Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 21 wrz 2019, 12:52

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 211 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Czy ten opis był dla Ciebie przydatny?
TAK 96%  96%  [ 43 ]
NIE 4%  4%  [ 2 ]
Liczba głosów : 45
Autor Wiadomość
Post: środa 11 wrz 2019, 05:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2106
Daj loga.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 wrz 2019, 08:50 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 lip 2019, 21:21
Posty: 57
Lokalizacja: Mielec
No wlasnie chcialem odrazu wrzucic ale nie mam nic... :-/
Pokleje to nedzne skrzydlo i wylacze failsafe baterii i sprawdze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 wrz 2019, 10:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2106
To czy możesz przesłać swoją konfigurację?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 wrz 2019, 10:33 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 lip 2019, 21:21
Posty: 57
Lokalizacja: Mielec
Konfiguracje w jakim sensie?/i jak?..
Ja byc poczatkujacy ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 wrz 2019, 10:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2106
Wszystkie parametry można zapisać na dysku poprzez kliknięcie na ikonkę save. Na dysku zostanie zapisany plik z rozszerzeniem .param.


EDIT

Jeszcze jedno, jakiego masz apema i czy to wersja z kompasem na pokładzie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 wrz 2019, 11:04 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 lip 2019, 21:21
Posty: 57
Lokalizacja: Mielec
Tak jak w watku APM2.6 /gps ublox 7m z kompasem.
Konfiguracje do edytuje troszke pozniej bo teraz nie mam mozliwosci..
Dzieki wielkie za pomoc :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 wrz 2019, 12:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2106
Niestety ale nie mam możliwości spamiętania co gdzie pisze i jaki ma sprzęt.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 wrz 2019, 20:15 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 lip 2019, 21:21
Posty: 57
Lokalizacja: Mielec
moj APM2.6 , GPS ublox 7M z kompasem (w apm'ie nie mam kompasu/sprawdzalem)
moja konfiguracja..
https://megawrzuta.pl/download/cd3f4937 ... c388a.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 wrz 2019, 20:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2106
latasz na 4s?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 wrz 2019, 20:33 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 lip 2019, 21:21
Posty: 57
Lokalizacja: Mielec
Tak..pakiet to 4 ogniwa li ion 2100mah (sony vtc04 30A)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 wrz 2019, 20:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2106
farmaceuta pisze:
zaraz po wystartowaniu wlaczyl sie RTL

To nie ma prawa się dziać. Sprawdź dlaczego tak się robi.
W konfiguracji nie widać nic podejrzanego więc pozostaje ....... no właśnie nie wiem:(
Spróbuj najpierw wystartować w manualu a jak już osiągniesz bezpieczną wysokość przejdź na tryb A, polataj i przejdź na tryb B.
Nic więcej nie zrobisz bo w trybach lotu nie masz ani rtl ani cruise.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 wrz 2019, 21:08 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 lip 2019, 21:21
Posty: 57
Lokalizacja: Mielec
W trybach lotu raczej mam rtl i loiter ustawiony (cruise narazie mi nie potrzebne).
No chyba ze moze wczoraj cos przestawoilem ale nie przypominam sobie..
Co do tego rtl to jak sie tak dobrze zastanowie to nie mialem skonfigurowanego power module i napiecie mialem okolo 1v nizsze (odczytane) wiec przy starcie wiadomo duzo gazu itp i moglo by sie wlaczyc..no ale wczesniej ta sama sytuacja z rtl zaraz po starcie a bateria/modul skalibrowana itp i zadnych failsafe a mimo to rtl...tylko raz na poczatku...potem spokoj do konca lotu...no nic to sie pomalutku znajdzie ;-)
Oby tylko ten rtl dzialal prawidlowo ;-)
Jak cos sie zmieni bede pisal..
Bardzo bardzo dziekuje za zainteresowanie i pomoc..
naprawde jestem wdzieczny :-)
Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 wrz 2019, 21:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2106
A tryby lotu pokazują się na osd?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 wrz 2019, 21:59 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 lip 2019, 21:21
Posty: 57
Lokalizacja: Mielec
Tak jest..na osd i w MP wyswietlaja sie prawidlowo(podczas tego"falszywego" rtl pokazuje rtl)..
Nigdy nie zlapalem failsafe..zawsze tylko rtl wskakiwal tak jak bym go sam wlaczal z aparatury(czego nie robilem)
Jutro jak tylko soudal66a wyschnie( :-P ) wylacze failsafe baterii i rtl w trybach i sie zobaczy czy problem zniknie..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 wrz 2019, 09:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2106
No to już coraz bliżej wyjaśnienia sprawy.
To są twoje tryby lotu

Snap1.jpg
Snap1.jpg [ 48.62 KiB | Przeglądany 161 razy ]


Nie ma tu żadnego trybu w stylu loiter cruise czy rtl.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 211 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.