Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 26 sty 2020, 15:16


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pilot RunCam
Post: wtorek 14 sty 2020, 02:20 
Offline

Rejestracja: piątek 05 sty 2018, 11:58
Posty: 41
Lokalizacja: SIEDLCE
Witajcie :)

Słuchajcie, że ostatnim czasem buduję sobie drona 250 do FPV i nie tylko, to zamontowałem kamerę RunCam i mam problem bo nie nie mam do niej pilota. Jak ktoś by był tak miły i zmierzył mi rezystancję na każdym z 5ciu przycisków będę wdzięczny.

Na necie szukałem, lecz bez owocnie. z góry dziękuję :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 08:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 4013
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Możesz spróbować podłączyć do FC

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 10:48 
Offline

Rejestracja: piątek 05 sty 2018, 11:58
Posty: 41
Lokalizacja: SIEDLCE
Fajnie by było, ale czy Naze32 ver6 nie potrzebuje jakiegoś dodatkowego układu żeby działało to razem ?
Jeśli nie to jak to mniej więcej z sobą połączyć? czy tylko video pod FC a resztę zasilań indywidualnie do urządzeń?
Czy zasilać nadajnik i kamerę bezpośrednio z FC NAZE32?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 11:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3441
Lokalizacja: Olsztyn
Jaka to dokładnie kamera, jaki model ? Nie każda kamera da się sterować z FC.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 11:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 4013
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Nigdy nie miałem problem ze sterowaniem kamerą przez FC, ale pytanie czy zabytkowe naze 32 potrafi to.

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 20:08 
Offline

Rejestracja: piątek 05 sty 2018, 11:58
Posty: 41
Lokalizacja: SIEDLCE
Kamera to RUNCam Racer 2 700TVL 4:3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 sty 2020, 07:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3441
Lokalizacja: Olsztyn
Thomassino, tą kamerę da się podpiąć do FC i sterować z kontrolera przez OSD ale najpierw zmień kontroler na taki z procesorem F4/F7 a dopiero potem zabierz się za podłączanie kamery pod UART. Stare softy pod naze32 raczej nie miały ficzera umożliwiającego sterowanie kamerą oraz wielu innych.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.