Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 27 mar 2017, 07:44


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 20 kwie 2012, 10:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
opis przerobki tunera DVBT na analizator widma pracujacy w zakresie 64 do 1700 MHz !

strona projektu
lista tunerow

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 20 kwie 2012, 10:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 13:22
Posty: 1025
Lokalizacja: Zamość i okolice
No i kto jest miszczem w taniości za super gadzety :mrgreen:

Może jakiś grupowy zakup hardware ? ;-)

_________________
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 20 kwie 2012, 11:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16022
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Cholo to od baaardzo dawna jest miszcz w kombinacjach price/performance :-)
Pomysł na tyle fajny że można używać sprzętu zgodnie z jego pierwotnym przeznaczeniem bez przeróbek :-) czyli oglądasz sobie kolejny odcinek "na wspólnej" a w przerwie reklamowej mierzysz nową antenkę GP na 1,2:-)
Nooo ciekawe...tutaj wpis jednego z testerów że dostępny jeden z donkielków w PL .... no i trooooszkę szpadelkiem przekopując z googlami na oczkach....BINGO!!! za 67zł :-)

Edicao: Cholo, jak jeszcze pomożesz z softem do tego....działający jest TEN SOFT z tym dongielkiem co podałem...trza coś ską/pli/kować :-)

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 24 kwie 2012, 21:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16022
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Pull up Pull up :-) sorry za post pod postem bo coś cisza w tym dość przełomowym temacie...Cholo - pomożesz? Właśnie do mnie dotarł ten tunerek co dałem namiar z alledrogo...co z tym dalej zrobić?

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 24 kwie 2012, 21:02 
Rurek pisze:
Właśnie do mnie dotarł ten tunerek co dałem namiar z alledrogo...co z tym dalej zrobić?

Wciepać do laptopa i obglądać TV :mrgreen:


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 24 kwie 2012, 21:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 27 sty 2011, 08:20
Posty: 1529
Lokalizacja: Kielce
O, miałem ten tuner w łapach :) małe g....no, łatwo zatkać sygnał byle wifi. No to mogę go chyba jeszcze raz mieć w łapach, tylko co z nim dalej zrobić?

_________________
^ sens tylko w postępie ^


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 24 kwie 2012, 21:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 03 mar 2011, 21:07
Posty: 426
Lokalizacja: Warszawa
Moje pytanko do szanownych kolegów, czy trzymaliście* w łapkach prawdziwy analizator ?




*- obsługa/zabawa

_________________
fx 79, T-zagi 1.2, Vega, Ursus, pixh słoń na gumowym łańcuchu
i kilka wynalazków ...
myślę że już starczy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 24 kwie 2012, 21:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16022
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
@Pawlo - Skoro Cholo zapodaje temat to w ciemno w taki temat wchodzę. szczególnie za 70zł w porównaniu do analizatora za kilka/naście/ tysięcy...
Do naszych celów (amatorsko-hobbystyczne lamerskie badanie w.cz.) niech to urządzenie ma tolerancję pomiaru w granicach 20% i wystarczy...

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 24 kwie 2012, 21:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 03 mar 2011, 21:07
Posty: 426
Lokalizacja: Warszawa
W sumie tak, ale ja osobiście nie miał bym co tym mierzyć 8-)

_________________
fx 79, T-zagi 1.2, Vega, Ursus, pixh słoń na gumowym łańcuchu
i kilka wynalazków ...
myślę że już starczy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 24 kwie 2012, 22:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
Rurek pisze:
@Pawlo - Skoro Cholo zapodaje temat to w ciemno w taki temat wchodzę. szczególnie za 70zł w porównaniu do analizatora za kilka/naście/ tysięcy...
Do naszych celów (amatorsko-hobbystyczne lamerskie badanie w.cz.) niech to urządzenie ma tolerancję pomiaru w granicach 20% i wystarczy...


spokojnie, zapodalem temat bo wydaje mi sie ciekawy ale nie analizowalem go dokladnie z powodu braku czasu. jak bede mial czas to wroce do niego bo tuner lypie na mnie z szuflandii ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 24 kwie 2012, 22:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16022
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Cholo, otwórz szerzej te szuflandię bo ciemny lud czeka :-)


Edicao: odpaliłem tego dongla w swojej natywnej funkcjonalności - powiem szczerze - extra! heh za 70zł mam TV cyfrową i obraz żyleta, mam recordera z schedulingiem itepe. Kupa bajerów i funkcji, polecam :-)

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 24 maja 2012, 13:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16022
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Pullap pullap :-) sorry za post pod postem - Cholo - czy już wyłypał Ci z szuflandii twój dinks? No bo wypadałoby na zlocie przetestować urządzenie :-) i jak bóg i partia pozwoli..oraz przejazdem z tragarzami, np Kostek z prawdziwym sprzętem zajedzie...dałoby się porównać i oszacować dokładność i jakość takiego anallizatora...

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 24 maja 2012, 13:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
oki, dzisiaj sprawdze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 25 maja 2012, 07:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
na razie sprawdzilem breloczkami do bramy i alarmu, ze hdsdr dziala z moim tunerem
(haslo: tuner)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 25 maja 2012, 07:33 
Z tym, to znaczy z którym :roll:


Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: kamilborkowski i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.