Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 23 paź 2018, 17:41


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 21 wrz 2018, 19:05 
Offline

Rejestracja: środa 08 paź 2014, 16:19
Posty: 15
Lokalizacja: Opole
Witam, polutowałem taki adpater ale nagle zaczął iskrzeć. Najlepsze jest to że przed odłączeniem normalnie z niego korzystałem. Teraz przy kazdym połączeniu pali się złącze na pinie gdzie łączy się plus z minusem. Ma ktoś pomysł co jest źle albo co zmienić? Na zdjeciach takich adapterów widzę że jest tak samo jak zrobiłem. Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 22 wrz 2018, 05:37 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 295
Lokalizacja: Biała Podlasla
A jak wygląda druga część adaptera? Ta od kabli do regulatora?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 22 wrz 2018, 08:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sie 2014, 09:19
Posty: 283
Lokalizacja: Warszawa/ Zachod
Wygląda jakbyś główne złącze pakietów miał odwrotnie niż balansera. Tzn główne masz pakiet A + B a w balanserze łączysz B + A.

_________________
Pozdrawiam,
Przemek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 22 wrz 2018, 08:32 
Offline

Rejestracja: środa 08 paź 2014, 16:19
Posty: 15
Lokalizacja: Opole
Czyli podłączyć odwrotnie pakiety?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 wrz 2018, 10:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sie 2014, 09:19
Posty: 283
Lokalizacja: Warszawa/ Zachod
Lisu pisze:
Czyli podłączyć odwrotnie pakiety?


Masz je podłączyć dobrze! Czyli jak masz w balanserze pin wspólny to musi on odpowiadać wpólnemu biegunowi +/- w połączeniu głównym szeregowyn. Jak nie to robisz zwarcie...

_________________
Pozdrawiam,
Przemek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 wrz 2018, 15:18 
Offline

Rejestracja: niedziela 28 lip 2013, 09:18
Posty: 102
Lokalizacja: Poznań
Japim pisze:
Wygląda jakbyś główne złącze pakietów miał odwrotnie niż balansera. Tzn główne masz pakiet A + B a w balanserze łączysz B + A.

Pozwolę sobie mieć odmienne zdanie - złączki / przewody są prawidłowo, i raczej stawiam na słabą jakość lutowania przy felernym gnieździe..

WRÓĆ!!
Dopiero po chwili chwyciłem że chyba masz na myśli złączkę na wyjściach zasilania z pakietów, ale to by dało piękne zwarcie po całości a nie samo iskrzenie..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.