Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 08 gru 2019, 00:44


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 25 lip 2016, 00:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 20 gru 2012, 02:14
Posty: 1331
Lokalizacja: Berlin
Hej!

Padł mi zasilacz AC->DC w moim Imaxie B6. Wie ktoś może czy jest tam jakiś bezpiecznik? Aktualnie badam stwora i szukam elementów które mogły pójść z dymkiem ale może ktoś tutaj miał ten problem.

Foteczki;
Obrazek
Obrazek

_________________
Discovery Pro :)
Zephyr ZII
RYGS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 lip 2016, 00:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9187
Lokalizacja: Bytom
Rybskee pisze:
Wie ktoś może czy jest tam jakiś bezpiecznik?
Jest. Pierwsze zdjęcie to czorne po prawej pod zielonym :mrgreen:

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 lip 2016, 01:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 20 gru 2012, 02:14
Posty: 1331
Lokalizacja: Berlin
Dobra, wymienię i dam znać :D

:< Przewodzi czyli bangla ;(

EDIT: Wyczytałem coś takiego;
The problem is with the power suply socket. When the external power supply is pluged in there is a switch inside of the socket that disables the use of the ac supply. That switch is a metal tab inside this socket and it always seems to get stuck in the on position making it impossable to use the ac plug.




To się nie tyczy mojego problemu, u mnie padł zasilacz kompletnie. Tak tylko dzielę się wiedzą podczas resarchu informacji co padło w zasilaczu.

_________________
Discovery Pro :)
Zephyr ZII
RYGS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 lip 2016, 19:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1958
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Jesteś pewien że to zasilacz a nie reszta ładowarki ?
Sprawdzałeś na innym zasilaczu ?

Tak tylko pytam ;-)

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 lip 2016, 19:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 20 gru 2012, 02:14
Posty: 1331
Lokalizacja: Berlin
No ona działa jak podepnę inny zasilacz pod wejście DC. Ewidentnie ten jest zepsuty i chcę go wskrzesić.

_________________
Discovery Pro :)
Zephyr ZII
RYGS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.