Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 25 kwie 2018, 01:31


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 17 mar 2018, 13:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8101
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Witajcie,
dostałem telefon od znajomego, mówiąc brzydko i brutalnie jest to jakaś chińska kopia iphone'a przypominająca 6s

Teoretycznie jest tam android z jakąś nakładką iphona.
Parametry samego telefonu nie są tragiczne, ale (chyba) przez ta dodatkową nakładkę nie wyrabia..
Co ciekawe, pamięci w teorii ma dużo, ale nie użytecznej (?) można się zalogować do sklepu play ale nic sie zainstaluję, bo nie ma już miejsca i nie bardzo jest co usunąć.

Pytanie jest takie, gdzie można znaleźć soft, lub jak wgrać jakiś niededykowany do danego telefonu? O ile jest.

Już dawno nie bawiłem się z androidem, stąd pytanie co z tym można zrobić.

Bo chociaż będzie jakoś działający telefon pod andka, głównie do aplikacji, których na ogryzku nie ma.

Jeśli sa istotne jakieś informacje dotyczące softu i samego telefonu, to chętnie odpiszę i prześlę zdj jak będzie trzeba.

Coś takiego https://everymac.com/systems/apple/ipho ... specs.html

_________________
Mój kanał na YT


Ostatnio zmieniony sobota 17 mar 2018, 13:25 przez Adrián, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 mar 2018, 13:23 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1174
Lokalizacja: Cieszyn
Czyżby Goophone? Ta pamięć i parametry to fake. Pewnie realnie ma maks. 1GB RAM i 8GB ROM, a w systemie pokazuje jakieś cuda na kiju :-)
Nie licz że znajdziesz do czegoś takiego jakikolwiek soft.
Dziwię się ludziom co kupują takie badziewie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 mar 2018, 13:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8101
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
https://www.youtube.com/watch?v=YfqNtVH3uOI

Takie coś.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 mar 2018, 16:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1695
Lokalizacja: Schwerin
Trochę to dziwne.
W sieci jest multum informacji o tym telefonie.
Odkręć te dwie śrubki i wymień kartę SD.
Potem uruchom cpuz i zrób walidację. Będziesz wiedział jakie ma prawdziwe parametry.
skazi pisze:
Dziwię się ludziom co kupują takie badziewie.

A co tu się dziwić nie wszystkich stać na taki telefon więc w ten sposób próbują zwiększyć swój prestiż.
Jakby ajfon w polsce kosztował 1/2 najniższej pensji (jak w stanach) to procent kupujących podróby sporo by zmalał.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 mar 2018, 20:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8101
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jutro go rozkręcę i zobaczę co dam radę z tym zrobić.

Odnośnie zakupu przez znajomego, był przekonany, że kupuje oryginał z ebay, zdj było oryginału. Na szczescie przez PP i dostał pełen zwrot pieniędzy za niezgodność przedmiotu z zamówieniem.
Więc ten temat można zamknąć.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 mar 2018, 09:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1695
Lokalizacja: Schwerin
Jakoś nie wierzę, że kolega zrobił interes życia i kupił ajfona za 150 dolców nie wiedząc że to podróba:)
Raczej wiedział co kupuje ale okazało się, że ma tylko wygląd a parametry sporo odbiegają od oryginału i wykorzystał to. Ma teraz telefon i kasę. Bardzo uczciwe:(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 mar 2018, 13:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8101
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
No niestety tak było.
Nie mam powodu by mu nie wierzyć, bo ma dużo urządzeń apple i biedny też nie jest.
A, że jest trochę łatwowierny, to swoją drogą.

Ale to nie istotne, bo nie jest o tym temat.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 mar 2018, 08:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 438
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Tutaj jakieś info znajdziesz z romami do tego wynalazku: https://www.china-devices.com/forum/index.php?threads/hardware-mt6582-model-ml7k2ch-a.20336/

I jeszcze stronka z romami do wszystkich wynalazków: http://www.needrom.com


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 mar 2018, 10:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8101
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Dzięki, jak będzie pasował, to myślę, że resztę ogarnę.
Można zamknąć.
Pozdrawiam.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 mar 2018, 12:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 438
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Poczytaj dokładnie bo ja tylko tak z doskoku to wyszukałem. Jeśli mogę być szczery to korzystanie z tego urządzenia będzie przysparzać więcej nerwów niż przyjemności.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 mar 2018, 12:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8101
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Wiem, zdaje sobie sprawę, dlatego bardziej mnie interesuje sama kwestia "powrotu" do andka i zobaczę co z tego wyjdzie.
Nie oczekuję cudów, "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby" ;-)

Już coś wyszukałem w między czasie i też nie wiem czy będzie pasować, ale nic w zasadzie nie tracę.

Jeśli nie będzie się nadawał do tak prostych czynności jakie mam dla niego, to chętnie mniejsze pociechy się znajda, które się nim zaopiekują w rodzinie :-)

Ale na tym co jest, nawet dla nich się nie nadaje, bo takie było pierwotne założenie przyjęcie tego telefonu. Więc nawet im nie wręczę, bo szybciej rzucą nim o ziemię niż ja heh
Bo uważałem to za zbędne, dla mnie bo mam oryginalny.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 mar 2018, 13:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1695
Lokalizacja: Schwerin
Adrián pisze:
interesuje sama kwestia "powrotu" do andka

Adrian coś tu nie gra.
Masz ten telefon w łapie?
Bo z tego wynika, że go nawet nie miałeś.
Ten telefon nie ma ios-a a tylko androida. Żadna podróba nie ma ios-a właśnie po tym poznać te telefony.
Wystarczy zmienić lanchera i po kłopocie. Mnóstwo lancherów masz w sklepie i nie trzeba nic flaschować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 mar 2018, 13:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 438
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
maxiiii pisze:
Ten telefon nie ma ios-a a tylko androida. Żadna podróba nie ma ios-a właśnie po tym poznać te telefony.
Wystarczy zmienić lanchera i po kłopocie. Mnóstwo lancherów masz w sklepie i nie trzeba nic flaschować.

Ten telefon ma andka z nakładką do bólu przypominającą ios. Optymalizacja nakładki zapewne jest żadna dlatego go tak zamula. Obstawiam, że zmiana launchera nic nie zmieni.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 mar 2018, 09:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3128
Lokalizacja: Olsztyn
Adrián, poszukaj tutaj https://forum.xda-developers.com/, może uda Ci się namierzyć soft który jest zoptymalizowany. Ja tak przyspieszyłem stary tablet samsunga wymieniając soft na optymalizowany. Może i do Twojego wynalazku będzie ;-)

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.