Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 21 lis 2017, 00:06


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: piątek 09 maja 2014, 09:58 
Offline

Rejestracja: środa 23 kwie 2014, 09:06
Posty: 95
Lokalizacja: Kraków
Może być, ale kupiłem akurat na E-bay. Dałem ok. 30zł z przesyłką.

Mam na tunerze R820T, który jest lepszy od E4000 (m.in bo nie ma dziur w paśmie i pracuje w zakresie ok. 22-1700MHz).

W linku który podałeś są dość sprzeczne informacje, bo występuje równocześnie E4000 i R820T.

Kupiłem dokładnie ten: http://www.ebay.com/itm/FM-DAB-USB-DVB- ... 0992397772


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 05 sie 2014, 12:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 761
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
Panowie,
A powiedzcie mi jak uzupełnić device hint, bo jak startuje aplikację, to po chwili czekania dostaje komunikat jak poniżej.

Obrazek

Niestety nie da się przed (bo okno jest nieaktywne), ani po zamknięciu messaga wpisać rtl w hint.

Z góry dzięki za pomoc.
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 05 sie 2014, 21:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 761
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
Poradziłem sobie instalując SDR#. Działa cudnie, niemniej mam pewne wątpliwości.
Popatrzcie, w zależności od położenia dekodowanej częstotliwości, na oknie widma, raz jest ona jest widoczna a raz nie.
Obrazek
Obrazek

Generalnei trochę porażka, bo jak tu cokolwiek badać jak raz widać a raz nie. Oczywiście dla różnych przypadków jest różnie, raz z prawej widać, raz z lewej, a czasami zawsze jest ok.

Jakieś logiczne wyjaśnienie ?

Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 06 sie 2014, 07:16 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 lis 2011, 09:08
Posty: 539
Lokalizacja: Leszno
Ja widzę ze masz różne częstotliowści wskazane. Może to jest problemem ?

_________________
Pozdrawiam, Jarek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 08 sie 2014, 14:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2239
Lokalizacja: Jasienica
idąc na fali 8-) a raczej pasmem I ja sobie zafundowałem NotOnlyTv I SDR'a

...działa od strzała...

w domu "podglądne 1080 i 2,4 co tam się dzieje

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 09 sie 2014, 17:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 lis 2010, 22:13
Posty: 220
Lokalizacja: warszawa
2,4?? Aż tak wysoko to nie sięga ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re:
Post: środa 22 kwie 2015, 14:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 wrz 2013, 12:10
Posty: 440
Lokalizacja: pomorskie
adriano pisze:
2,4?? Aż tak wysoko to nie sięga ;)


za dodatkowe $20 sięgnie:
http://www.rtl-sdr.com/tag/2-4-ghz/

Swoją drogą fajnie się anteny na 435MHz porównuje za pomocą sdr (bez przystawek).
Wyszło mi 10dB różnicy w stosunku do 'rubber ducky' na korzyść mojej Vee :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 kwie 2015, 09:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 15 maja 2012, 11:52
Posty: 201
Lokalizacja: Wrocław
Udało mi się uruchomić skaner na telefonie z androidem.
Apka dostępna tutaj: https://github.com/demantz/RFAnalyzer/r ... alyzer.apk
Oprócz apki potrzebny jest jeszcze driver do dongla usb: https://play.google.com/store/apps/deta ... ndro&hl=pl
i kabel OTG, np taki: http://www.komputronik.pl/product/19018 ... nitek.html
Tuner jaki mam: http://www.banggood.com/USB2_0-Digital- ... 84565.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 kwie 2015, 11:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 wrz 2013, 12:10
Posty: 440
Lokalizacja: pomorskie
dzięki!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 sie 2015, 15:25 
Offline

Rejestracja: środa 02 paź 2013, 14:38
Posty: 805
Lokalizacja: Wroc
Moze ktos z Was bedzie mial wiecej wiedzy n/t analizatora/programu do anlizy widma w czestotliwosci 2.4 i 5.8G z wykozystaniem dongli WiFi. Nanecie znalazlem kilka programow, ale niestety wszystkie odnosza sie tlyko do kanalow WiFi gdzie transmitowane sa "parametry sieci" (nazwa Sieci, rodzaj zabezpieczenia, itd). Ktos moze wie o jakichs ktor monaby wykozystac do skanowania spektrum naszych zabawek?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 21 mar 2016, 23:51 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 lut 2016, 20:49
Posty: 46
Lokalizacja: LU
Odrobinę offtopic, ale jako ciekawostka: "niemiecka" wersja Flysky i10 w ostatnim sofcie ma analizator widma. Nie mam teraz fotek ekranu ani wniosków (bo soft dostałem trzy dni temu), ale na pewno potestuję i opiszę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.