Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 22 cze 2018, 17:38


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: wtorek 20 lut 2018, 19:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 lis 2014, 01:34
Posty: 55
Lokalizacja: Opolskie
Odłączyłem czerwony kabelek z ESC i niestety NAZE nie startuje... czyli muszę spróbować 5V podpiąć... pytanie tylko po co/czy powinno być podpięte to dodatkowe zasilanie, jak to nazwałeś z 3S. Poniżej wstawiam zdjęcie mojego NAZE z opisem kabelków, proszę o wskazówki gdzie podpiąć +/- 5V oraz co zrobić z tym dodatkowym zasilaniem 3S?

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 lut 2018, 19:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8414
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
No to już wszystko jasne..
Jak to mówią jedno zdjęcia za tysiąc słów.

editt

To nie naze32, ani rev5, ani rev6, tylko jej kopia/klon jak zwał tak zwał, nie pasuje mi tutaj..

Znajdź rozpiskę tej wersji w necie.

To jest rev 5

http://www.personal-drones.net/wp-conte ... 2-1600.jpg

Kolorem się nie sugeruj, a to rev 6

http://www.radioc.co.uk/v/vspfiles/photos/3901-2.jpg

Jak nie znajdziesz do niej schematu podłączenia, to nie będę mógł pomóc.

_________________
Mój kanał na YT


Ostatnio zmieniony wtorek 20 lut 2018, 19:54 przez Adrián, łącznie zmieniany 7 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 lut 2018, 19:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 lis 2014, 01:34
Posty: 55
Lokalizacja: Opolskie
Może głupie pytanie ale gdzie jest to miejsce na 5 silnik? Te kabelki, które już są wpięte były tak od "nowości" i w zasadzie dokładnie nie wiem czemu akurat tak są i w takiej kolejności (chętnie przygarnę łatwy do zrozumienia schemat).

Hmm, jak to rozpoznać? Z opisu który otrzymałem wynikało, że to Naze 32 10DOF

Edit: jakieś wskazówki jak rozpoznać jej nazwę? od góry na płytce nie ma nic konkretnego

Edit

Czy to nie jest przypadkiem taka jak moja NAZE?
http://radio-modele.pl/kontroler-lotu-naze32--nazer-32-10dof-(afro-acro-drone-multi),776,31243.html

Schemat:
http://radio-modele.pl/gfx/big/1433493316.84.jpg


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 lut 2018, 21:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8414
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Sprawdź, czy dwa przewody, które są z pdb z 3s to nie czasem voltage detect, jeśli tak, to bec z esc zasilał naze. Po wyciągnięciu + przestał.

Obok niego masz wpięte esc, czyli motor out

Jeśli wszystko się zgadza, poprowadź z 5V na pdb + i - do + i - z motor out silnik 5 lub 6 bez różnicy i tyle.

Na koniec zaizoluj + z esc, który został wypięty. Najlepiej termokurcz, ewentualnie taśma. Nie obcinaj, bo może Ci się jeszcze kiedyś przydać.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 lut 2018, 01:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 lis 2014, 01:34
Posty: 55
Lokalizacja: Opolskie
Działa. Dzięki za pomoc Adrian! I znowu się sporo nauczyłem :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.