Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 19 paź 2018, 10:39


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 12 wrz 2017, 21:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3400
Lokalizacja: Strefa G
Cześć, jakiś czas temu zakupiłem GoPro 5 ale dopiero teraz miałem czas żeby ją przetestować. I mam taki problem, że obraz mi się zacina z tej kamerki. Dla przykładu fragment z filmu nagrany w rozdzielczości 4k 30k/s odtwarza się płynnie a film nagrany w 1080p 120k/s zacina się, klatkuje.
Karty mam dwie:
-SanDisk Ultra 32GB class 10 A1 HC1
-SanDisk Extreme 32GB class10 (niby polecana)

Na obu kartach występuje ten sam efekt. Po przesłaniu zacinającego się fragmentu na YouTube, odtwarza się on płynnie...

Dodam, że film odtwarzam na laptopie z procesorem i5-6300HQ, 4GB ramu, karta graficzna Intel HD Graphics 530 1GB, dysk ssd.

Film kopiuję z karty i odtwarzam go z dysku ssd.

W czym jest problem ?

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 wrz 2017, 21:18 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 295
Lokalizacja: Biała Podlasla
Czym odtwarzasz? Próbowałeś najnowszego vlc?
Windows 10 oczywiście?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 wrz 2017, 21:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3400
Lokalizacja: Strefa G
Windows 7, ten zacinający się film próbowałem oglądać ściągniętym 7 dni temu VLC, dodatkowo próbowałem Windows Media Player. Po przeciągnięciu filmu na ikonkę Google Chrome, film odtwarza się w przeglądarce i nie zacina się.
Nie czaję tego :shock:

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 wrz 2017, 22:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 02 kwie 2014, 12:03
Posty: 277
Lokalizacja: Starachowice
Damian coś mi sie wydaje ze kompek Ci nie wyrabia,sprobuj na szybszym , 4K to już sa wymagania niestety czy 120kl przy FHD,
zapodaj jakies i7 z duzą pamięcią i dobrą kartą

_________________
Pozdrawiam Darek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 wrz 2017, 09:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8689
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Wrzuć fragment nagrania z 120kl/s na serwer, to będzie można sprawdzić na swoim komputerze.
Pewnie jak kolega wyżej, komp za słaby.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 wrz 2017, 10:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 sie 2016, 11:52
Posty: 66
Lokalizacja: England/Poland
Wrzuć suróweczkę - mam i7, 32GB RAM i 1080Ti to w mig Ci ocenię.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 wrz 2017, 11:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3233
Lokalizacja: Olsztyn
Zainstaluj sobie program Media Player Classic Home Cinema w świeżej wersji, podczas instalacji wrzuca do systemu kodeki które przeważnie lepiej działają niż z innych paczek. Ja sobie instalacją tego softu poradziłem z tnącym się podglądem w Premiere.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 14:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3400
Lokalizacja: Strefa G
Odpaliłem parę filmików na komputerze stacjonarnym brata. Okazuje się, że to mój laptop nie nadaje się do oglądania/obróbki filmów z GoPro ;)

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 16:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3233
Lokalizacja: Olsztyn
toretto1995 pisze:
Okazuje się, że to mój laptop nie nadaje się do oglądania/obróbki filmów z GoPro ;)

Zacznij pracować na plikach proxy to i na słabym kompie ogarniesz ;-) http://kamerypov.pl/topic/661-proxy-editing-czyli-spos%C3%B3b-na-s%C5%82aby-sprz%C4%99t/

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 wrz 2017, 07:37 
Offline

Rejestracja: piątek 27 mar 2015, 11:37
Posty: 211
Po co Ci 120kl/s ? Nagrywaj 50p i nie będziesz miał problemu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 wrz 2017, 09:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3400
Lokalizacja: Strefa G
zed pisze:
Po co Ci 120kl/s ? Nagrywaj 50p i nie będziesz miał problemu.



No do slowmotion, np. https://www.youtube.com/watch?v=8BIEBn-Uu6I

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 lis 2017, 15:02 
Offline

Rejestracja: piątek 27 mar 2015, 11:37
Posty: 211
Przecież on wysyła to na youtuba, nie pisze nic o slowmotion.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 lis 2017, 15:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3400
Lokalizacja: Strefa G
Nie rozumiem Cię, możesz jeszcze raz, jaśniej ?

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.