Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 16 gru 2017, 14:06


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: sobota 12 sie 2017, 20:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 18 cze 2017, 21:55
Posty: 18
Lokalizacja: Katowice
W ten sposób też nie działa.

EDIT: Nie wiem jaka wersja była wgrana, ale wgrałem najnowszą i nic się nie zmieniło.


Ostatnio zmieniony sobota 12 sie 2017, 20:30 przez Grzeg, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 12 sie 2017, 20:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 402
Lokalizacja: Warszawa
Dziwne a inav jaka wersja?
Moze sprobuj zaladowac raz jeszcze...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 12 sie 2017, 20:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 18 cze 2017, 21:55
Posty: 18
Lokalizacja: Katowice
Firmware najnowszy stąd:
viewtopic.php?f=46&t=7783
Wgrany najpierw Flasherem, później iNav Configurator'em.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 12 sie 2017, 20:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 402
Lokalizacja: Warszawa
Wrzuc normalnie przez iNavConfigurator najnowsza wersje 1.7.2.
Ja wgrywalem przez iNavConfiguratora po prostu (w kfc32f3) najnowsza jaka byla.

Ustawilem w zakladce Configuration z "list wyboru"
2017-08-12 21_50_08-Polskie Forum FPV • Wyświetl temat - iNav w KFC32F3 i innych.png
2017-08-12 21_50_08-Polskie Forum FPV • Wyświetl temat - iNav w KFC32F3 i innych.png [ 60.64 KiB | Przeglądany 836 razy ]

a potem w CLI

Kod:
eleres_bind
set eleres_telemetry_en = ON
set eleres_loc_en = ON


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 13 sie 2017, 13:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 18 cze 2017, 21:55
Posty: 18
Lokalizacja: Katowice
Po wgraniu do płytki KFC32FTB najnowszego firmware'u (1.7.2) przez iNav Configurator wybierając płytkę KFC32F3, kontroler przestał łączyć się z iNav Configuratorem. Którą w końcu wersję oprogramowania mam wgrać, bo się zgubiłem już. :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 13 sie 2017, 15:09 
Offline

Rejestracja: środa 19 sty 2011, 22:15
Posty: 890
Lokalizacja: Danzig
Grzeg - mnie trochę dziwi to co napisałeś o małej stabilności modelu czy narowistości. Ja w swoim nic takiego nie zauważyłem nawet śmiem twierdzić, że lata jak po sznurku i stabilnie. Co prawda moje loty były bez elektroniki FPV ale to w tym przypadku nie ma znaczenia.
Nie mam natomiast oryginalnego silnika tylko c3536 kv950, który nie daje mi mocy tyle ile bym chciał :-( To oznacza , że na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie wykonać np. pętli z lotu poziomego, po rozpędzeniu tak. Oczywiście to wina ograniczonej średnicy śmigła, nie modelu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 13 sie 2017, 16:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 18 cze 2017, 21:55
Posty: 18
Lokalizacja: Katowice
Keri, ale czy Twój też jest 2m? Podobno 1,6 latał dużo lepiej tylko wieżyczka silnika niezbyt dobrze była ustawiona.
Mój choć na oko prosty, to jednak wymagał trymowania, bo skręcał. Przy bezwietrznej pogodzie wydawało się, że nie jest tak źle, natomiast przy wietrze to jednak bardzo kluczył.
Możliwe, że te wszystkie piankowe elementy (tak skrzydła jak i stateczniki) są za mało sztywne i wyginają się zależnie od obciążenia.
Model ma w nazwie FPV, a z takim przeznaczeniem powinien latać tak stabilnie jak np. Twin Star czy Easy Glider.
Poskładałem dla znajomego Twin Stara i trochę nim latałem. Oczywiście to zupełnie co innego niż motoszybowiec - wolniejszy i raczej żadna termika go nie poniesie - ale też może dużo unieść a korkociąg, to potrzeba specjalnie się postarać aby w niego wpadł.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 13 sie 2017, 19:53 
Offline

Rejestracja: środa 19 sty 2011, 22:15
Posty: 890
Lokalizacja: Danzig
Oczywiście mam wersję 200cm rozp. Czy może miksowałeś klapy z wysokością? Próbowałem lądować z klapami ale niestety bez mixu model wznosił się. Dodam, że mój bardzo dobrze "trzyma się powietrza '". Z mankamentów wykonania to tylko statecznik pionowy - krawędź "natarcia" nie stykała się z kadłubem po skręceniu. Ale po wklejeniu kawałka balsy jest już sztywno. Latałem z pakietem 4s 3000, z którym masa do lotu bez FPV wyniosła 1,45kg.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 sie 2017, 09:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 22:54
Posty: 1706
Lokalizacja: Góry Świętokrzyskie
Bardzo fajnie wygląda - malowałeś go czy oklejałeś folią?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 sie 2017, 10:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 18 cze 2017, 21:55
Posty: 18
Lokalizacja: Katowice
Szary kolor jest fabryczny - kadłub jest z tworzywa o takim kolorze, natomiast skrzydła i stateczniki fabrycznie pomalowane. Z naklejek dodałem od siebie te na natarciu skrzydeł.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sie 2017, 16:53 
Offline

Rejestracja: piątek 11 lip 2014, 15:20
Posty: 27
Lokalizacja: Olsztyn
model jest bardzo podatny na przeciągnięcie i nic temu nie poradzi. Odradzam zakup. Jak go dobije na maksa wybebesze z elektroniki i kupie coś stabilnego i bezproblemowego w locie.

_________________
raptor v2, skywalker 1900, quad210


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sie 2017, 22:59 
Offline

Rejestracja: środa 19 sty 2011, 22:15
Posty: 890
Lokalizacja: Danzig
Chyba bardziej Ty Aikman nie potrafisz nim latać niż on jest wrażliwy na przeciągnięcie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 16 sie 2017, 07:12 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 23:18
Posty: 393
Lokalizacja: Tarnobrzeg
W zeszłym sezonie przelatałem tym modelem 1500km. Zawsze latał jak po sznurku, teraz nadal go mam chociaż jest mocno wyeksploatowany i rozbroiłem go ze wszystkiego. Przy pakietach 2x 3s 5000mAh i kamerze na pantilcie musiałem aplikować na ogon prawie 150g ołowiu. Model ważył nieco ponad 2.5kg i nadal latał jak należy:) Nigdy w żaden korkociąg się nie sypnął, chyba że sam wymusiłem. Fabryczny silnik był nieco za słaby. Do podstawowej akrobacji trzeba było go rozpędzać. Ale nie o to w nim chodziło, tylko o zasięg. W trakcie jednego lotu bez termiki spokojnie pokonywał 95km.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 20 sie 2017, 17:23 
Offline

Rejestracja: środa 19 sty 2011, 22:15
Posty: 890
Lokalizacja: Danzig
Czyli potwierdzasz yoseph - że on bardzo stabilnie lata. Dziś latałem \z bratem, który również może potwierdzić, że lata bardzo stabilnie. W moim wymieniłem wczoraj silnik na Redox 2000/900 i teraz pętlę robię z poziomego lotu, beczki dużo dynamiczniejsze niż poprzednio, a wznoszę się prawie pionowo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.