Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 26 wrz 2017, 19:11


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 07 cze 2016, 12:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 20 gru 2012, 02:14
Posty: 1313
Lokalizacja: Berlin
Kurczę ten AomWay ładnie trzyma parametry. Fox800 to chyba jak u każdego, loteria przy 11.5V i zależny od napięcia co wykazał Rurek. W sumie przydałby się jakiś step-up +stabilizator w modelu by utrzymać Foxa na tych 800-900mW. Ktoś może taki lekki układzik by zaprojektował?

BTW ten TS352 to na pewno 500mW a nie 1W? Konkretna mikrofalówa ;)

_________________
Discovery Pro :)
Zephyr ZII
RYGS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 12:48 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 mar 2015, 22:16
Posty: 129
Lokalizacja: KRK
Rurek, proszę o wyniki FT952, mam wersję nie robiącą firanki na obrazie i w sumie w 250 całkiem dobrze się sprawdza, ale ciekawy jestem jaką ma rzeczywistą moc.
Piszę jakby Ci przyszło do głowy, że szkoda na to czasu bo nikogo to nie interesuje :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 13:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 840
Lokalizacja: Ruda Śląska
Rybskee pisze:
W sumie przydałby się jakiś step-up +stabilizator w modelu by utrzymać Foxa na tych 800-900mW

czyli najlepiej zasilać foxa z 4s przez stabilizator ldo np LM2940t, myślę że nie ma co specjalnie "układów" robić,
gorzej jest przy 3s gdzie napięcie spada z 12,6V spada szybko do 11,5V.
Trzeba by chyba najpierw podnieść np do 14V a potem zejść do stabilnych 12V


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 13:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 mar 2011, 14:23
Posty: 920
Lokalizacja: Głogów
Rurek pisze:
Czy ktoś pomierzył może Foxeer'a 600mW? Kurde zapomniałem o nim , się w szufladzie gdzieś zawieruszył i przy okazji nie zmierzyłem :-(



Trafi na stół w tym tygodniu bo właśnie zajechał .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 13:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16251
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
lotpawel pisze:
Trzeba by chyba najpierw podnieść np do 14V a potem zejść do stabilnych 12V
Nie trzeba potem opuszczać, popatrz w moje wyniki :-) Masz w gratisie kolejne miliwaty :-)
Czyli wystarczy sprawdzony (nie siejący!) step-up.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 14:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 840
Lokalizacja: Ruda Śląska
najgorsze że step up = stabilizator impulsowy, chyba że sie mylę i mówię nieprawdę?:D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 16:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16251
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
DawidM pisze:
Rurek, proszę o wyniki FT952
Coś tam wkleiłem do arkusza :-)

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 16:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 740
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
Ja tylko bym nieśmiało zwrócił uwage ze z tlumikiem 30 dB to tym miernikiem można mierzyć max 1W a widziałem jakieś wieksze wartości; )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 16:24 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 mar 2015, 22:16
Posty: 129
Lokalizacja: KRK
Rurek, dzięki. Czyli całkiem dobrze ten nadajnik wypada.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 17:16 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1018
Lokalizacja: Łódź
qczek pisze:
Ja tylko bym nieśmiało zwrócił uwage ze z tlumikiem 30 dB to tym miernikiem można mierzyć max 1W a widziałem jakieś wieksze wartości; )

czyli co, powyżej 1W należy mierzyć bez tłumika?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 17:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16251
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
qczek pisze:
tym miernikiem można mierzyć max 1W
:?: :?: :?: Po czym wnosisz? Skoro mi pokazał 1051mW (co jest przekroczeniem zakresu pomiarowego o 5,1%) to myślę że jest to jeszcze w granicach zakresu pracy tego urządzenia....gdyby tak nie było to by pokazał komunikat o przekroczeniu zakresu.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 17:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2186
Lokalizacja: Opole
W instrukcji chyba było info że z tym tłumikiem można do 1W ale nie pamiętam czy że względu na jakość pomiaru czy zbyt dużą moc.

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Różne racing quady
Legwan - KFC32FTB
Skywalker - KFC32FTB z iNav
------------
Skrypt dla forum - info - każdy musi raz zaktualizować ręcznie skrypt!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 17:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 23 cze 2015, 21:38
Posty: 452
Lokalizacja: Łódź
W instrukcji jest:

For power levels around 500mW, a 30dB attenuator is suitable.
For power levels up to 2W, use a 40dB attenuator instead.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 19:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 740
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
Rurek pisze:
qczek pisze:
tym miernikiem można mierzyć max 1W
:?: :?: :?: Po czym wnosisz? Skoro mi pokazał 1051mW (co jest przekroczeniem zakresu pomiarowego o 5,1%) to myślę że jest to jeszcze w granicach zakresu pracy tego urządzenia....gdyby tak nie było to by pokazał komunikat o przekroczeniu zakresu.

Po napisie na opakowaniu ;) Input range -50 do 0 dBm, a 1W = 30dBm z tłumikiem 30dB to akurat 0 dBm.
Po prostu można spalić stopień wejściowy IC który jest zastosowany do pomiaru, albo diodę mikrofalową, jak jest to zrobione bardziej prostacko...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 cze 2016, 20:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16251
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Można spalić ale nie za pomocą 5%, to miałem na myśli.
IMO detekcja na diodzie wytrzymała by i 2W tyle że pomiar by nie był w granicach dopuszczalnego błędu pomiarowego.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.