Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 19 lut 2018, 01:25

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: wtorek 07 lis 2017, 16:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 19 gru 2016, 16:24
Posty: 86
Lokalizacja: Gdańsk
pawelsky pisze:
przemekgda86 pisze:
Jakieś sugestie?

Pewnie masz masz fixa na mniej niz 5 satelitach (to ze widzisz 6-7 nie oznacza, ze sa one uzyte do fixa). Wyswietl sobie liczbe satelitow na OSD to bedziesz wiedzial.

Licznik jest aktywny, minim nie widzi żadnych satelit.

_________________
Syma X8HW, Syma X13, CX-10,CX-20, eachine H8 mini , MJX Bugs 6


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 lis 2017, 16:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5642
Lokalizacja: Polska
przemekgda86 pisze:
Licznik jest aktywny, minim nie widzi żadnych satelit.

Czyli masz locka na mniej niz 5 satelitow, stad komunikat.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 lis 2017, 16:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 19 gru 2016, 16:24
Posty: 86
Lokalizacja: Gdańsk
Moduł GPS ma sztywne progi zasilania, dostawał 5,2v i to on generował problemy, po wyrównaniu do 5 wszystko od strzała zadziałało :) Dziękuję :)

_________________
Syma X8HW, Syma X13, CX-10,CX-20, eachine H8 mini , MJX Bugs 6


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 lis 2017, 17:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5642
Lokalizacja: Polska
przemekgda86 pisze:
Moduł GPS ma sztywne progi zasilania, dostawał 5,2v i to on generował problemy

Bardzo watpie aby to bylo przyczyna, modul GPS i tak pracuje na nizszym napieciu wiec masz tam po drodze regulator. 0.2V nie powinno mu zrobic roznicy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 lis 2017, 17:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 19 gru 2016, 16:24
Posty: 86
Lokalizacja: Gdańsk
pawelsky pisze:
przemekgda86 pisze:
Moduł GPS ma sztywne progi zasilania, dostawał 5,2v i to on generował problemy

Bardzo watpie aby to bylo przyczyna, modul GPS i tak pracuje na nizszym napieciu wiec masz tam po drodze regulator. 0.2V nie powinno mu zrobic roznicy.
Wedle opisu pracuje pomiędzy 3,3 a 5v, też myślałem że niewielka nadwyżka nie zrobi różnicy, jednak po podłączeniu dodatkowej przetwornicy step down, wszystko działa idealnie.Mozliwe też, że coś gdzieś siało, na tyle mocno że zaklłócało to odbiór danych... W każdym bądź razie, teraz fixa łapie w minutę, na zewnątrz do 40 sekund (zimny start), jest dobrze ;)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

_________________
Syma X8HW, Syma X13, CX-10,CX-20, eachine H8 mini , MJX Bugs 6


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.