Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 04 cze 2020, 20:45

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 16 gru 2019, 21:18 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 lis 2019, 22:40
Posty: 8
Lokalizacja: Polska
witam kogo polecacie do napraw xiaomi fimi a3 bo mam oberwane 2 cienkie kable od gimbala i one akurat od sterowania kamera sam dron lata poszukuje konkretnych serwisów napisałem tez do megadron do gdyni czekam na odpowiedz

https://naforum.zapodaj.net/56d16f50cb87.jpg.html


<a href=https://naforum.zapodaj.net/56d16f50cb87.jpg.html><img src=https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56d16f50cb87.jpg alt=hosting zdjęć zapodaj.net /></a>


Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 17 gru 2019, 09:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3507
Lokalizacja: Olsztyn
marcinutt, a patrzyłeś czy można ten przewód kupić jako części zamienną ? Polutowanie zerwanych kabli można zrobić ale wg mnie bezpieczniej była by wymiana kompletnego przewodu łączącego gimbal z kwadem.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 gru 2019, 23:58 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 lis 2019, 22:40
Posty: 8
Lokalizacja: Polska
tak masz racje czekam na info z serwisu o nowym kablu czy co i jak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 lut 2020, 22:13 
Offline

Rejestracja: sobota 10 wrz 2016, 09:55
Posty: 2
marcinutt, hej, mam ten sam problem, jak rozwiązałeś swój? Możesz się podzielić ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 24 lut 2020, 09:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2777
Lokalizacja: Warszawa
A ja, dla odmiany, mam zerwaną jedną z tasiemek idących do gimbala.
Niby zamówiłem taką taśmę na ali, ale oczekiwanie na dostępność do 45 dni i nie wiem czy coś z tego będzie.
Chyba spróbuję naprawiać.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 24 lut 2020, 12:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12653
Lokalizacja: Mikoszewo
Lutowałem kiedyś taśmę gimbala Zenmuse (DJI). Da się ale generalnie nie polecam. Procedura jest upierdliwa i mimo naprawy ścieżki gimbal czasami miał focha przy uruchomieniu który zanikł po wymianie taśmy na nową.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 24 lut 2020, 14:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2777
Lokalizacja: Warszawa
No wiem, że to kiepska sprawa. Na czterech milimetrach szerokości jest chyba 7 ścieżek, z tego 3 o szerokości ułamka milimetra :roll:

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 lut 2020, 15:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16419
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
A ja już załatwiłem wszystkie baterie :-(
Mimo że od pół roku pozostałe mi 3 sztuki ładowałem do 4,25/celę - teraz na zimowych feriach nic nie polatałem. Ciepła bateria trzymana przy ciele, po 10 sekundach spadek do kompletnego zera (do samoczynnego wyłączenia drona). I tak wszystkie trzy baterie. Zauważyłem jedną prawidłowość, środkowa cela najdłużej się balansowała, nie była w stanie dojść do 4,25 w sensownym czasie, balansowanie trwało po dwie godziny....
Dziadostwo , nie wiem co teraz zrobić...czy kupować kolejne parę baterii czy rzucić w pi*du ten model i kupić X8 albo chwilę poodkładać dudki i na wakacje kupić mavica 2 zooma....

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 lut 2020, 15:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2777
Lokalizacja: Warszawa
Bo trzeba ładować do 4,20V, nie wyżej.
Mój A3 czeka na tasiemkę, albo wenę z mojej strony żeby wziąć się za naprawę.
A tymczasem... latam Maviciem Mini :-P

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 kwie 2020, 09:12 
Offline

Rejestracja: sobota 11 kwie 2020, 22:55
Posty: 3
Lokalizacja: 3miasto
Na samym wstepie sie przywitam bo jestem nowy a juz pytania i problemy:) Panowie/Panie mam możliwość zakupu fimi a3 . Oczywiscie z defektem . Dron lata jednak brak obrazu z kamery, gimbalem można sterować. Jakie mogą być koszta naprawy? Dzięki za odpowiedz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 kwie 2020, 09:15 
Offline

Rejestracja: sobota 11 kwie 2020, 22:55
Posty: 3
Lokalizacja: 3miasto
Verid, Verid, napisałes że juz naprawiałeś taśme.. Podjąłbyś się naprawy??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 kwie 2020, 10:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12653
Lokalizacja: Mikoszewo
Sorry ale nie. Udało się fartem, było to wysoce traumatyczne przeżycie i w żaden sposób nie jestem w stanie zagwarantować sukcesu. Poza tym to był mój sprzęt - za cudzy nie wezmę odpowiedzialności.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 kwie 2020, 11:07 
Offline

Rejestracja: sobota 11 kwie 2020, 22:55
Posty: 3
Lokalizacja: 3miasto
Czy kabel sygnałowy (obraz) kamery można lutowac?? To jest normalny przewód??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.