Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 15 lis 2019, 01:47


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 145 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: piątek 15 lut 2013, 08:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 06 wrz 2011, 20:53
Posty: 51
Lokalizacja: Poznań
Tak, na FR4 1.6mm.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 19 lut 2013, 22:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 16 maja 2010, 20:20
Posty: 372
Lokalizacja: Kutno
Cytuj:
Uuuuu szkoda że nie zrobiłeś na 433... ale jakby co na detektora się piszę

O ile pamiętam to coś co się nadaje na 433 już kupiłeś , z detektorem.Na 5,8 GHz się nie nadaje ale na 430 jak najbardziej.
Musicie pamiętać że mierniki SWR oparte na sprzęgaczu kierunkowym wymagają sporej mocy , i są wąskopasmowe .
Są inne rozwiązania , bardziej pasujące do naszych potrzeb.Poczytajcie tutaj.
pierwszy miernik
Na podobnej zasadzie działa ten miernik.
Podobny miernik wzbogacony o pomiar mocy opisano tutaj .
Jeszcze opisy wykonania prostych mostków pasujących do tych mierników .Niestety po rosyjsku.
Bez problemu jednym miernikiem da się obskoczyć 432 ,1.2 ,2.4 i 5.8

_________________
Kazimierz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 19 lut 2013, 23:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16404
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
kostek pisze:
O ile pamiętam to coś co się nadaje na 433 już kupiłeś
O ile pamiętam to kupiłeś identyczny :-) ale we mnie nadal śmiałości brak aby Cię przekonać do "wyszykowania" tego sprzętu, na podobieństwo tego co zapewne zrobiłeś ze swoim ;-)
Może kiedyś będę miał jakiś sensowny argument którym Cię przekonam, abstrahując od argumentów w płynie na zlocie 8-)

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 20 lut 2013, 11:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 16 maja 2010, 20:20
Posty: 372
Lokalizacja: Kutno
Dokładnie tak , zawierzyłem opisowi na allegro .Liczyłem ze jest tam mostek oporowy , bo sprzęgacze kierunkowe nie pokrywają
takiego zakresu.Wcześniej już wiedziałem że facet wali błędy w opisach , celowo a może z braku wiedzy.Nie wiem czy dobrze
człowieka kojarzę , ale jeżeli to jest ten o którym myślę to zna się na mikrofalach więc zostaje pierwsza opcja.
Moje graty gdzieś leżą , nic z nimi nie robiłem bo do 3GHz mam czym mierzyć .Potrzebny byłby mi pomiar na 5,8 i może coś podobnego do
pokazanych wcześniej mierników popełnię.
Pewnie razem z pomiarem mocy bo w moim Racalu padła część mikroprocesorowa , w HP spaliłem sąde i został mi tylko analizator widma.

_________________
Kazimierz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 27 lut 2013, 10:50 
Offline

Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 21:19
Posty: 1058
Lokalizacja: Toruń
Panowie, nie leży u kogoś może jedna dioda typu tych HSMS, czy BAT15 czy podobna i mógłby odsprzedać? Wszędzie są po ileś szt. i przesyłka np. kurierem. Dla jednej diody średnio opłacalne. Z aukcji będzie z kolei za miesiąc.

_________________
Modelarstwo lotnicze Toruń


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 01 mar 2013, 09:55 
Offline

Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 21:19
Posty: 1058
Lokalizacja: Toruń
michal82 pisze:
Mam nadzieję że płytki dotrą za 15 dni a w płytkarni nie doczepią się do parametrów projektu.

Coś może w temacie?

_________________
Modelarstwo lotnicze Toruń


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 01 mar 2013, 20:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 06 wrz 2011, 20:53
Posty: 51
Lokalizacja: Poznań
Płytki są w drodze jak dotrą na pewno dam znać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 08 mar 2013, 20:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 06 wrz 2011, 20:53
Posty: 51
Lokalizacja: Poznań
Oto kilka fotek płytek
Obrazek

Obrazek


Obrazek

Muszę jeszcze kupić terminację 50om i diodę HSMS-286C


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 08 mar 2013, 20:46 
Offline

Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 21:19
Posty: 1058
Lokalizacja: Toruń
To jest to, co tygryski lubią najbardziej ;) :D

_________________
Modelarstwo lotnicze Toruń


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 08 mar 2013, 21:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 24 cze 2011, 13:22
Posty: 1531
Lokalizacja: PL/ okolice W-Wy
Michal82, jakbyśmy zanabyli to: http://allegro.pl/sztuczne-obciazenie-5 ... 87075.html to ja bym przytulił 2szt., a reszta byłaby dla innych zainteresowanych.

To, co - Mam kupić i Ci dosłać te 8 szt. czy odwrotnie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 08 mar 2013, 21:23 
Offline

Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 21:19
Posty: 1058
Lokalizacja: Toruń
Jedrus, a znasz parametry tych obciążeń, bo w opisie aukcji nie widzę...

_________________
Modelarstwo lotnicze Toruń


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 08 mar 2013, 22:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 06 wrz 2011, 20:53
Posty: 51
Lokalizacja: Poznań
To sztuczne obciążenie tanio wychodzi, ciekawe co jest na nim wygrawerowane może się po tym dojdzie do jakiego pasma ono pracuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 08 mar 2013, 22:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16404
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Michał, a gdzie sprzęgacz 433 ?

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 08 mar 2013, 22:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 24 cze 2011, 13:22
Posty: 1531
Lokalizacja: PL/ okolice W-Wy
Rurek pisze:
Michał, a gdzie sprzęgacz 433 ?
Nie ma, nie było i nie będzie :-o


To co - bierzemy te wojskowe dynksy czy nie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 08 mar 2013, 22:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 06 wrz 2011, 20:53
Posty: 51
Lokalizacja: Poznań
Następnym razem będzie.
Mi wojskowe by pasowały do 1.3GHz, ale dla 5.8GHz trzeba by mieć ich dokumentację.
Napisze do kolesia z allegro by sprawdził co jest tam napisane na nich.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 145 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.