Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

Orange OpenLRS - mały teścik
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=2&t=11451
Strona 27 z 27

Autor:  pawelsky [ poniedziałek 29 lip 2019, 16:32 ]
Tytuł:  Re: Orange OpenLRS - mały teścik

farmaceuta pisze:
No np. dla tych kanalow 5,6,7 i 8 przypisuje sobie przelaczniki w aparaturze...

Pokaz jak

Autor:  farmaceuta [ poniedziałek 29 lip 2019, 17:04 ]
Tytuł:  Re: Orange OpenLRS - mały teścik

Troche wstyd ale nie wiem jak dodac tu zdjecie.. :-?
Do kanalu 5,6,7,8 po kolei przypisalem 4 przelaczniki w aparaturze..w openlrsng wszytkie te kanaly reaguja w monitorze.
W rx dla kanalu 5 mam s1, dla 6 s2, dla 7 s3 i dla 8 s4...i nic sie nie dzieje...na kanale 6 w lrs ciagle napiecie 3.3v na innych 0v

EDIT - scalenie

IMAG0598-800x594.jpg
IMAG0598-800x594.jpg [ 84.2 KiB | Przeglądany 3744 razy ]

Autor:  maxiiii [ poniedziałek 29 lip 2019, 18:39 ]
Tytuł:  Re: Orange OpenLRS - mały teścik

Na kanale 5 masz mieć S5 nie S1 itd......

Autor:  farmaceuta [ poniedziałek 29 lip 2019, 19:42 ]
Tytuł:  Re: Orange OpenLRS - mały teścik

Powiem szczerze ze tez mi to przyszlo do glowy ale jakos nie sprubowalem...no ale teraz dziala :-)
Dziekuje bardzo za pomoc :-D

Autor:  farmaceuta [ poniedziałek 29 cze 2020, 16:39 ]
Tytuł:  Re: Orange OpenLRS - mały teścik

Czesc Pany...takie pytanie mam..
Przy wgraniu bootloadera do rx 9ch 433mhz ktory procek wybrac?? 16mhz 5v?? Bo nigdzie nie moge znalezdz tej informacji i wole sie upewnic...

Autor:  maxiiii [ poniedziałek 29 cze 2020, 18:49 ]
Tytuł:  Re: Orange OpenLRS - mały teścik

Napisz jeszcze po co ci zmiana bootloadera.
Tak 16MHz i 5V.

Autor:  farmaceuta [ poniedziałek 29 cze 2020, 18:59 ]
Tytuł:  Re: Orange OpenLRS - mały teścik

A no zmiana potrzebna mi z takiego tytulu ze padl mi wlasnie bootloader...robilem sobie testy z wyswietlaczem co by mi wyswietlalo czesc parametrow z mavlinka podpietym pod openlrs i padla mi bateria glowna w modelu na tyle nisko zeszlo napiecie ze odbiornik zaczal sie resetowac szybciutko (wlacza/wylacza) i po naladowaniu baterii..lipa..trup.
Ale juz wgralem tego boota i wszystko smiga jak nowka..w sumie juz drugi raz mi padl boot na atmega328.
Jak zwykle WIELKIE dzieki Panie Mareczku za pomoc! :-)

Strona 27 z 27 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/