Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 17 paź 2018, 11:51


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 13 cze 2016, 17:09 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 gru 2011, 18:42
Posty: 153
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Ja mam teraz tak:
- Stabilizacja przechyłu 70%
- Stabilizacja pochylenia 60%
- Stabilizacja kursu 50%
- Tryb gazu dynamiczny 60%
- Ograniczenie przechyłu 20
- siła powrotu 50%
- spowolnienie zakrętu 60%
- kompensacja bocznego wiatru 20%
- Minimalna prędkość GPS 9km/h
Na tych ustawieniach też fajnie lata ale strasznie DUŻE koła robi nad bazą. Chyba na to ma wpływ spowolnienie zakrętu?
Właśnie! Muszę jeszcze dać mu mixer gaz-wysokość.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 cze 2016, 13:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 cze 2011, 13:12
Posty: 298
Lokalizacja: Studzionka
Moje ustawienia wyglądają tak:
https://drive.google.com/open?id=0B9UWa ... kJac0RfMzQ
i do tego
Limit gazu 80%
Gaz/Wysokość 30%
Gaz Dynamiczny

Model aktualnie wygląda tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 lip 2016, 12:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 cze 2011, 13:12
Posty: 298
Lokalizacja: Studzionka
Taki piękny wydruk mi JaNoCik zrobił :-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 kwie 2018, 18:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 cze 2011, 13:12
Posty: 298
Lokalizacja: Studzionka
Witam, chciałem się poradzić w sprawie doboru nowego napędu do mojego modelu. Z racji tego, że chce wymienić regulator (obecny robi cuda i jest ''no name'' ) zmieniam na Redox 60A V2. Jaki polecicie mi motor do tego regla ? Obecnie mam NTM 3530 1100KV i trochę słabo jest. Chciałbym, żeby żwawo się to zbierało w górę i w miarę ekonomicznie. Pozdrawiam i czekam na propozycje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 kwie 2018, 19:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8681
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jeśli dobrze i nadal budżetowo, to wybierz coś z turnigy sk3

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 kwie 2018, 19:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2611
Lokalizacja: Warszawa
Przy zasilaniu 3s daj silnik kv=1400.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 kwie 2018, 20:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 cze 2011, 13:12
Posty: 298
Lokalizacja: Studzionka
A nie pisałem zasilanie 4s .
Znalazłem takie cosik https://bocianmix.pl/pl/p/GS-C35-36-1250KV-silnik-bezszczotkowy/354
lubhttps://hobbyking.com/en_us/ntm-prop-drive-series-35-42a-1250kv-600w.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 kwie 2018, 22:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 07 sie 2013, 20:31
Posty: 675
Lokalizacja: Bestwinka
W SS2000 mam silnik Turnigy D3548/4 1100kv. Przy zasilaniu 4s na pełnym gazie przy starcie pobiera 29A i ma spory zapas mocy. Używam śmigła Graupnera 8x6 a waga modelu do lotu to nieco ponad 2 kg. Przeleciałem na tym już 11000 km więc mogę śmiało powiedzieć, że takie zestawienie napędu sprawdza się bardzo dobrze.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 maja 2018, 11:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 cze 2011, 13:12
Posty: 298
Lokalizacja: Studzionka
Regiel dotarł ;-). Nie mieli 60 więc brałem tego. Jeszcze tylko motor, a dokładnie TURNIGY D3548 KV1100 i będzie git.


20180430_150403.jpg
20180430_150403.jpg [ 276.05 KiB | Przeglądany 892 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 maja 2018, 12:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 17 lut 2012, 17:48
Posty: 336
Lokalizacja: Gdańsk
Obklejenie fox-a taśmą nie jest najlepszym pomysłem ;) najlepiej tu się sprawdza plastikowy zacisk taśmowy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 maja 2018, 12:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 cze 2011, 13:12
Posty: 298
Lokalizacja: Studzionka
A tak tak. To są stare fotki teraz jest już dobrze ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 maja 2018, 21:09 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 sty 2014, 02:25
Posty: 658
Lokalizacja: Łódź
Mam zabudowanego foxa (bez obudowy) w skrzydle i nic mu się nie dzieje nawet przy 30+ upałach więc nie ma co tak panikować. No chyba że z godzinę albo lepiej trzymasz podłączonego foxa na ziemi zamiast latać ;)

_________________
RIP Bixler 1.1, quadro 15, QAV 250, Pioneer XL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 09 maja 2018, 09:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 cze 2011, 13:12
Posty: 298
Lokalizacja: Studzionka
Pany co mam nie tak. Eleres mod sygnatura ta sama i nadajnik nie widzi odbiornika ? https://photos.app.goo.gl/pAzn6CNioa5BqDcV9
Jeszcze fotka z apki


20180509_101543.jpg
20180509_101543.jpg [ 196.03 KiB | Przeglądany 677 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 09 maja 2018, 18:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 07 sie 2013, 20:31
Posty: 675
Lokalizacja: Bestwinka
Z pewnością przy 12 kanałach masz za krótką ramkę (PPM FrLen), ale to chyba nie ma wpływu na bindowanie sprzętu.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 11 maja 2018, 21:59 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 sty 2014, 02:25
Posty: 658
Lokalizacja: Łódź
Częstotliwość ta sama? Osobiście zazwyczaj to zapominam zmienić, a nie mam standardowej tylko ciut niżej i wtedy też się nie binduje pomimo takiej samej sygnatury.

_________________
RIP Bixler 1.1, quadro 15, QAV 250, Pioneer XL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.