paweł



Utknął na granicy, próbuje sie oclic wiec bedzie dostepny lada dzien w RC ABC i też szykuje sie na niego. :-)

_________________
Beta 1400 FPV, spitfire spalina, trener spalina messerschmitt w budowie. Hitec optic 6, Frsky.Z


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 lip 2016, 19:36 
Offline

Rejestracja: czwartek 14 kwie 2011, 15:07
Posty: 266
Lokalizacja: Kraków
Witam kolegów, a czy model na standardowym wyposażeniu ARTF nada się do lotów FPV bez takich przeróbek? czy lepiej zmienić zamówienie na wersje KIT?

_________________
Beta 1400 FPV, spitfire spalina, trener spalina messerschmitt w budowie. Hitec optic 6, Frsky.Z


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 lip 2016, 21:16 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 641
Lokalizacja: Kielce
Byczek pisze:
Witam kolegów, a czy model na standardowym wyposażeniu ARTF nada się do lotów FPV bez takich przeróbek? czy lepiej zmienić zamówienie na wersje KIT?

Bez jakich przeróbek?
Lepiej Kit


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 lip 2016, 21:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 09:07
Posty: 147
Lokalizacja: Wrocław/Tarnów
znow sie dopne i zapytam : Wam też tak skrzydła sie wyginaja? Zrobilem niedawno pierwszy oblot, klaskaja jak u rubika... :/

_________________
Sky Cruise 2400, Turnigy 9XR-Er9x, RangeLink, OSD+AP+BF+GS by Zbig & Pitlab, Fox 1.2GHz 800mW(8ch), Sony 600TVL+MOBIUS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 lip 2016, 23:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3417
Lokalizacja: B-stok
Jak sombrero :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 lip 2016, 06:31 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 641
Lokalizacja: Kielce
To jest model do spokojnego latania i dla tego się wyginaja ale jeszcze nigdy mi się nie złamał przez to tak więc bez obaw lataj


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.