Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 23 sie 2019, 19:53


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: JJRC H36
Post: czwartek 06 paź 2016, 21:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 lut 2014, 09:05
Posty: 222
Lokalizacja: Gdańsk
Latanie po domu JJRC H36 MINI, naprawde best mini!

_________________
Rama GEP-ZX5
XK X252
FPV RACER DUBAI 210
Mini Racer 130
FrSky X4R CPPM


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: JJRC H36
Post: sobota 12 lis 2016, 19:52 
Offline

Rejestracja: niedziela 26 cze 2016, 10:03
Posty: 52
Lokalizacja: Krakow
Masz takie coś? Osobiście mam maleństwo o nazwie FQ777-124 i nie podoba mi się, że trzeba trymować radio co restart od nowa... ciekawe jak jest w tym przypadku. Fajne są solidne osłonki śmigieł. W moim wytrzymały może 3 dni zabawy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: JJRC H36
Post: sobota 12 lis 2016, 19:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 lut 2014, 09:05
Posty: 222
Lokalizacja: Gdańsk
Mam i nie trzeba trymowac ;)

_________________
Rama GEP-ZX5
XK X252
FPV RACER DUBAI 210
Mini Racer 130
FrSky X4R CPPM


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: JJRC H36
Post: sobota 12 lis 2016, 20:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12275
Lokalizacja: Mikoszewo
xboomx pisze:
Osobiście mam maleństwo o nazwie FQ777-124 i nie podoba mi się, że trzeba trymować radio co restart od nowa...

A kalibracje akcelerometru robił? Też mam tą zabawkę i jakoś trymować nie muszę...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: JJRC H36
Post: sobota 12 lis 2016, 23:14 
Offline

Rejestracja: niedziela 26 cze 2016, 10:03
Posty: 52
Lokalizacja: Krakow
Łooooot to to ma takie zaawansowane funkcje? Doczytałem jedynie jak zmieniać mode kontrolera i robić triki. Nie przypuszczałem, że jest tam coś więcej. Widzę, że muszę go odkopać i zacząć od nowa. Oj żonie się to nie spodoba - nie lubi go bo jakoś tak mnie ciągle na nią znosi ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: JJRC H36
Post: niedziela 13 lis 2016, 00:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12275
Lokalizacja: Mikoszewo
Łeeee Panie - kalibracja ACC w tych maluchach to podstawa jak chcesz po ludzku latać. W mode 2, lewy drążek lewo dół, prawy drążek lewo góra - powinno być w instrukcji. Tylko postaw go na równym jak będziesz to robił.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: JJRC H36
Post: niedziela 13 lis 2016, 00:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2175
Lokalizacja: Wejherowo
Verid pisze:
Łeeee Panie - kalibracja ACC w tych maluchach to podstawa jak chcesz po ludzku latać. W mode 2, lewy drążek lewo dół, prawy drążek lewo góra - powinno być w instrukcji. Tylko postaw go na równym jak będziesz to robił.

Ey ja tez nie wiedziałem ze to to ma kalibrację:) jutro testy:)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: JJRC H36
Post: poniedziałek 14 lis 2016, 06:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12275
Lokalizacja: Mikoszewo
Verid pisze:
Łeeee Panie - kalibracja ACC w tych maluchach to podstawa jak chcesz po ludzku latać. W mode 2, lewy drążek lewo dół, prawy drążek lewo góra - powinno być w instrukcji. Tylko postaw go na równym jak będziesz to robił.

Poprawka - to jest sekwencja dla CX-10 :oops: FQ777-124 ma kalibrację ACC oba drążki prawo dół a kalibracja headless (jakby ktoś się uparł w tym latać) - oba drążki lewo dół.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: JJRC H36
Post: środa 05 lip 2017, 14:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 mar 2010, 02:17
Posty: 2320
Lokalizacja: Chorzów
PAnowie, odgrzeje może trochę kotleta...

Na jakim to systemie lata?

Frsky , flysky? czy jakis swoj wlasny?

_________________
Trutututu nici z drutu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: JJRC H36
Post: piątek 07 lip 2017, 07:48 
Offline

Rejestracja: piątek 02 cze 2017, 13:53
Posty: 19
Lokalizacja: Sochaczew
Na wlasnym, ale sa kopie roznej produkcji z wygladu takie same np Eachine E010s z F3 i trzema odbiornikami do wyboru do tego kamerka FPV 5.8GHz
Cena okolo 200-220zl. 55USD


https://www.banggood.com/Eachine-E010S- ... 19427.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: JJRC H36
Post: poniedziałek 14 sie 2017, 09:48 
Offline

Rejestracja: niedziela 26 cze 2016, 10:03
Posty: 52
Lokalizacja: Krakow
Verid pisze:
Poprawka - to jest sekwencja dla CX-10 :oops: FQ777-124 ma kalibrację ACC oba drążki prawo dół a kalibracja headless (jakby ktoś się uparł w tym latać) - oba drążki lewo dół.


Dzięki za info. Przyznam, że bez kalibracji byle kto nie polata - jest wyzwanie :-) Liczyłem na auto-kalibrację po włączeniu urządzenia, ale się przeliczyłem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.