Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 26 wrz 2017, 15:41


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
Post: piątek 06 maja 2016, 07:44 
Offline

Rejestracja: środa 08 paź 2014, 10:56
Posty: 182
Lokalizacja: Warszawa
Szczerze mówiąc nie pamiętam czy Orange potrzebuje DTRa (a wydaje mi się że potrzebuje), ale jeśli potrzebuje, to w tym konwerterze nie masz go wyprowadzonego. Z jednej strony to nie problem, bo możesz sobie dolutować kabelek na pinie bodajże 13 i będzie działać (ja tak mam), z drugiej strony ta koszulka może Ci w tym skutecznie przeszkodzić :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 04 gru 2016, 12:14 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 lis 2015, 00:05
Posty: 198
Lokalizacja: Warszawa
Jakieś niusy w temacie ? Potrzebuje cos kupić do minimaOSD.

_________________
Klon Symy 5 ( wiele razy na drzewach wieszanej ), IRIS+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 04 gru 2016, 12:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 gru 2010, 19:40
Posty: 916
Lokalizacja: Rzeszów
Radauskas pisze:
Jakieś niusy w temacie ?

Wystarczy prześledzić wątek aby znaleźć coś takiego http://allegro.pl/konwerter-ft232rl-usb-rs232-ttl-interfejs-arduino-i6316634238.html

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 04 gru 2016, 13:51 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 lis 2015, 00:05
Posty: 198
Lokalizacja: Warszawa
Prześledziłem od początku. I co się ktoś pochwali jakimś działającym konwerterem to zaraz się pojawia ktoś komu nie działa albo przestał działać. Takie odniosłem wrażenie :)

_________________
Klon Symy 5 ( wiele razy na drzewach wieszanej ), IRIS+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 04 gru 2016, 14:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1913
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
W tej chwili większość działa dobrze - te sterowniki które uszkadzały chip został z tego co pamiętam wycofane.
Zresztą nawet jak zablokuje chipa - łatwo go odblokować.

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 04 gru 2016, 14:53 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 lis 2015, 00:05
Posty: 198
Lokalizacja: Warszawa
misiekkk pisze:
W tej chwili większość działa dobrze - te sterowniki które uszkadzały chip został z tego co pamiętam wycofane.
.

Nawet te, które wysypywały się przy Win7 i wyższych ?

_________________
Klon Symy 5 ( wiele razy na drzewach wieszanej ), IRIS+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 04 gru 2016, 15:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1913
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Jeżeli mówisz o tych, które wysypywały się przez sterowniki, które po wykryciu klonu chipu, blokowały go - to tak.

Ja od pewnego czasu przerzuciłem się na polecane przez Misia CH340G i jestem zadowolony.

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 04 gru 2016, 15:34 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 lis 2015, 00:05
Posty: 198
Lokalizacja: Warszawa
Hmm czyli zamawiam to https://www.aliexpress.com/item/Free-sh ... 3664bb684b i będzie śmigać na XP, 7, 10 ?

_________________
Klon Symy 5 ( wiele razy na drzewach wieszanej ), IRIS+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 gru 2016, 00:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8936
Lokalizacja: Bytom
Radauskas pisze:
i będzie śmigać na XP, 7, 10 ?
Na 8.1 hula jak złoto, więc na 7 i 10 też powinno. O XP nie wspomnę, bo na nim wszystko hula ;-)

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 gru 2016, 07:34 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 lis 2015, 00:05
Posty: 198
Lokalizacja: Warszawa
No to zamawiam,.. najwyżej strace te 0,75$ :)

_________________
Klon Symy 5 ( wiele razy na drzewach wieszanej ), IRIS+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 gru 2016, 08:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2969
Lokalizacja: Olsztyn
Radauskas pisze:
No to zamawiam,.. najwyżej strace te 0,75$ :)

A nie lepiej kupić dynks polecany przez wiele osób na forum tylko zamawiać z chin i modlić się żeby przyszło i działało ? ;-)

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 gru 2016, 09:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 wrz 2012, 08:16
Posty: 1379
Lokalizacja: Mielec
Nie wiem po co się modlić. Przecież to samo co na allegro to kupi na ali itp.
Jedyna różnica w czasie dostawy.
Ch340 skądkolwiek będzie działał.

_________________
Pozdrawiam Sławek

... jeśli nie wiesz co robić, nabieraj wysokości. Jeszcze nikt nie zderzył się z niebem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 gru 2016, 12:13 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 lis 2015, 00:05
Posty: 198
Lokalizacja: Warszawa
PiotrSz pisze:
Radauskas pisze:
No to zamawiam,.. najwyżej strace te 0,75$ :)

A nie lepiej kupić dynks polecany przez wiele osób na forum tylko zamawiać z chin i modlić się żeby przyszło i działało ? ;-)

Dużo rzeczy kupuje na Ali, że już nie wzbudza to we mnie emocji,.. choć wpadki się zdarzają. Czas mnie nie nagli,.. minimyOSD i pare innych drobiazgów też zamówiłem własnie na Ali i czekam. Chce to uruchomic przez zimę więc jest jakis zapas czasowy :)

_________________
Klon Symy 5 ( wiele razy na drzewach wieszanej ), IRIS+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.