Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

Problem z Naze32 rev6 - pomocy!
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=2&t=43239
Strona 1 z 1

Autor:  Robak923 [ środa 03 sty 2018, 20:18 ]
Tytuł:  Problem z Naze32 rev6 - pomocy!

Witam, mam problem z NAZE32 i nadajnikiem flysky fs-i6x mianowicie cała kalibracja w programie Cleanflight przebiegła pomyślnie-kalibracja drażków, przełączników, regulatorów itd. Jednak w żaden sposób nie mogę uruchomić silników. Model nie reaguje na wychylenia drążka gazu z nadajnika oraz silniki nie załączają się z poziomu Cleanflight. Pomocy ! Mi się już skończyły pomysły :(

Autor:  df2 [ środa 03 sty 2018, 22:15 ]
Tytuł:  Re: Problem z Naze32 rev6 - pomocy!

Jak ARM ustawiłes?
Jak wygląda lista prearm z pierwszej strony konfiguratora?

Nie opisałeś konfiguracji sprzętu oprócz aparatury i fc i nie dałeś zrzutów konfiguracji softu.

Liczysz na wróżkę czy odpłatne porady serwisów?

Autor:  tomaszallprint [ środa 03 sty 2018, 23:43 ]
Tytuł:  Re: Problem z Naze32 rev6 - pomocy!

Robak923 pisze:
silniki nie załączają się z poziomu Cleanflight. Pomocy ! Mi się już skończyły pomysły :(


A pakiet podpiąłeś ? :D

Autor:  azja63 [ wtorek 20 lut 2018, 01:11 ]
Tytuł:  Re: Problem z Naze32 rev6 - pomocy!

Witam. Składam 250-tkę na naze32 i poległem przy konfiguracji. W apce ustawiłem ppm, odbiornik to frsky Tiny 8 kanałów podpięty poprzez port ppm do nazy. Starałem się skalibrować wszystko zgodnie z poradami na forum, jednak pojawił się problem
między innymi z uzbrojeniem silników. Zarówno w baseflight test silników działa idealnie, startują równocześnie, w oknie kalibracji aparatury drążki wychylają się poprawnie, a wykresy pokazują odpowiednie przebiegi. Zauważyłem że w zakładce Mode Selection przełączniki z nadajnika zmieniają położenie żółtego pionowego paska, a zaznaczone tryby lotu podświetlone są na czerwono i nie zmieniają koloru na zielony w czasie przełączania. Zapisuje ustawienia, przechodzę do innej zakładki i po powrocie ustawienia trybów lotu znikają. Proszę was o pomoc bo nie daję już rady.
Taki mam odbiornik.

HTB1iT1OSpXXXXXTXFXXq6xXFXXXM.jpg
HTB1iT1OSpXXXXXTXFXXq6xXFXXXM.jpg [ 73.02 KiB | Przeglądany 496 razy ]


Edytuj posty!

Dziękuję kolegom za ogromne zainteresowanie i bezinteresowną pomoc w uruchomieniu mojego coptera. A wystarczyło podpowiedzieć, że problem z konfiguracją rozwiązuje między innymi zmiana konfiguratora na Cleanflight, nie musiał bym kupować drugiego odbiornika. Pozdrawiam.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/