Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 12 gru 2019, 01:08


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
Post: czwartek 15 sie 2019, 11:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12439
Lokalizacja: Mikoszewo
Bo jak zwykle chrzanisz takie farmazony że nawet jak ci się jakimś cudem zdarzy napisać coś z sensem to ciężko to wyłowić z ogólnego bełkotu. I tak się nieszczęśliwie dla ciebie składa że nie muszę ci niczego udowadniać. Także swoje gorzkie żale w kierunku administracji (tu czy gdzie indziej) zachowaj dla siebie.
Z poważaniem - twój cenzor.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 sie 2019, 12:22 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 1176
Sam chrzanisz farmazony wypisując że nie ma opcji by w prawidłowo zestawionym pakiecie jedna cela miała półtorej wolta gdy reszta ma trzy. Prawie wszystkie jak nie wszystkie z niższych półek pakiety mają tę przypadłość że przy spadku napięcia na ogniwach poniżej pewnej wartości następuje szybki spadek napięcia na jednym z ogniw . Kupił jakiś tańszy zamiennik . Zeszedł z napięciem poniżej pewnego napięcia na ogniwach ogniwach i stało to co się stało . Jeżeli z nowo zakupionymi pakietami zrobi to samo ( nawet z naładowanym na maxa pakietem zejdzie poniżej pewnej wartości na ogniwach ) to będzie miał ponowną powtórkę . Chyba że kupi coś markowego .

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
copter Typhoon Q500 4K
copter FQ 777 -124
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 sie 2019, 12:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12439
Lokalizacja: Mikoszewo
To że ty kupujesz badziew a potem płaczesz przez kilka stron w dziale o zakupach na Ali to nie znaczy że jest to sytuacja prawidłowa. Też kupuję czasem tańsze pakiety i zdarzają się takie z padniętą celą. Reklamacja i po sprawie. Wymienione działają jak powinny. Tylko trzeba chcieć a nie jojczeć o oszuście chińczyku i kombinować jak z gówna bat ukręcić.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 sie 2019, 12:30 
Offline

Rejestracja: sobota 20 lip 2019, 09:46
Posty: 30
Frustracja siega zenitu :lol:

Na tamtym forum fakt, pomogli od razu, bez marudzenia bez obrazania. Nie ppwiem Ci co tu jeszcze robie, bo jesli nie potrafisz czytac ze zrozumieniem to juz nic na to nie poradze.

A jesli chcesz walczyc z przemyslem I cieciem kosztow to droga wolna, powodzenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 sie 2019, 12:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12439
Lokalizacja: Mikoszewo
do-man pisze:
Frustracja siega zenitu

To meliskę sobie zapodaj.
do-man pisze:
Nie ppwiem Ci co tu jeszcze robie

Ale jak będziesz robił jak robisz to długo nie porobisz więc jak z jakiegoś powodu chcesz robić dalej to módl się żebym zrozumiał.
do-man pisze:
A jesli chcesz walczyc z przemyslem

Jeżeli chcesz sobie dawać wciskać złom broniąc sprzedawcy cięciem kosztów a potem jeszcze ryzykować że ci sprzęt za kilka kPLN wywinie orła to droga wolna.
Jak dotąd dochodzenie swoich praw jako kupującego wychodziło mi bez problemu więc powodzenie jak najbardziej jest możliwe.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 sie 2019, 12:55 
Offline

Rejestracja: sobota 20 lip 2019, 09:46
Posty: 30
Ale ubaw :lol: Chocby po to warto bylo tu zostac.

Jesli pakiet po naladowaniu I zbalansowaniu trzyma parametry na kazdej celi to to nie jest badziew. A kolega sobie lepiej doczyta o celach I pakietach bo sieje tu defetyzm. W dodatku reklamowanie dobrych pakietow tylko dlatego ze sie nie stosuje do zalecen producenta lub ma braki w wiedzy I dzieki temu uwalilo sie pakiet - żenada. 8-)

Latajac sprzetem za kilka Kpln nie kupuje sie najtanszego z mozliwych pakietow no-name. Od tego trzeba zaczac.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 sie 2019, 13:05 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 1176
Kupił to co kupił . Jeżeli te dwie nowe sztuki kupił takie same problem może się powtórzyć . Nie wiadomo jakie ta Hexa ma ustawione napięcie ostrzegające o niskim napięciu aku ? W moim kopterze zasilanym aku 3S jest to 10,7V . W Aosenmie CG 035 były dwa alarmy 3,7V/ogniwo i drugi 3,3V/ogniwo . Bayangtoys X21 miał jeden przy 3,7V/ogniwo . Aż dziw że nie rozwalił koptera . Mnie ciekawi jedno . W jaki sposób udało mu się latać czy nawet wylądować kopterem gdy napięcie aku było wręcz krytyczne ? Nie słyszał alarmu o niskim napięciu aku ? Alarm nie zadziałał ? Aku miało ok. 11,2V . Nie powinien alarm zadziałać dużo dużo wcześniej , przy jakichś 14,2V ?

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
copter Typhoon Q500 4K
copter FQ 777 -124
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )


Ostatnio zmieniony czwartek 15 sie 2019, 13:31 przez hornet2, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 sie 2019, 13:26 
Offline

Rejestracja: sobota 20 lip 2019, 09:46
Posty: 30
Dobre pytania. Szczegolnie ze podobna awaryjna sytuacja moze sie zdarzyc zawsze, nawet przy markowych, sprawdzonych pakietach.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 sie 2019, 13:38 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 1176
do-man pisze:
Dobre pytania. Szczegolnie ze podobna awaryjna sytuacja moze sie zdarzyc zawsze, nawet przy markowych, sprawdzonych pakietach.


Jeżeli jest tak jak piszę że ta Hexa ma ustawiony ten alarm na 14,2V to na prawdę trafił mu się jakiś badziewny pakiet ! Bo 3V na jednym z ogniw byłyby w momencie gdy na pozostałych ogniwach byłoby po ok. 3,75V . Czyli dość szybko . W moich aku o których pisałem kiedyś było to 3,6- 3,5V . I teraz pytanie . Jakie napięcie alarmu ma faktycznie ustawione ta Hexa i od jakiego napięcia aku następuje ten szybki spadek napięcia jednej z cel aku ? Może Hexa ma niższy próg napięcia niż próg napięcia przy jakim następuje ten nagły spadek napięcia jednej z cel i stało to co się stało . Alarm mógł nie zadziałać . Tak że lepiej poszukać jakieś pewniejsze aku . Może producent tego aku założył że powinno się je użytkować w przedziale 4,2 - 3,8V/ogniwo ? ;-)

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
copter Typhoon Q500 4K
copter FQ 777 -124
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 sie 2019, 08:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12439
Lokalizacja: Mikoszewo
do-man pisze:
A kolega sobie lepiej doczyta o celach I pakietach

Świetny pomysł. Kolega weźmie sobie teraz tydzień wakacji i doczyta dlaczego sytuacja "że jedna z celi ma 1,58V a inne mają około 3,20V" nie jest sytuacją prawidłową, nawet dla budżetowego pakietu. W razie kłopotów z czytaniem ze zrozumieniem okres wakacyjny może ulec wydłużeniu.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Krzysiek_gdansk i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.