Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 26 cze 2017, 13:13


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 223 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 28 gru 2016, 10:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 08 lis 2010, 10:28
Posty: 481
Lokalizacja: Tomaszów Maz.
Jeśli chodzi o Soudal to do usuwania nadmiaru kleju lub do jego rozcieńczania używam rozcieńczalnika do wyrobów poliuretanowych choćby taki: https://www.leroymerlin.pl/farby-lakier ... l1163.html bez obawy o rozpuszczenie styropianu, EPO czy innej pianki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 gru 2016, 19:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3869
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Prace kawałek po kawałku do przodu, dzisdiaj dorobiłem całe kable zasilające z czujnikiem prądu itp. i przy okazji przetestowałem fajne złącza XT, na testach biurkowych super to wygląda bananek aż strzela jak się rozpręża.

Tutaj kilka fotek z dodatków drukowanych:

- mocowanie wtyczki serwa:
Obrazek

- mocowanie serwa kierunku:

Obrazek
Obrazek

No i mocowanie/chłodnica do regulatora, mam podobnie w X-8 i pięknie mi sie sprawdziło tutaj dodatkowo dałem połowę żeberek aby nabierało powietrza i połowę aby wydmuchiwało, i dodatkowo jak wkłądam regulator to daje ramkę z taśmy dwustronnej dookoła aby się dobrze trzymało i było w miarę szczelne o ile jakieś krople by się pojawiły.

Obrazek
Obrazek

Całość do pobrania tutaj:
http://www.thingiverse.com/thing:2001630

Dzisiaj będę sklejał połówki i tak więc jak ktoś ma jeszcze uwagi/dobre rady przed zamknięciem to chętnie przyjmę bo tak za godzinkę będzie klejenie ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 gru 2016, 19:34 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2152
Lokalizacja: Opole
Przepuść sobie przez rurę jakieś zapasowe kable żebyś mógł w przyszłości przenieść na tył GPS, vtx albo jakieś oświetlenie z tyłu zamontować.

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Różne racing quady
Legwan - KFC32FTB
Skywalker - KFC32FTB z iNav
------------
Skrypt dla forum - info


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 gru 2016, 19:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3869
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Jest już rurka dodatkowa biała słabo ją widać - od balonika taka ze 5mm wew średnicy bo na razie staneło na tym że VTX będzie na ogonie, GPS obok IMU i sobie poradzi bo nie ma innego wyjścia ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 gru 2016, 20:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 07 sie 2013, 20:31
Posty: 599
Lokalizacja: Bestwinka
Wszyscy mówią o wzmocnieniu przejścia belki ogonowej w gondolę kadłuba. Ja zrobiłem u siebie to przez wypełnienie zbędnych przestrzeni wklejoną sztywną pianką lub spienionym Soudalem z zatopionym stripem węglowym. Wyszło lekko i bardzo mocno.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 gru 2016, 20:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3869
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
ja w to miejsce które pokazałeś na ostatniej fotce u góry wkładam GPS. Ale przyznam że po wklejeniu belki w połowę kadłuba stało się to bardzo sztywne, tak do końca nie kumam obaw że boś może z belką być nie tak... jak bede zamykał belkę to myślę że rurkę do EPP dam na CA a dookoła klej ze zestawu. Całość taśmą malarską bo nie zostawia kleju i jutro ciąg dalszy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 gru 2016, 20:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 07 sie 2013, 20:31
Posty: 599
Lokalizacja: Bestwinka
Ja też miałem wątpliwości, bo dobrze wklejona rurka z dodatkowymi wąsami powinna załatwić sprawę. Wzmocnienia dałem, bo ktoś w tym wątku o tym wspominał, a na YT jest pełno zdjęć z urwaną belką więc zrobiłem dla świętego spokoju.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 gru 2016, 22:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1516
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Ja nigdy nie wzmacniałem wewnątrz tego miejsca, więc mówią wszyscy oprócz mnie :).
Lekko zrobione dodatkowe wzmocnienie nie zaszkodzi. Ja mam oklejony taśmą kadłub na zewnątrz.
Moim zdaniem ważna jest również do pewnego stopnia elastyczność kadłuba.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 gru 2016, 19:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3869
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
No to kadłub sklejony (klejem z zestawu + rurka na CA) i oklejony taśmą bezbarwną + dodatkowe pasy bo miałem trochę taśmy do oklejania to co by tak smutno nie było przykleiłem ;-) czas zabrać się za skrzydła i montowanie elektroniki itp.

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 gru 2016, 11:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1516
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Pewnie już niedługo SW będzie w całości drukowany.
http://www.thingiverse.com/thing:1161617
http://www.thingiverse.com/thing:1306479


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 gru 2016, 12:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10047
Lokalizacja: Mikoszewo
Tak a propos dodatków do SW to przewinęło mi się przez oczy coś takiego:

http://www.thingiverse.com/thing:1647363

Drzwiczki do gmerania w bebechach. Zawsze to ładniej wygląda niż wychlastany kawał styro na taśmę.

No i coś ode mnie żeby nie było że na pasożyta jadę - osłonki na skrzydła i ogon jakby ktoś chciał robić choinkę ze Skywalker'a :mrgreen:

http://www.thingiverse.com/thing:2006680

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 gru 2016, 14:46 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2152
Lokalizacja: Opole
Szybkie pytanie dla potwierdzenia: filtr zasilania lutuje między przetwornicą a padem zasilania video w kfc32ftb?

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Różne racing quady
Legwan - KFC32FTB
Skywalker - KFC32FTB z iNav
------------
Skrypt dla forum - info


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 gru 2016, 15:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1516
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Tak.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 gru 2016, 15:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3869
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
kamilborkowski pisze:
Szybkie pytanie dla potwierdzenia: filtr zasilania lutuje między przetwornicą a padem zasilania video w kfc32ftb?


Ale jaki filtr ? KFC32FTB ma filtr zasilania wbudowany i nie trzeba dodatkowego..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 gru 2016, 15:35 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2152
Lokalizacja: Opole
O kurcze, zapomniałem. W skrzydle miałem osobny pakiet a teraz chciałem mieć wszystko z jednego i zasugerowałem się głosami na forum że trzeba filtr. Dzięki za przypomnienie!

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Różne racing quady
Legwan - KFC32FTB
Skywalker - KFC32FTB z iNav
------------
Skrypt dla forum - info


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 223 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], gregi2004 i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.