Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 24 wrz 2018, 19:01


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 08:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
pma_ pisze:
Raczej BG to nie jest polska dystrybucja.

I myślisz że chce się im ładować osobny soft do tych sprzedawanych z BG a osobny do tych sprowadzanych do oficjalnej dystrybucji w Polsce? :roll:

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 09:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3865
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
oczywiście, że nie. ale autor mówił o polskiej dystrybucji.
Z drugiej strony czasem w opisach pojawia się informacja o global rom, więc być może jednak są wersje tylko na rynek chiński.

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 09:23 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 maja 2016, 23:30
Posty: 42
Lokalizacja: Polska
Jeśli nakładka już była tlumaczona na PL nie translatorem, to zazwyczaj już ten język jest.
Co do wersji globalnych, Europejskich to chodzi o moduł LTE, obslugę sklepu z aplikacjami Google Play, nie wszędzie ten standard LTE jest jednakowy, ze sklepem tam sprawa bardziej złożona bo w niektórych krajach sklep jest blokowany.
Duże brandy mają tlumaczenia nakładek dobrze zrobione tak jak wspomniałam Xiaomi, Huawei, ZTE. Znam temat bo hadłowalismy telefonami hurtowo.
Cytuj:
I myślisz że chce się im ładować osobny soft do tych sprzedawanych z BG a osobny do tych sprowadzanych do oficjalnej dystrybucji w Polsce?

Dokładnie tak jak mówi Verid, jeśli już jest orpogramowanie przetłumaczono na Polski nie translatorem nikt go nie usuwa bo po co.


Ostatnio zmieniony poniedziałek 14 maja 2018, 09:27 przez Lady-Drone, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 09:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
pma_ pisze:
oczywiście, że nie. ale autor mówił o polskiej dystrybucji.

W kontekście że skoro fon oficjalnie jest przewidziany do dystrybucji na Polskę to stosownym tłumaczeniem dysponuje. :roll:
a skoro wg ciebie "oczywiście nie" zatem logiczne chyba że między fonem z BG a fonem z Pl różnicy pod tym względem nie będzie?

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 11:07 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1288
Lokalizacja: Cieszyn
Verid pisze:
pma_ pisze:
Raczej BG to nie jest polska dystrybucja.

I myślisz że chce się im ładować osobny soft do tych sprzedawanych z BG a osobny do tych sprowadzanych do oficjalnej dystrybucji w Polsce? :roll:

Przypominam że Mi5 i Mi6 też były (Mi6 ciągle jest) oficjalnie sprzedawane w Polsce, ale nie oznacza to że kupując te telefony w Chinach miało się pewność że jest tam oficjalny global ROM. Taki joybuy sprzedawał te telefony z czystym chińskim softem, a BG czy GB też sprzedawały te telefony z chińskiej dystrybucji tylko że z wgranym syfmiui (chiński soft z dogranymi jezykami).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 11:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
skazi pisze:
Przypominam że Mi5 i Mi6 też były (Mi6 ciągle jest) oficjalnie sprzedawane w Polsce, ale nie oznacza to że kupując te telefony w Chinach miało się pewność że jest tam oficjalny global ROM

Verid pisze:
I myślisz że chce się im ładować osobny soft

pma_ pisze:
oczywiście, że nie.

To oczywiście nie czy oczywiście być może...? :roll:

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 12:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3865
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
dziwne, że im się chce pakować osobny soft ale widocznie mają jakiś powód.

EDIT: w sumie BG ma długą historię sprzedawania rzeczny, które działają tylko po chińsku, była jakaś kamera samochodowa xiaomi, którą dawało się zarejestrować tylko z majla w chińskiej domenie i oczywiście firware i apk była tylko po chińsku.

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 12:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
pma_ pisze:
dziwne, że im się chce pakować osobny soft ale widocznie mają jakiś powód

Bardziej podejrzewam leżaki magazynowe do których im się nie chce pakować nowego softu powstałego już po podjęciu decyzji o wejściu na rynek polski.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 12:47 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 maja 2016, 23:30
Posty: 42
Lokalizacja: Polska
Ty chyba myłisz 2 rózne rzeczy Android jako system operacyjny i nakładkę na Android MIUI w przypadku Xiaomi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 13:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3865
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Z naszego punktu widzenia ważny jest język, wersja androida pod nakładką tak naprawdę jest bez znaczenia tak długo jak jest w miarę aktualna.

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 15:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 maja 2016, 23:30
Posty: 42
Lokalizacja: Polska
Xiaomi produkuje również telefony z gołym androidem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 15:46 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1288
Lokalizacja: Cieszyn
Lady-Drone pisze:
Xiaomi produkuje również telefony z gołym androidem.

Cały jeden model :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 16 maja 2018, 07:54 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 14 maja 2018, 22:54
Posty: 1
Lokalizacja: Lwówek
Ja jak kupiłem telefon to niestety menu PL nie miałem, więc żałuję bo jakoś po angielsku mi nie leży.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 16 maja 2018, 07:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4248
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Było się uczyć języka :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.