Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

Problem z instalacją windowsa
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=21&t=43982
Strona 2 z 2

Autor:  Gambit80 [ czwartek 12 kwie 2018, 12:17 ]
Tytuł:  Re: Problem z instalacją windowsa

A odłączenie dysków i bootowanie z płyty lub pendrive'a dziala?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Autor:  Bouli_wro [ czwartek 12 kwie 2018, 13:20 ]
Tytuł:  Re: Problem z instalacją windowsa

Gdybym mógł botować z czegokolwiek to już bym dawno przeorał ten bios jeszcze raz a tak to jestem w czarnej d.. zostaje tylko dorwać się do kości biosu przez jakiś programator, szczerze to pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją, że bios się odpala a po nim już nic, zazwyczaj przy uwalonym nie było opcji odpalenia go z pod klawiatury.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Autor:  Gambit80 [ czwartek 12 kwie 2018, 15:08 ]
Tytuł:  Re: Problem z instalacją windowsa

Dziwne to.
Chyba że jakaś sprzętowa awaria np ramy.
Chyba że płyta poprostu się zjarala.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Autor:  Bouli_wro [ czwartek 12 kwie 2018, 20:52 ]
Tytuł:  Re: Problem z instalacją windowsa

Nic się nie zjarało, ramy jak i pozostałe elementy sprawne, mam dwa takie same kompy i przekładałem flaki, to się stało po aktualizacji biosu, system zażądał resetu i po tym resecie się już nie podniósł, poczekamy co właściciela wątku, może wpadnie na coś co ja przeoczyłem ;)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Autor:  zed [ piątek 13 kwie 2018, 08:02 ]
Tytuł:  Re: Problem z instalacją windowsa

Próbowałeś w Biosie ręcznie wskazać napęd bootujący

Autor:  Bouli_wro [ sobota 14 kwie 2018, 12:52 ]
Tytuł:  Re: Problem z instalacją windowsa

Tak i z klawiatury podczas startu też, bo ładuje się lista urządzeń, w biosie dysk widoczny.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Autor:  Gambit80 [ sobota 14 kwie 2018, 12:56 ]
Tytuł:  Re: Problem z instalacją windowsa

Gdyby bios był źle wgrany by się nie włączył komp wcale.
Jeżeli się jednak przy tym biosie upieracie to ja bym wgral go jeszcze raz, jeżeli dalej nic, wgral bym starszą wersję.
A w sumie płyta nie ma zabezpieczenia że w razie w można przywrócić bios, no i w sumie po co grzebać w biosie jak komp sprawnie chodzi?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Autor:  Bouli_wro [ poniedziałek 16 kwie 2018, 13:40 ]
Tytuł:  Re: Problem z instalacją windowsa

Oświeć mnie jak wgrać teraz ten bios?? Co do zabezpieczeń płyty to nie wiem, ale sprawdzę, bios się zaktualizował przez lenovo update z mojej winy bo zaznaczyłem "all update" zamiast tylko sterowniki, nie upieram się że to bios, ale co innego poza fizycznym uszkodzeniem kontrolera mogło się stać?? Przypomnę, że po aktualizacji biosu przez program zostałem poproszony o reset, nie wierzę w takie zbiegi okoliczności, że właśnie w tym momencie coś padło ;)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Autor:  Gambit80 [ piątek 27 kwie 2018, 06:33 ]
Tytuł:  Re: Problem z instalacją windowsa

Chcialem napisac cos madrego ale to chyba nie ma sensu. W biosie sprawdz czy masz opcje przywrocenia poprzedniej wersji, jak rak to uzyj, jak nie to chyba bedzie ciezko. Mysle ze program AIO sie pomylil i sciagnal nie prawidlowa wersje biosu.
Ostatecznie to albo przeflashowanie biosu w serwisie albo nowa plyta

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Autor:  zed [ piątek 27 kwie 2018, 06:46 ]
Tytuł:  Re: Problem z instalacją windowsa

Jeżeli masz dwa takie same kompy zamień kości z biosem, powinny być w podstawkach.

Autor:  Gambit80 [ piątek 27 kwie 2018, 06:50 ]
Tytuł:  Re: Problem z instalacją windowsa

zed pisze:
Jeżeli masz dwa takie same kompy zamień kości z biosem, powinny być w podstawkach.
A co to da? Nadal bedzie mial jeden komp sprawny a drugi nie.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Autor:  toretto1995 [ poniedziałek 30 kwie 2018, 12:26 ]
Tytuł:  Re: Problem z instalacją windowsa

U mnie udało się zainstalować linuxa bez problemowo na wszystkich kompach więc to chyba jakiś problem z windowsem.

Autor:  Bouli_wro [ poniedziałek 30 kwie 2018, 15:20 ]
Tytuł:  Re: Problem z instalacją windowsa

Linux z tego co pamiętam nie używa w takim stopniu jak winda biosa, co do mojego problemu doczytałem, że jest opcja recowery za pomocą zworek, zbadam i dam znać ;)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Strona 2 z 2 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/