Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 24 cze 2018, 15:30


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 06 lut 2018, 14:26 
Offline

Rejestracja: sobota 28 paź 2017, 15:14
Posty: 13
Dziś po jednym z lądowań dron nie chciał wystartować.
Po odłączeniu baterii i ponownym podłączeniu zgrała tylko połowa melodyjki.
Nie mogłem włączyć silników.
Co może być przyczyną i gdzie szukać problemu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 lut 2018, 14:35 
Offline

Rejestracja: środa 02 mar 2016, 14:08
Posty: 105
Lokalizacja: Kraków
Pytanie dla wróżek. A gada doCiebie FC, i jaki ..

_________________
SUPRA, F40Pro 2400kv, DYSf4PROv2, Unify pro race hv
SUPRA, F40IIPro 2600kV, BF3,Unify pro race hv


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 lut 2018, 15:01 
Offline

Rejestracja: sobota 28 paź 2017, 15:14
Posty: 13
Tego nie wiem :-/
Byłem pewien, że melodyjka jak kiedyś w modemie po której człowiek wiedział, że albo się połączy z netem albo nie.
A tutaj nie jest podobnie, że połowa melodyjki to uruchomienie FC a druga połowa to załączenie napędów?
Dla tego pytam kogoś kto miał taką sytuację i wie z czym to się je.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 lut 2018, 16:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3153
Lokalizacja: Olsztyn
geniusz, to żeś sobie nicka na forum wybrał ;-) adekwatny do Twoich pytań :-D
geniusz pisze:
A tutaj nie jest podobnie, że połowa melodyjki to uruchomienie FC a druga połowa to załączenie napędów?

Nie! Melodyjkę na silnikach wygrywają regulatory jeśli zostały prawidłowo zainicjowane melodyjka jest odgrywana w całości, jeśli zagrało Ci tylko "pół" to masz coś nie tak z kontrolerem lotu... nie podaje sygnału do ESC.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 lut 2018, 17:09 
Offline

Rejestracja: sobota 28 paź 2017, 15:14
Posty: 13
Dzięki za podpowiedź, zacznę od prze lutowania wszystkich pinów bo czasem się trafiają zimne luty.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 lut 2018, 17:40 
Offline

Rejestracja: środa 02 mar 2016, 14:08
Posty: 105
Lokalizacja: Kraków
"Co gada do Ciebie" - fc może sygnalizować co go boli miganiem diody, dzwiękiem np buzzera lub komunikatem poprzez osd. Pozdr

_________________
SUPRA, F40Pro 2400kv, DYSf4PROv2, Unify pro race hv
SUPRA, F40IIPro 2600kV, BF3,Unify pro race hv


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 lut 2018, 22:17 
Offline

Rejestracja: sobota 28 paź 2017, 15:14
Posty: 13
Dron ma boczne ściany więc mało co widać te diody na "FC"
A jest gdzieś ściąga w co miganie mówi?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 lut 2018, 07:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3153
Lokalizacja: Olsztyn
geniusz pisze:
Dron ma boczne ściany więc mało co widać te diody na "FC"

To może warto zdjąć te boczne ściany i zobaczyć czy może coś się nie odłączyło ?

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 lut 2018, 17:04 
Offline

Rejestracja: sobota 28 paź 2017, 15:14
Posty: 13
Dziś wylatałem 3 pakiety po przylutowaniu na nowo kabelków, bo więcej nie byłem w stanie -3 stopnie dają mocno w kość rękom.
Żadnego problemu nie było. Czasem warto poprawić Chińskie dzieci w fabryce 8-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.