Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 20 sie 2018, 05:49


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 09 kwie 2018, 15:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3317
Lokalizacja: Strefa G
Cześć.

Miałem zainstalowanego Windowsa 10 na kompie i od pewnego dnia po załadowaniu się biosu, ekran robi się czarny i nic się nie wyświetla. Nie ładuje się Windows. Zaraz po załadowaniu biosu ekran robi się czarny.

Chciałem przeinstalować windowsa. W tym celu wypiąłem dysk, podpiąłem go przez adapter do innego kompa i sformatowałem. Włożyłem z powrotem do docelowego kompa. Włożyłem pendrive z Windowsem 10 i po wybraniu z biosu opcji by bootować z pendrive, obraz też jest czarny tak jak wcześniej przy uruchamianiu. Nie chce się załączyć instalacja Windowsa a na innym kompach instaluje się bezproblemowo i poprawnie.


Płyta główna: MSI Z270
Ram: Hyperx Fury DDR4
Procek: nie mam pojęcia
Karta Graficzna na płycie głównej
Zasilacz LC1000 v2.4 lcpower

Co ciekawe mam jeszcze 4 bliźniacze komputery i przekładając dysk z jednego sprawnego do tego na którym chce zainstalwoać win, system się ładuje bez problemowo.

Diagnoza- padł dysk, ale wziąłem inny sprawny i na nim też nie chce się instalacja Windowsa odpalić.

Co to może być ?

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 09 kwie 2018, 17:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1828
Lokalizacja: Schwerin
padł kontroler.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 09 kwie 2018, 17:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3317
Lokalizacja: Strefa G
Jaki kontroler ? Na płycie głównej ?

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 09 kwie 2018, 18:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 lut 2010, 12:42
Posty: 154
Lokalizacja: Szczecinek
Jeżeli potrafisz wejsc do BIOS to sprawdz czy dysk i pendrive są widoczne, ewentualni mozesz jeszcze zamienić pamięci z działającego komputera.

_________________
łukasz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 09 kwie 2018, 18:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3317
Lokalizacja: Strefa G
W biosie widać dysk i pendrive. Podmiana ramu nic nie dała.

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 kwie 2018, 07:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1043
Lokalizacja: Gliwice
A zresetuj bios, może coś kliknąłeś...

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 kwie 2018, 13:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3317
Lokalizacja: Strefa G
Nic nie kliknąłem, bios po resecie nadal to samo :O

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 kwie 2018, 14:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6366
Lokalizacja: Polska
A bootujesz jako UEFI czy jako Legacy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 kwie 2018, 15:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3317
Lokalizacja: Strefa G
UEFI

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 kwie 2018, 15:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6366
Lokalizacja: Polska
toretto1995 pisze:
UEFI

To proponuje sprobowac jako legacy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 kwie 2018, 16:50 
Offline

Rejestracja: piątek 16 lut 2018, 17:54
Posty: 9
Próbowałeś odpalić kompa bez tego dysku? No z samego pena?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 kwie 2018, 18:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 09:07
Posty: 147
Lokalizacja: Wrocław/Tarnów
Ej torrenty torrenty... masz mnie pod nosem a ludziom tylki zawracasz. Wpadaj z kompem ogarniemy temat.

_________________
Sky Cruise 2400, Turnigy 9XR-Er9x, RangeLink, OSD+AP+BF+GS by Zbig & Pitlab, Fox 1.2GHz 800mW(8ch), Sony 600TVL+MOBIUS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 kwie 2018, 11:49 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 191
Mam tak samo z kompem lenovo, po aktualizacji Bios przez lenovo update komp chwile po resecie wywala czarny ekran z migającym kursorem, nie ma możliwości botowania z usb czy sata pomimo że do biosu idzie się dostać i można go dowolnie zmieniać, dysk podpięty do takiego samego sprawnego kompa startuje systemem, więc coś poszło nie tak z aktualizacją biosu.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 kwie 2018, 12:15 
Offline

Rejestracja: piątek 16 lut 2018, 17:54
Posty: 9
Bios przywrócony do fabrycznych?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 kwie 2018, 10:18 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 191
W moim przypadku to przerobiłem wszystkie możliwe ustawienia z resetem zworką, wyciągnięciem baterii włącznie, niestety dalej to samo.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.