Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 22 sie 2019, 21:51


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: niedziela 07 lut 2010, 18:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 12:23
Posty: 1690
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Spróbuj zasilić samego TX z innego źródła osobnego lipola do testu i sprawdź czy te pasy się pojawiają jeżeli tak to dławiki ci nic nie pomogą trzeba będzie szukać po AV albo masy to ci rozjaśni trochę sprawę :roll:

_________________
Pozdrawiam, Andrzej viewtopic.php?t=1441
Penguin 1720 Pixim 690,Diversity 900-2,5 GHz byJR65,Antena śledząca,Autopilot by Zbig, gogle Z800 ES Mordeczka2 Thomas 433MHz, BATMAN Y6 by JR65, SKŁADANY QUAD PANTHER NAZA V2, usługi CNC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 07 lut 2010, 19:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12275
Lokalizacja: Mikoszewo
Czy osobne zasilanie czy to samo - pasy są. Przy wspólnym zasilaniu są mocniejsze, przy osobnym mniejsze - coś się indukuje w kablach. Dzisiaj je trochę zmniejszyłem wstawiając...kawałek folii alu pomiędzy nadajnik a zespół napędowy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 07 lut 2010, 22:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 12:44
Posty: 1584
Lokalizacja: Skierniewice
A może trzeba wstawić filtr LC na zasilaniu opisany był na rcgroups a link gdzieś kiedyś na rc-cam.pl widziałem.

Ja takiego filtru jeszcze nie zrobiłem z prostej przyczyny - nie znalazłem w Łodzi dławików na prąd większy niż 100mA


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 07 lut 2010, 22:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
Myślę że zakłócenia z regulatora są tak mocne że za bardzo nie pomoże ja kiedyś miałem problemy z jednym regulatorem i mifał mi dał jakiś odpowiedni i nadal były zakłócenia
Dopiero po zmianie regulatora jak ręką odjął
A zapomniałem dodać ja mam strasznie grube kable zasilające może to pomaga ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 07 lut 2010, 23:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 12:23
Posty: 1690
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Marceli ma racje spróbuj dać za dławikiem kondensator 47uF 100uF sam dławik jest mniej skuteczny

_________________
Pozdrawiam, Andrzej viewtopic.php?t=1441
Penguin 1720 Pixim 690,Diversity 900-2,5 GHz byJR65,Antena śledząca,Autopilot by Zbig, gogle Z800 ES Mordeczka2 Thomas 433MHz, BATMAN Y6 by JR65, SKŁADANY QUAD PANTHER NAZA V2, usługi CNC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.