Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 18 sie 2018, 05:10


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 28 paź 2017, 17:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 22 lis 2016, 21:28
Posty: 35
Lokalizacja: Śląsk


Cześć, właśnie od rana walczę ze składaniem pierwszego zestawu fpv.
Wszystko mam już pięknie podłączone, tylko mam problem z mikrofonem, tzn. jak coś mówię ekran staje się ciemny tak jakby wygasa a za chwilę znów wraca do normy. Dzieje się tak tylko wtedy kiedy mikrofon wysłyszy jaki dźwięk. Sprawdzam podłączenia itp. Wszystko wygląda ok.

Sprzęt jaki używam to Nadajnik, odbiornik Fox (phartom ) 800 mw 1.2 kamerka run cam swift 2 z wbudowanym głośnikiem.

Pomóżcie bo już nie mam pojęcia, w którym kierunku dalej szukać przyczyny...

_________________
Lepiej spróbować i pożałować
niż żałować, że się nie spróbowało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 paź 2017, 20:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
Może popelnie gafe ale po co w ogóle podlaczasz ten mikrofon, ew odlutuj go...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 paź 2017, 20:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 22 lis 2016, 21:28
Posty: 35
Lokalizacja: Śląsk


Dlaczego mam go odlutowac? Chyba przydatna rzecz słyszeć silnik???

_________________
Lepiej spróbować i pożałować
niż żałować, że się nie spróbowało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 paź 2017, 20:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 856
Lokalizacja: Warszawa
Jak to podłączasz, bo coś trudno wyczaić o co chodzi. Mikrofon jest wbudowany w kamerkę? Nie pomyliłeś wejść a/v w nadajniku? Z tego co pamiętam, to kolory kabelków chińczycy czasem potrafią pomylić. Uważaj na bieguny zasilania w fox'ie, bo odwrotne podłączenie załatwia regulator napięcia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 paź 2017, 20:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 22 lis 2016, 21:28
Posty: 35
Lokalizacja: Śląsk


Wydaje mi się, że wszystko jest ok. Jeżeli bym pomylił video z audio to nie miałbym wizji prawda? A wszystko na monitorku ładnie wyświetla. Mikrofon wbudowany w kamerkę. Możliwe, że monitorek ma biały kabel audio a nie ma w środku głośnika? Bo już rozważam każda ewentualność.

_________________
Lepiej spróbować i pożałować
niż żałować, że się nie spróbowało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 paź 2017, 20:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 920
Lokalizacja: Legnica
Jaki monitor? Bo. Kabel może być od przełączania wejścia nie od audio.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 paź 2017, 20:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 22 lis 2016, 21:28
Posty: 35
Lokalizacja: Śląsk


Dokładnie taki https://m.banggood.com/Blue-Sky-5-Inch- ... s=myorders

_________________
Lepiej spróbować i pożałować
niż żałować, że się nie spróbowało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 paź 2017, 20:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 920
Lokalizacja: Legnica
To jest monitor przeznaczony też do kamer cofania. Nie ma audio. Ma 2x video tyle że jedno ma priorytet nad drugim. Widzisz gdzieś w opisie cokolwiek na temat audio? Masz jakąś regulacje głośności? Heh...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 paź 2017, 21:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 22 lis 2016, 21:28
Posty: 35
Lokalizacja: Śląsk


Rzeczywiście... Nie wiem jak mogłem tego nie zauważyć przy kupnie... Pierwsze pytanie czy coś popsułem? A drugie. Odbiór dźwięku jest możliwe tylko poprzez wymianę monitorka?, czy może istnieje inny sposób na przesłanie audio?

_________________
Lepiej spróbować i pożałować
niż żałować, że się nie spróbowało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 paź 2017, 21:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 920
Lokalizacja: Legnica
Podłączyć audio do czegoś innego. Wątpię żebyś go tym zepsuł.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 paź 2017, 21:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 sty 2014, 20:49
Posty: 200
Lokalizacja: Koszalin
Kamillos pisze:
Odbiór dźwięku jest możliwe tylko poprzez wymianę monitorka?, czy może istnieje inny sposób na przesłanie audio?


Jak jest trochę wolnego miejsca w obudowie monitora to kup jakiś miniaturowy wzmacniacz, na przykład taki:

https://www.banggood.com/2x3W-Mini-Digi ... mds=search

Do tego mały głośnik.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 paź 2017, 21:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 22 lis 2016, 21:28
Posty: 35
Lokalizacja: Śląsk


A może przyda się do tego głośnik że starej nawigacji lub telefonu?
Albo taki zestaw? http://www.aphelektra.com/p/pl/191/wzma ... swa-7.html http://www.aphelektra.com/p/pl/2565/mik ... 89ohm.html

_________________
Lepiej spróbować i pożałować
niż żałować, że się nie spróbowało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 paź 2017, 21:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 sty 2014, 20:49
Posty: 200
Lokalizacja: Koszalin
Kamillos pisze:

Nie nada się.

Jak chcesz z wysyłką z Polski, to możesz wziąć na przykład to:

http://allegro.pl/elbrod-modul-wzmacnia ... 74169.html
http://allegro.pl/elbrod-glosnik-mini-m ... 37301.html

Głośnik z nawigacji się nada.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.