Witam. Jestem początkującym (o ile można tak mnie nazwać) modelarzem. Z racji, iż planuję zbudować swojego pierwszego drona mam do Was kilka pytań.
Dron będzie oparty na ramie reptile x500. Dobrałem do tego wszelkie podzespoły, jednakże mam pewne wątpliwości.
W zestawie zakupiłem 4 silniki EMAX 2213 935kV wraz z ESC Simonk 30A. Link do zestawu podaję tutaj:
https://pl.aliexpress.com/item/Emax-MT2 ... 5c0frYNDRkWśród wielu innych podzespołów do drona zamówiłem również baterię/akumulator pojemności 6000mAh 4S.
Z czasem oczekując na paczki, natknąłem się na pewną informację, iż zawarte w zestawie ESC Simonk 30A tak naprawdę nie pracują na baterii Li-po 2-4S (jak widnieje na samych ESC), tylko od 2-3S. Czy to prawda? Miał ktoś z Was zestawienie ESC Simonk 30A wraz z baterią 4S? Co radzicie w takiej sytuacji?
Również jestem ciekaw dlaczego producent silników E-max MT2213 do baterii 3S proponuje zawarte również w powyższym zestawie śmigła 1045 a do baterii 4S 8045. Jaka jest różnica i dlaczego?
Będę bardzo wdzięczny za udzielenie wszelkich informacji za które bardzo dziękuję. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie, cześć. :D