Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 25 mar 2017, 05:01


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa 06 lut 2013, 23:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 16:24
Posty: 1333
Lokalizacja: Bydgoszcz/Limerick
to jest dokladnie ten sam który mam na E4000 :roll:

_________________
i tak skonczysz ... na kanapie z browkiem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 06 lut 2013, 23:51 
Offline

Rejestracja: sobota 18 cze 2011, 11:56
Posty: 385
Lokalizacja: Kaszëbë
Zakupiłem tydzień temu NOTonlyTV w Komputroniku i jest na FC0013. Pierwsze wrażenie jest takie, że antena to podstawa ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 06 lut 2013, 23:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16022
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
waszka pisze:
lukisek pisze:

Moze ktoś sie skusi i kupi EZCAP-a na E4000 i potestuje . Ja juz 3 dongla nie wciągne ;-) :roll:


...ten przetestuje http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 767wt_1397 ...ale jeszcze na niego czekam.

.

Uuu przepłacony :-)
http://www.ebay.com/itm/New-Cinergy-Ter ... 484f7df2d8

woyu pisze:
NOTonlyTV w Komputroniku i jest na FC0013.
Czyli NOtv są w dwóch wydaniach? 12 i 13 :shock:

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 07 lut 2013, 00:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 12 maja 2012, 23:28
Posty: 1124
Lokalizacja: z krainy wiatrow
Rurek pisze:


...no ale w krainie wiatrow link ktory pokazujesz jest cenzurowany...

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 07 lut 2013, 00:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16022
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Waszka :shock: :shock: :shock: Co to k#$#$na jest? Ale numer.... to za co ta blokada?

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 07 lut 2013, 00:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 12 maja 2012, 23:28
Posty: 1124
Lokalizacja: z krainy wiatrow
Rurek pisze:
Waszka :shock: :shock: :shock: Co to k#$#$na jest? Ale numer.... to za co ta blokada?


...norma...juz sie przyzwyczailem, a na polskim allegro to juz wogole jest tyle towarow co nie mozna tu nawet zobaczyc...restrykcje towarow na ten kraj a ze dzisiaj robia to automaty to tak to wyglada wolnosc na internecie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 07 lut 2013, 08:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1645
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Pójdź przez proxy jakieś

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 07 lut 2013, 10:43 
Offline

Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 21:19
Posty: 847
Lokalizacja: Toruń
Proxy im pewnie w pierwszej kolejności poblokowali.... :/

Rurek pisze:
woyu pisze:
NOTonlyTV w Komputroniku i jest na FC0013.
Czyli NOtv są w dwóch wydaniach? 12 i 13 :shock:

No na to wygląda...
Panowie woyu i pma_ (a głupio i podchwytliwie zapytam), skąd wiecie, że Wasze są na FC0013? Mój jest na FC0012.

Szukając w interencie wiadomości o nim w zdecydowanej większości opisywany był jako FC0012, a w kilku miejscach znalazłem jako E4000. FC0013 nie widziałem chyba.

_________________
Modelarstwo lotnicze Toruń


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 07 lut 2013, 11:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 12 maja 2012, 23:28
Posty: 1124
Lokalizacja: z krainy wiatrow
lukisek pisze:
Moze ktoś sie skusi i kupi EZCAP-a na E4000 i potestuje . Ja juz 3 dongla nie wciągne ;-) :roll:


...pokaz ktory to, to zamowie jeszcze jeden i przetestuje...(EZCAP EzTV-668 znajduje tylko na FC0013)

.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 21 lut 2013, 19:03 
Offline

Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 21:19
Posty: 847
Lokalizacja: Toruń
No nie wiem co źle robię.... :-(
Dzisiaj przyjechał taki jak lukiska ten pierwszy http://www.ebay.com/itm/EZCAP-eztv645-RTL2832U-FC0013-USB-DVB-T-Digital-TV-Dongle-for-WIN7-LINUX-SDR-/390480574358?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5aea74b796, zainstalowałem i lipa... Mam to samo co na poprzednim donglu (pokazywałem tutaj fotkę wcześniej) czyli odpalając PMRkę czy też pilota od szlabanu z pracy mam sieczkę pików na szrokości jakiś 4-5MHz z anteną od DVBT czy też kawałkiem drutu w środku. Oczywiście jak na poprzednim stacje FM czy też fonię od stacji TV odbieram OK. Jedynie gdy do wejścia nie podłączę żadnej anteny i dobieram na pustym gnieździe, to mam jeden pik tam gdzie trzeba. Sprawdzałem na dwóch różnych komputerach i na dwóch różnych systemach operacyjnych.

_________________
Modelarstwo lotnicze Toruń


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 03 mar 2014, 10:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 27 sty 2011, 08:20
Posty: 1529
Lokalizacja: Kielce
Wczoraj w końcu mialem resztę dnia na zabawe w skaner i udało się.
Test dla aparaturki 35Mhz



Fajnie jest sobie ćwiczyć łapiąc stacje FM, ciężej łapać CB, ale jak by nie było, z dobrą antenką i laptopem można z tego robić tropiciela zaginionych modeli, które mają na pokładzie coś nadającego w paśmie widzianym przez tuner.
Testy będą trwały...

_________________
^ sens tylko w postępie ^


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 03 mar 2014, 11:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 gru 2010, 21:48
Posty: 1510
Lokalizacja: Warszawa
loop, to jak to zinterpretować (też 35MHz):
Obrazek
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=14490

_________________
Twin Star II, Markac's OSD
❄ ☃ ❄


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 03 mar 2014, 12:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 27 sty 2011, 08:20
Posty: 1529
Lokalizacja: Kielce
@markac, to wygląda na wielokrotne odbicie fali w bardzo sprzyjających temu warunkach.
Głowy nie dam sobie uciąć, ale gdybym miał taki przypadek w działaniu w pomieszczeniu, to zabrałbym sprzęt w szczere pole test i w las też. Jeśli w polu i lesie peaki znikną i będzie tylko jeden, to już dużo odkryłeś :)

Inna sprawa jak w pustym terenie też będzie kilka peaków, wtedy trzeba sie nagłowić, co tu szwankuje, czy moduł, czy odbiornik, mieć coś innego sprawdzonego do porównania. Nietsety nie jest to sprzęt pro pomiarowy.

_________________
^ sens tylko w postępie ^


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 03 mar 2014, 12:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 gru 2010, 21:48
Posty: 1510
Lokalizacja: Warszawa
Pewnie masz rację, bo inna aparatura, chyba na 27MHz miała podobnie w pokoju, ale analizator już oddałem (miałem tylko na wypożyczenie).

_________________
Twin Star II, Markac's OSD
❄ ☃ ❄


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 10 mar 2014, 15:00 
Offline

Rejestracja: niedziela 06 paź 2013, 08:00
Posty: 32
Lokalizacja: Skierniewice
Witam,
Czy taki tunerek da radę?
Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.