Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 22 lip 2018, 00:25


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: czwartek 11 maja 2017, 17:24 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 gru 2015, 14:37
Posty: 5
Cześć,
miałem podobny problem na tym samym zestawie. Przyczyna była prozaiczna - zwarte piny lutownicze od kompasu na płytce GPS. Można sprawdzić omomierzem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 maja 2017, 18:01 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 maja 2017, 08:59
Posty: 11
krisw pisze:
Cześć,
miałem podobny problem na tym samym zestawie. Przyczyna była prozaiczna - zwarte piny lutownicze od kompasu na płytce GPS. Można sprawdzić omomierzem.

Na pewno na płytce od gpsu a nie kompasu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 maja 2017, 18:05 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 202
Ponieważ kompas jest razem z GPS-em.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 maja 2017, 13:28 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 maja 2017, 08:59
Posty: 11
Przylutowałem od nowa kable na płytce od gps'u nadal ten sam problem :evil: za jakieś 3 tygodnie otrzymam nowy gps, wtedy się okaże czy to uwalony kompas czy coś w APM.


dff.jpg
dff.jpg [ 471.15 KiB | Przeglądany 1104 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 maja 2017, 16:46 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 202
A co się stało z oryginalnym kompasem na płytce, że dołożyłeś drugi?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 maja 2017, 12:08 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 maja 2017, 08:59
Posty: 11
Ten kompas jest tam od zakupu, nic nie dokładałem ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 maja 2017, 12:00 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 gru 2015, 14:37
Posty: 5
Widzę, ze lutowałeś przewody na tej dodatkowej płytce? Sprawdzałeś omomierzem, czy przypadkiem któreś dwa sąsiednie nie są zwarte? U mnie zwarte były SCL i SDA od dolnej strony bazując na Twojej fotce.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 20:44 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 maja 2017, 08:59
Posty: 11
Witam,
otrzymałem nowy gps i wszystko śmiga :mrgreen: , więc w starym gps był uwalony kompas.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 21:40 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 603
i ten nowy gps wygląda tak samo ?
czyli kompas ma na dodatkowej płytce jak na foto ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 paź 2017, 10:26 
Offline

Rejestracja: sobota 23 lip 2016, 20:14
Posty: 83
Lokalizacja: Myślenice
Mam pytanie. Czy pęknięta antena w GPS i lużna wtyczka na płytce w jego konstrukcji może mieć wpływ na jego sprawność ?
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 paź 2017, 10:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11603
Lokalizacja: Mikoszewo
Tak. Negatywny.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.