Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 18 wrz 2018, 15:15


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 16:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 sty 2018, 20:41
Posty: 28
Lokalizacja: Siechnice okolice Wrocławia
walczę z wgraniem er9x do TH9X
eep wywala komunikat


avrdude.exe: error: programm enable: target doesn't answer. 1
avrdude.exe: initialization failed, rc=-1
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.


avrdude.exe done. Thank you.


Już próbowałem dwóch programatorów. I nic.
W mkAVRCalculator widzę że mam ATmega 128 czyli kabelki prawidłowe i programator też coś działa a wgrać nie mogę.
Może jest ktoś z okolic Wrocka mógłbym podjechać z apką.

Teraz już nawet się nie chce uruchomić nadajnik, piknie i nic się nie wyświetla.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 16:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 sie 2012, 13:24
Posty: 126
Lokalizacja: Warszawa
spróbuj na mniejszej prędkości wgrać.
Mozesz tez wgrac wsad mkAVRCalculator

_________________
MTD, Eleres, AP Pitlab


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 16:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1862
Programem kazamma zobacz czy masz połączenie z procesorem. A jak masz to zaprogramuj nim.:)
Jak nie masz to sprawdź kabelki lub zmień windowsa:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 16:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 sty 2018, 20:41
Posty: 28
Lokalizacja: Siechnice okolice Wrocławia
maxiiii pisze:
Programem kazamma zobacz czy masz połączenie z procesorem. A jak masz to zaprogramuj nim.:)
Jak nie masz to sprawdź kabelki lub zmień windowsa:)



jak ten program się dokładnie nazywa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 17:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6491
Lokalizacja: Polska
Rafcio504 pisze:
walczę z wgraniem er9x do TH9X

Przelacz przelacznik thro.cut w pozycje up.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 18:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1862
http://khazama.com/project/programmer/K ... rammer.rar


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 20:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 sty 2018, 20:41
Posty: 28
Lokalizacja: Siechnice okolice Wrocławia
pawelsky pisze:
Rafcio504 pisze:
walczę z wgraniem er9x do TH9X

Przelacz przelacznik thro.cut w pozycje up.


Po przełączeniu udało się wgrać w mkAVR.

Ale i tak coś nie działa. Apka się nie odpala. Po włożeniu baterii i włączeniu tylko pisknie (najprawdopodobniej link) i nic się nie dzieje. Wyświetlacz martwy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 21:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6491
Lokalizacja: Polska
Rafcio504 pisze:
Ale i tak coś nie działa. Apka się nie odpala.

Moze wgrywasz niewlasciwa wersje (np. pod innego procka)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 21:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 sty 2018, 20:41
Posty: 28
Lokalizacja: Siechnice okolice Wrocławia
pawelsky pisze:
Rafcio504 pisze:
Ale i tak coś nie działa. Apka się nie odpala.

Moze wgrywasz niewlasciwa wersje (np. pod innego procka)



Według mkAVR mam atmega 128 a dokładnie po opisie na procku mam klon 100%zgodny


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 21:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6491
Lokalizacja: Polska
Rafcio504 pisze:
Według mkAVR mam atmega 128 a dokładnie po opisie na procku mam klon 100%zgodny

Pytanie jaki soft wgrywasz...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 21:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 sty 2018, 20:41
Posty: 28
Lokalizacja: Siechnice okolice Wrocławia
pawelsky pisze:
Rafcio504 pisze:
Według mkAVR mam atmega 128 a dokładnie po opisie na procku mam klon 100%zgodny

Pytanie jaki soft wgrywasz...


Próbowałem er9x standard i er9x 128


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 21:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6491
Lokalizacja: Polska
Rafcio504 pisze:
Próbowałem er9x standard i er9x 128

Pokaz logi z flashowania wersji 128.

Tak przy okazji pewnie lepiej robic update przez eePe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 21:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 sty 2018, 20:41
Posty: 28
Lokalizacja: Siechnice okolice Wrocławia
pawelsky pisze:
Rafcio504 pisze:
Próbowałem er9x standard i er9x 128

Pokaz logi z flashowania wersji 128.

Tak przy okazji pewnie lepiej robic update przez eePe.


22.png
22.png [ 107.97 KiB | Przeglądany 522 razy ]


to jest po próbie wgrania eepromu niby oryginał pobrany z jakiegoś forum
jak to wgrałem i firmware to jest jakiś postęp wyświetla się switch error co kilka sekund


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 22:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6491
Lokalizacja: Polska
Rafcio504 pisze:
jak to wgrałem i firmware to jest jakiś postęp wyświetla się switch error co kilka sekund

Sprawdz w menu hardwareowym czy nie masz wlaczonej opcji Moda Frsky. Szczegoly sobie wygooglasz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy
Post: wtorek 03 kwie 2018, 22:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 sty 2018, 20:41
Posty: 28
Lokalizacja: Siechnice okolice Wrocławia
Udało się WSZYSTKO DZIAŁA er9x wgrane.
Jak tylko znajdę chwilę czasu to postaram się opisać. EEPE też zadziałał :lol: :lol: :lol:
Dzięki wszystkim za pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.