Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 04 gru 2020, 09:26

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 02 gru 2019, 12:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3576
Lokalizacja: Strefa G
Ja widzę cenę 349$

Edit. Faktycznie jak się wybierze kraj pochodzenia Polska do cena zmienia się na 379,99$ ~ 1450zł

_________________
Pozdrawiam Damian :-)

YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 gru 2019, 18:29 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 526
Tak. Ja policzyłem dla Ojro.....

EDIT - scalenie

Mam pytanie.
Czy ktoś kupił w tej promocji tą kamerkę? Jeśli tak to ile zapłaciliście ostatecznie. Czy to było faktycznie te 330 dolarów czyli mniej niż 1300 zł. Czy doliczyli wam jakieś inne koszt?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 gru 2019, 20:17 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 486
Moja trafiła na serwis, kamera miała dużo szumów przy nocnych nagraniach oraz uszkodzone piksele na matrycy.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 gru 2019, 20:32 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 526
Ja kamerki nie mam, ale zablokowali mi na koncie 1412 zł. Czyli nie 1300 z dolarach, a 1412 bo w Euro... No i jeszcze się psują... Może to sprytna metoda pozbycia się wadliwego towaru a nie promocja? Jakoś pośladki mi się zacisnęły mocniej :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 gru 2019, 20:36 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 486
Kazali zapakować samą kamerę liczę na to że wróci nowa w pudełku z baterią. Może będzie przynajmniej coś ekstra

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 gru 2019, 21:54 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 526
Indor liczył na niedzielę, a w sobotę łeb mu ucięli 8-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 gru 2019, 12:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8794
Lokalizacja: Polska
Tak przy okazji - przydatny gadget do H8 - pozwala zasilac kamerke z zewnetrznego zrodla bez ryzyka zgubienia baterii. Cena - okolo $13.
ulanzi_door.jpg
ulanzi_door.jpg [ 184.24 KiB | Przeglądany 2504 razy ]
ulanzi_charging.jpg
ulanzi_charging.jpg [ 131.11 KiB | Przeglądany 2504 razy ]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 gru 2019, 20:08 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 526
Nie podniecajcie się tak tą stabilizacją... Są też wady. Jednak to nie promocja, a sprytny sposób na pozbycie się wadliwego towaru. Nie działa w niej GPS na komputerowe oprogramowanie. Żadne resetowania kamery i karty nic nie pomagają. Na komputerowym GoProQuik nie ma danych telemetrycznych. Mnóstwo ludzi ma z tym problem. U mnie też on nie działa :evil: Pokazuje że jest fix na kamerce. Ale w pliku nie ma danych. Nawet odczekiwanie 5 minut pod "gołym" niebem niczego nie zmienia. Tu link do strony gdzie można o tym poczytać https://community.gopro.com/t5/Cameras/ ... d-p/414639
Podobno wg nich to wina oprogramowania komputerowego. No ale sprzedawać kamerki w promocji za 330 euro (w detalu 430 E) i nikt nie sprawdził we fabryce czy to działa? :lol: Kto w to wierzy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 gru 2019, 20:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8794
Lokalizacja: Polska
piwko pisze:
Ale w pliku nie ma danych.

Bzdura, co zreszta potwierdza watek ktory zalaczyles. Dane GPS w pliku z GoPro sa. Z kamera wszystko OK.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 gru 2019, 21:15 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 526
Nie ma. Ale możesz mieć swoje zdanie. W podanym wątku podają jak sprawdzić i gdzie czy te dane są. Ja ich nie znalazłem. W ostatnim poście (8 strona) jakiś gość pisze, co mu odpowiedzieli z GoPro ostatecznie po wcześniejszych propozycjach robienia cuda wianków ;-)
ps
Może u ciebie są. Pokaż jakiś filmik że u ciebie są. A jeśli ty je masz, to GoPro kłamie, bo oni twierdzą, że to wina programu na kompa :lol:
Albo zacytuję:

If you're using Quik for Desktop, here's GoPro's answer via their facebook page:

GoPro Hi Joe! Currently, Quik for desktop doesn’t support camera firmware updates or telemetry gauges for your HERO8 Black camera. We are focusing on adding this functionality to our latest GoPro Desktop application in the near future, but in the meantime, the GoPro App on iOS and Android can both update your camera and also add telemetry gauges as well. Our apologies for any inconvenience in the meantime

A u ciebie działa naprawdę?

To jeszcze dodam ich podpowiedź co zrobić i jak sprawdzić czy dane GPS są (2 strona powyższego wątku):
https://community.gopro.com/t5/GoPro-Me ... m-p/419554


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 gru 2019, 21:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12746
Lokalizacja: Mikoszewo
piwko pisze:
Nie podniecajcie się tak tą stabilizacją...

Mamy nie podniecać się stabilizacją bo odczyt danych GPS na DARMOWEJ aplikacji desktopowej nie działa (co GoPro otwarcie przyznaje vide cytat) więc to na pewno spisek żeby wadliwy towar przed świętami upłynnić...
piwko pisze:
A jeśli ty je masz, to GoPro kłamie, bo oni twierdzą, że to wina programu na kompa

Jeżeli Pawelsky ma dane to GoPro kłamie że ich aplikacja nie obsługuje tych danych...

...weź ktoś kup od niego tą nieszczęsną kamerę bo od bólu w końcówce pleców po nietrafionym zakupie się chłopakowi logika odmeldowała.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 gru 2019, 22:38 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 486
Ten rok z marki gopro to istny nie wypalł. Gopro max nie ma oprogramowania seryjnego od gopro, które działa w 360° z Windowsem. Gopro8 wady od standardowego zawieszania, po kiepskie matryce które mają uszkodzone pixele. Włączcie robienie zdjęć po ciemku jak zobaczycie zawsze w tym samym miejscu plamy to matryca śmietnik... Dodatkowo w ciemnościach widać pasy

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 gru 2019, 13:00 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 526
My wiemy jak jest. A inni widzą same plusy. Nawet ci co nie mają tej kamerki :lol: A ci co ją mają umieją tylko włączyć i wyłącz i jak nagrywa to jest super. Sprawdzę jeszcze te nocne nagrania.
Nie rozumiem po co taki Verid upiera się bronić złego towaru? w dodatku nie mając tej kamerki. Sam o tym wspomina. Jaki w tym jest cel? Poza tym chłopaku jestem od ciebie dużo starszy to zachowuj się nie jak prostak. Nie pasłem z tobą kóz na łące...
Kamerkę można zwrócić bez problemu. Jest na to 30 dni. Mam już nawet etykiety zwrotne. Opisałem problem. Nie zająknęli się słówkiem żeby mnie przytrzymać z wysyłką. Więc dobrze znają problemy tego modelu. Od razu wspomnieli o 30 dniowej gwarancji zwrotu kasy.
Ale jak ktoś chce ją mieć, to proszę bardzo. Ale nie macie podstaw do krytyki tych co dostrzegają jej wady i o tym mówią żeby przestrzec innych naiwnych. Kropka.
Co do nagrywania w określonych fragmentach czasowych. To GoPro 8 nie ma takiej opcji i jej nie przewidują. W starszych wersjach była taka opcja. Dlaczego z niej zrezygnowano? nie wiadomo. Ale jest tu furtka. Maksymalne pliki jakie może nagrać ta kamerka to około 3,72 GB. Więc siłą rzeczy i tak podzieli całość nagrania na kawałki. Dla FHD będzie to około 10-12 minut, a dla 4K około 5-6 minut. Informacja dla Verida to mnie zadowala w zupełności. Jednak nie ma opcji nadpisywania starszych plików. To też wiem ze źródła. Ale zanim wyślę tą kamerkę z powrotem to jeszcze to sprawdzę.
Ta kamerka kosztuje w detalu 1900 zł, a w "promocji" blisko 1500 zł (tyle ściągnięto mi z konta). Czy naprawdę dla Verida ciężko jest zrozumieć, że to ma hulać na wszystkich opcjach i wszystkich oprogramowaniach?! A nie działać trochę tu, trochę tam...
Pozdrawiam
ps.
Tytuł należ zmienić na "Nieciekawa oferta za 1500 zł" :mrgreen: :evil:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 gru 2019, 13:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8794
Lokalizacja: Polska
piwko pisze:
Ale nie macie podstaw do krytyki tych co dostrzegają jej wady i o tym mówią żeby przestrzec innych naiwnych. Kropka.

Kazda wypowiedz w ktorej piszesz bzdury bo nie rozumiesz zrodla problemu o ktorym piszesz bedzie podstawa do reakcji z naszej strony, bo forum nie jest miejscem na wylewanie zali tylko do dzielenia sie rzetelnymi informacjami. I nie, Twoj wiek nie robi tu na nikim wrazenia.

To ze nie ogarniasz konwersji walut nie oznacza ze kamerka w promocji kosztuje 1500PLN.
To ze nie rozumiesz dlaczego w desktopowej wersji Quika nie widac danych z GPS bo nie wspiera jeszcze H8 (o czym zreszta pisza na stronie), nie oznacza ze kamera ich w pliku nie zapisuje.
To ze nie potrafisz kamerki podlaczyc po WiFi z PC nie oznacza z nie ma takiej mozliwosci.
To ze nie nie doczytalas co kamera potrafi a czego nie przed zakupem nie czyni jej bezuzyteczna dla tych ktorzy jej funkcjonalnosc znaja, rozumieja i dokonali swiadomego zakupu.
itp. itd.

Przestac wylewac tu swoje frustracje z nieprzemyslanego zakupu tylko ogranicz sie do podawania faktow.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 gru 2019, 13:43 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 526
Piszesz bzdury.
Co do technicznych możliwości tej kamerki lub raczej ich braku powołuję się na źródło gopro! Jeśli ty masz jakieś inne to podpowiedz im jak to uruchomić dla wszystkich, bo oni się głowią przynajmniej od października... Źródło GoPro.
Wiem ile ściągnięto mi z konta. A ty nie wiesz. Więc nie pisz bzdur. Źródło mój bank :-P
Oprogramowanie nie działa i ma być kiedyś aktualizacja. Kiedy to nie wiadomo. Źródło GoPro.
Nigdzie nie napisałem że jest bezużyteczna. Zacytuj ten fragment mojej wypowiedzi. Napisałem wręcz przeciwnie powyżej, że jeśli ją ktoś chce mieć to jego sprawa. Nie krytykuję tego.
A teraz zastanówmy się razem Co ta twoja wypowiedź wnosi do tematu. Jeśli do mnie piszesz to korzystaj z PW. Nie zaśmiecaj forum.
A co do mojego wieku, to ty jesteś Verid? Verid pozwala sobie na nazywanie mnie chłopakiem. A ja z nim gwoździ nie prostowałem. To jest tylko i wyłącznie tekst do niego. Po co się odzywasz ty?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.